Blogs & artikelen

Met financial lease zonder aanbetaling profiteert jouw bedrijf van voordelen

3 minuten leestijd

Zoek je naar manieren om flexibel met je financiën om te gaan, mét behoud van je liquiditeit? In dit blog lees je er alles over.

Man gaat een auto leasen zonder aanbetaling en neemt de voorwaarden door.
Leasen

Als ondernemer wil je investeren in je bedrijf en kansen grijpen. Daarom zoek je naar manieren om flexibel met je financiën om te gaan, mét behoud van je liquiditeit. Dat is ook de reden dat je ervoor hebt gekozen om je bedrijfsauto te leasen in plaats van te kopen. Want dan hoef je niet in 1 keer een groot bedrag op tafel te leggen. Maar wist je dat het nóg slimmer kan? Bij DTC Lease kun je kiezen voor financial lease zónder aanbetaling? In dit blog lees je er alles over.

Wat is financial lease?

Voordat we dieper ingaan op de voordelen van financial lease zonder aanbetaling, leggen we uit wat financial lease precies is. Het is een vorm van aflopend krediet, waarbij de auto het onderpand vormt. Je kunt rekenen op een vaste maandtermijn, een vaste rente en een vaste looptijd. Je komt dus nooit voor verrassingen te staan. Bijkomend voordeel is dat je de afschrijving en de rente kunt aftrekken van de belasting. Wél ben je bij financial lease zélf verantwoordelijk voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en wegenbelasting.

Economisch en juridisch eigenaar

Zodra je het leasecontract hebt getekend, ben je direct economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat je hem mag gebruiken alsof die van jou is. Heb je alle termijnen – inclusief de slottermijn – netjes afbetaald? Dan ben je ook juridisch eigenaar. Op dat moment is de auto helemaal van jou.

Kosten spreiden

Het grote voordeel van financial lease ten opzichte van kopen, is dat je niet in 1 keer een groot bedrag hoeft uit te geven. Door een auto te leasen, spreid je de kosten over een langere periode.

Je kunt zelf invloed uitoefenen op de hoogte van de maandtermijn door te kiezen voor een slottermijn of door een aanbetaling te doen. Daardoor wordt het totale financial lease-bedrag lager en de maandtermijn dus ook.

Lees hier meer over wat financial lease is.

Verplichte aanbetaling bij nieuwe auto’s

Bij nieuwe auto’s is het verplicht om een aanbetaling te doen. Financiers willen dat je minimaal de btw aanbetaalt. De reden hiervoor is dat je als ondernemer het btw-bedrag bij de eerstvolgende belastingaangifte terug mag vragen. Daarom willen financiers het btw-bedrag niet voor de hele looptijd meefinancieren.

Is financial lease zonder aanbetaling mogelijk?

Vraag je je af of het mogelijk is om een auto te leasen zonder btw-aanbetaling? Het antwoord is ja. Als je zakelijk wilt leasen zonder aanbetaling, kies dan voor een marge-auto Dit is een auto die eerder van een particulier is geweest en die na 1 of een paar jaar beschikbaar komt voor de zakelijke markt. Omdat de vorige eigenaar de btw al heeft betaald, zit er in de aankoopprijs van een marge-auto geen btw meer. Een aanbetaling is daarom niet nodig.

Voordelen van financial lease zonder aanbetaling

Financial lease zonder aanbetaling heeft verschillende voordelen voor jou als ondernemer:

  • Je hoeft minder te investeren in een auto of wagenpark omdat een aanbetaling niet nodig is.
  • Je houdt meer liquide middelen (lees: geld) over voor andere belangrijke zakelijke investeringen of onverwachte kosten.
  • Je hebt meteen de beschikking over een of meerdere auto’s van de zaak.

Hoe werkt financial lease zonder aanbetaling?

Wil je weten of jij ook kunt profiteren van zakelijk leasen zonder aanbetaling? Doe dan een aanvraag op onze website. Je ziet dan meteen wat er in jouw financiële situatie mogelijk is.

Zorg ervoor dat je de gegevens van je bedrijf - zoals je KVK-nummer – én de gegevens van de auto die je wilt leasen, bij de hand hebt. Doorloop daarna de volgende stappen:

1. Bereken je leasebedrag - Voer alle benodigde gegevens in en bereken zélf welk bedrag je kwijt bent aan zakelijk leasen zonder aanbetaling. Dit kost je slechts 2 minuten.

2. Vraag je leaseobject aan - Ben je tevreden over de berekening, doe dan meteen een aanvraag. Vervolgens gaan wij aan de slag met de beoordeling van je aanvraag.

3. Plan de levering in - Hebben wij je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef jij alleen nog maar je contract te ondertekenen. Daarna plan je de levering van de auto samen met de dealer in.

Welke acceptatiecriteria?

Om jou een financial lease zonder aanbetaling te kunnen aanbieden, hebben wij alleen jouw KVK-nummer nodig. Ben je akkoord met de offerte? Dan hebben we voor het opstellen van een contract het volgende van je nodig:

  • een geldig rijbewijs
  • een geldig identiteitsbewijs, zoals een paspoort of ID-kaart.
  • een kopie van je bankpas.

Kom je van buiten de EU? Dan hebben we ook een kopie van je verblijfsvergunning nodig. Deze moet nog geldig zijn aan het einde van de looptijd van de financiering.

Zodra je een aanvraag hebt gedaan, doen we een check bij Bureau Krediet Registratie (BKR) om te controleren of je geen negatieve registratie hebt. Want dan kun je geen financiering bij ons afsluiten.

Voor wie is financial lease zonder aanbetaling geschikt?

Financial lease zonder aanbetaling is bijzonder geschikt voor:

1. Zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel) - Dankzij financial lease zonder aanbetaling kun jij als zzp'er een auto aanschaffen, zonder direct een flink bedrag uit te geven. Dit komt je cashflow ten goede.

2. Mkb’ers (eigenaren van middelgrote en kleine bedrijven) - Ben jij een mkb’er en wil je je liquiditeit behouden? Dan is financial lease zonder aanbetaling een goede oplossing, want je hoeft geen geld te investeren in een aanbetaling.

3. Bedrijven met een seizoensgebonden cashflow - Heeft jouw bedrijf te maken met seizoensgebonden stijgingen en dalingen in de cashflow? Kies dan voor financial lease zonder aanbetaling. Je behoudt je liquiditeit, waardoor je je financiële middelen flexibel kunt beheren en je investeringen beter kunt plannen.

Meer over leasen zonder aanbetaling?

Wil jij ook slim omgaan met je bedrijfskapitaal, zodat je altijd geld achter de hand hebt als die mooie, zakelijke kans voorbijkomt? Check dan of zakelijk leasen zonder aanbetaling een optie voor jou is. Bekijk de auto’s op onze website. Zit er een auto tussen die je bevalt? Bereken dan je leasebedrag en je ziet meteen welke mogelijkheden je hebt.

Wil je liever eerst sparren met een van onze medewerkers? Ook dat kan. Neem vandaag nog contact met ons op. Wij staan voor je klaar.

Nog niet uitgelezen?