Seat Ibiza leasen

De Seat Ibiza is een compacte en betrouwbare auto. Het model heeft een laag verbruik. Daardoor is het een auto met lage maandlasten. Zowel voor het leasen als voor het verbruik, Ontdek snel meer over dit model.

De Seat Ibiza is zuinig en compact

De Seat Ibiza is een icoon van het Spaanse automerk. De eerste versie rolde in 1984 van de band. Het was gelijk een succes. De combinatie tussen de compactheid, zuinigheid en scherpe prijs maakt het een gewild model.

Met de Seat Ibiza heb je een auto met een lengte van iets meer dan 4 meter. Daarmee is hij een slag groter dan de kleinste stadsauto’s, maar alsnog zeer compact. Een parkeerplek vinden is zo geen enkel probleem. De nieuwste modellen hebben standaard een groot 8,25 inch touchscreen. Daarmee is navigeren naar je klant extra makkelijk. De auto heeft achterin heel wat ruimte. Een bagageruimte van 355 liter zorgt ervoor dat je heel veel spullen mee kan nemen.

Doordat de auto compact is, heeft het model geen sterke motor nodig. Je begint met een 80 pk motor. Voor iets meer kracht is er ook een model met een motorvermogen van 110 pk. Optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur kost iets meer dan 15 seconden bij het lichtste model. Maar zuinig rijdt de auto wel. Ga in de praktijk uit van een verbruik van rond de 1 op 20. Door het lage gewicht betaal je tot slot weinig wegenbelasting.

Zo herken je de Seat Ibiza

De Seat Ibiza is een compacte en betaalbare auto, die het niet per se moet hebben van zijn unieke design. Op het eerste gezicht heeft de auto wel wat weg van de Peugeot 208. Aan de voorkant prijkt het trotse logo met daaronder een ruime grille. In het model is er ruimte gelaten voor verschillende lijnen, waardoor het design aerodynamisch oogt.

3 redenen waarom een Seat Ibiza voor jou geschikt is

Overweeg jij om een Seat Ibiza te leasen? Dit zijn drie van de belangrijkste voordelen van het model.

Compact

De Seat Ibiza is een compacte auto. Met een lengte van iets meer dan vier meter is de auto niet enorm groot. Dat heeft een groot voordeel wanneer je vaak in de stad moet zijn. Met een kleiner model en een bijbehorende kleine draaicirkel kom je makkelijker op de plaats van bestemming. Ook is parkeren met dit model zo gedaan. 

Zuinig

De Seat Ibiza is door zijn compactheid, gewicht en het beperkte motorvermogen zuinig. Dit is geen auto waarmee je snel optrekt of hoge snelheden haalt. Maar dat hoeft niet altijd. Zoek je een auto die je voor je werk van A naar B brengt, dan heb je aan de Seat Ibiza echt een goede. En onderaan de streep bespaar je heel wat geld.

Scherpe prijs

De Seat Ibiza is niet alleen zuinig en je betaalt er weinig wegenbelasting voor. De auto is standaard scherp geprijsd. Daardoor betaal je een laag maandbedrag wanneer je de Seat Ibiza gaat leasen. Je houdt daardoor geld over voor andere dingen.

3 alternatieven voor de Seat Ibiza

Toch iets anders dan een Seat Ibiza leasen? Dit zijn drie goede alternatieven om te overwegen.

Ford Fiesta

Het eerste goede alternatief op de Seat Ibiza is de Ford Fiesta. De auto is inmiddels uit productie, maar het aanbod occasions is groot. Met een lengte van 4 meter is de auto redelijk identiek aan de Seat Ibiza. Ook de motoren zijn redelijk hetzelfde. Hij begint bij 70 pk. Het grote verschil is dat er uiteindelijk ook krachtigere modellen zijn. Er is zelfs een model met 200 pk.

Peugeot 208

De Peugeot 208 is het kleinste model dat Peugeot nu in zijn assortiment heeft. De lengte van dit model zit net als de Seat Ibiza op de 4 meter. Standaard heeft de auto een touchscreen en vaak ook de ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto. Daarmee kun je je apps direct via het touchscreen bedienen en Spotify beluisteren.

Renault Clio

Tot slot heb je nog de Renault Clio als een goed alternatief. De auto is even groot als de andere modellen. Tenzij je voor de estate-versie kiest. Deze is 4,2 meter lang. De auto begint met een motorvermogen van 65 pk en dat loopt op tot 220 pk. Net als de Seat Ibiza is de Renault Clio een zuinige auto.

Ontdek jouw Seat Ibiza

Klaar om een Seat Ibiza te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 -760 5000.

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Welke informatie hebben jullie nodig?

  In eerste instantie hebben wij alleen je KVK-nummer nodig en een kopie van de offerte. Dit mag je mailen naar info@dtc-lease.nl.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee