Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een financiële optie waarmee je een specifiek geldbedrag kunt lenen voor persoonlijke doeleinden. Op deze pagina lees je meer over wat een persoonlijke lening is en op welke voordelen jij kunt rekenen.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de persoonlijke lening kost. Dat geeft rust en zekerheid!  

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Vette bak op het oog? Met een persoonlijke lening ben je daar zo eigenaar van, zonder het hele aankoopbedrag in één keer te hoeven betalen. Met een persoonlijke lening ontvang je een vastgesteld bedrag dat je in termijnen terugbetaalt, samen met rente en eventuele kosten, over een vooraf bepaalde periode.

Je kunt hiermee verschillende financiële doelen realiseren. Of je nu een grote aankoop wilt doen, zoals het kopen van een auto, het financieren van een bruiloft, het verbouwen van je huis of het consolideren van bestaande schulden, een persoonlijke lening biedt flexibiliteit en gemak.

De voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Wil je weten of een persoonlijke lening geschikt is voor jou? We hebben de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen persoonlijke lening

 • De lening wordt tussentijds niet duurder door de vaste rente.  

 • Het maandbedrag passen we aan op jouw financiële situatie.

 • Je kunt tussentijds (boetevrij) extra aflossen als je een financiële meevaller hebt.


Nadelen persoonlijke lening

 • Strenger acceptatiebeleid.

 • Kredietwaardigheid moet goed zijn om een persoonlijke lening te krijgen.

 • Een persoonlijke lening is een financiële verplichting. Dit betekent dat je elke maand een vast bedrag moet aflossen.


Voor meer informatie, lees je hier alles over de voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Wat is het verschil tussen private lease en persoonlijke lening?

Het grootste verschil tussen private lease en persoonlijke lening is dat je bij private lease geen economisch of juridisch eigenaar bent. Je leaset de auto voor een maandelijks bedrag zonder eigenaar te worden. Maar dat betekent ook dat onderhoud, reparaties en verzekeringen voor rekening komen van de leasemaatschappij. Dit soort kosten betaal je wel zelf als je kiest voor privé financieren. Je bent namelijk eigenaar van de auto.

Wanneer kies ik voor een persoonlijke lening?

Je kiest voor het afsluiten van een persoonlijke lening wanneer je van tevoren weet welk bedrag je nodig hebt voor specifieke uitgaven, zoals een auto of keukenrenovatie. Het biedt je structuur met vaste maandelijkse betalingen en flexibiliteit in hoe je het geleende bedrag besteedt.

Kun je een persoonlijke lening eerder beëindigen?

Een persoonlijke lening vervroegd boetevrij aflossen, kan tegenwoordig bijna altijd. Bij een persoonlijke lening rekenen de meeste banken geen extra kosten als je extra aflost. Het is zelfs voordelig om een lening eerder af te lossen, omdat je rentekosten kunt besparen en sneller schuldenvrij kunt zijn. 


Veel gegeven antwoorden

 • Kan ik een persoonlijke lening aanvragen met een uitkering?

  Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een financiering, ook als je inkomen ontvangt uit een uitkering. Het zal afhankelijk zijn van het soort uitkering en de verdere persoonlijke situatie of er mogelijkheden zijn voor een financiering.

 • Is er een maximum leeftijd voor het aanvragen van een persoonlijke lening?

  Ja, de maximale leeftijd voor het aanvragen van een financiering is 78 jaar. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

 • Hoe oud moet ik zijn om een persoonlijke lening aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Wat is de rente?

  Geen standaardtarieven bij ons. Als tussenpersoon werken we samen met diverse banken om de beste rente voor jou te regelen. Wij gaan voor het beste voorstel.

 • Moet ik de auto inleveren na de looptijd?

  Nee, bij ons sluit je een financiering af waarbij je direct economisch eigenaar bent van de auto. Dat betekent dat je vrij bent om de auto te verkopen zodra de lening volledig is afbetaald. De tenaamstellingscodes blijven veilig bewaard bij de bank. Zodra de financiering volledig is afbetaald, stuurt de bank je de tenaamstellingscodes per e-mail toe, waarmee ook het juridisch eigendom wordt overgedragen.

 • Wie ontvangt het geld?

  Dit verschilt per bank. Sommige banken maken het geld direct over naar de dealer, terwijl andere banken het geld direct naar jou als klant overmaken. Wij bespreken dit met je voordat we het voorstel verzenden.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee