Equipment lease

Wil je een kraan, heftruck, vrachtwagen of een andere vorm van equipment lease aangaan? Dan ben je hier aan het juiste adres. Of je nu  iets gloednieuw of tweedehands wil leasen. Ontdek ons ruime aanbod aan equipment lease.

 • Binnen no-time reactie op je aanvraag
 • Ruim aanbod: bijna alles met een serienummer is te leasen
 • Vast (all-in) maandbedrag

Wat is equipment lease en hoe werkt het?

Equipment lease is het leasen van apparatuur of bedrijfsmiddelen. Dit gaat vaak in een vorm van financial lease, waarbij je na het aangaan van de overeenkomst meteen eigenaar bent van de apparatuur. Ontdek hier meer over wat financial lease is. Deze zet je zo op de balans en daardoor schrijf je investerings- en aanschafkosten af. Het voordeel is dat je niet meteen het volledige aankoopbedrag hoeft neer te leggen. Zo houd je de ruimte om investeringen te doen met je bedrijf.

Hoe werkt leasen bij DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna leveren we jouw object op de afgesproken datum en plek!

Waarom equipment leasen in plaats van apparatuur of machines kopen?

Het grote voordeel van equipment lease is dat je niet in één klap een grote investering hoeft te doen. Met deze leasevorm ben je wel meteen eigenaar, maar betaal je over een bepaalde periode een vast bedrag per maand. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent. Omdat je gelijk de eigenaar bent, kun je de investeringskosten op de balans zetten. Hier vertellen we je meer over wat leasen is.

Wat valt onder equipment lease?

Bijna alles met een serienummer kun je via equipment lease aanschaffen. Of het nu de koffiemachine is of medische apparatuur. Maar ook een vrachtwagen of productiemachine is te leasen. De enige voorwaarde is dat het object een serienummer heeft en niet aard- of nagelvast bevestigd is. Een ingebouwd aircosysteem valt er niet onder, maar een verrijdbare airco-unit zou weer wél kunnen. Twijfel je? Bel ons dan of stuur een mailtje. We zoeken graag uit of equipment lease voor jou een oplossing is.

Welke leasevorm past bij jou?

Bij equipment lease gaat het meestal om financial lease. Daarmee ben je direct eigenaar van het object. Na de leaseperiode is het dan ook van jou. Een alternatief is operational lease. In dat geval schaffen wij het object aan en ‘huur’ je deze van ons. Je betaalt een maandelijks all-in bedrag. Daarmee hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud, reparaties en verzekeringen. Deze zijn voor onze rekening.

Heb je al een object gekocht en wil je financiële ruimte creëren? Dan is sale en leaseback een interessante optie om naar te kijken.

Wat zijn de kosten van equipment lease en hoe worden deze bepaald?

De kosten bij equipment lease hangen af van verschillende factoren. Ten eerste de vorm van de lease. Ga je voor financial of voor operational lease? Daarnaast moet je denken aan de lengte van de lease en de waarde van het object dat je leaset. Een lager bedrag en een langere leaseperiode zorgt voor een lager maandbedrag.

Wat gebeurt er aan het einde van de leaseperiode met de apparatuur of machines?

Dit hangt af van verschillende factoren. Wanneer je voor financial lease kiest, kun je aan het einde van de leaseperiode een overname bedrag betalen en is het product jouw eigendom. Bij een operational lease periode huur je het object en blijft het eigendom van de leasemaatschappij. Na de contractperiode gaat het terug naar de maatschappij waarvan je het leaset.

Kan ik zelf kiezen welke apparatuur of machines ik wil leasen bij equipment lease?

Ja, daar heb je veel vrijheid in. Het belangrijkste is dat het object een serienummer heeft. Ook moet het niet aard- of nagelvast bevestigd zijn. Wanneer het hieraan voldoet kun je waarschijnlijk de equipment leasen. Wil je daarover meer weten? We staan voor je klaar.

Hoe zit het met verzekeringen en onderhoud bij equipment lease?

Het object is van jou als je bij equipment lease kiest voor een financial lease optie. Je regelt zelf verzekeringen en betaalt zelf voor eventuele belastingen, reparaties en onderhoudskosten. Wil je dat niet? Bij operational lease heb je het object in een soort huurvorm in bezit. Daarmee worden dit soort kosten door de leasemaatschappij op zich genomen.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Waarom zou ik mijn bedrijfsequipment leasen via DTC Lease?

  Het leasen van je bedrijfsequipment brengt veel interessante voordelen mee voor je onderneming, waaronder o.a. het voorkomen van hoge investeringskosten, aantrekkelijke en fiscaal aftrekbare rentetarieven, maandlasten afgestemd op jouw wensen en het behoud van je liquiditeitspositie. Als bank- en merkonafhankelijke partner zoeken wij de leaseoplossing die het beste bij jouw onderneming past. Wij bieden diverse mogelijkheden, ook voor kleine ondernemers en zzp'ers. Voor het leasen van nagenoeg al je bedrijfsgoederen kun je bij ons terecht. Wij doen altijd een passend en scherp leasevoorstel.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Mag ik zelf kiezen welk product ik aanschaf en bij welke partij?

  Jazeker. Als bank- en merkonafhankelijke leasepartner zijn wij niet gebonden aan bepaalde merken of verkooppartijen. Je bepaalt dus zelf welk product je aanschaft, waar je dit doet en tegen welke prijs.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee