Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een financiële optie waarmee je een specifiek geldbedrag kunt lenen voor persoonlijke doeleinden. Op deze pagina lees je meer over wat een persoonlijke lening is en op welke voordelen jij kunt rekenen.

Een persoonlijke lening is een lening waarbij je het hele leenbedrag in één keer op je rekening krijgt. Vervolgens betaal je elke maand een vast bedrag terug. Je maandelijkse aflossing, de rente en de looptijd (hoelang je over het afbetalen doet) staan bij een persoonlijke lening vooraf vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat de persoonlijke lening kost. Dat geeft rust en zekerheid!  

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Vette bak op het oog? Met een persoonlijke lening ben je daar zo eigenaar van, zonder het hele aankoopbedrag in één keer te hoeven betalen. Met een persoonlijke lening ontvang je een vastgesteld bedrag dat je in termijnen terugbetaalt, samen met rente en eventuele kosten, over een vooraf bepaalde periode.

Je kunt hiermee verschillende financiële doelen realiseren. Of je nu een grote aankoop wilt doen, zoals het kopen van een auto, het financieren van een bruiloft, het verbouwen van je huis of het consolideren van bestaande schulden, een persoonlijke lening biedt flexibiliteit en gemak.

De voordelen van een persoonlijke lening 

 • Je bent direct eigenaar van de auto

 • Je betaalt een vast maandbedrag af tegen lage rente

 • Het maandbedrag passen we aan op jouw financiële situatie

 • Je kunt tussentijds (boetevrij) extra aflossen als je een financiële meevaller hebt

 • Als je de auto verkoopt, is de restwaarde voor jou

 • De lening wordt tussentijds niet duurder door de vaste rente          

 • Geen onverwachte kosten, je weet altijd waar je aan toe bent

 • Je weet wanneer je klaar bent met afbetalen


Het mooie van een persoonlijke lening is dat je de vrijheid hebt om het geleende bedrag te gebruiken zoals jij dat wilt, zonder beperkingen. Of het nu gaat om het verwezenlijken van je grootste passie of het creëren van een bijzondere levenservaring, met een persoonlijke lening kun je jouw wensen vervullen. Bovendien maken vaste maandelijkse betalingen en een duidelijk aflossingsschema het eenvoudig om je budget te beheren en financiële stabiliteit te behouden. Een persoonlijke lening heeft aantrekkelijke rentetarieven die vaak lager zijn dan andere leenvormen, zo kun je ook nog geld besparen op rentekosten. Door op tijd af te lossen, verbeter je jouw kredietgeschiedenis en versterk je je financiële positie voor de toekomst.  

Wat is het verschil tussen private lease en persoonlijke lening?

Het grootste verschil tussen private lease en persoonlijke lening is dat je bij private lease geen economisch of juridisch eigenaar bent. Je leaset de auto voor een maandelijks bedrag zonder eigenaar te worden. Maar dat betekent ook dat onderhoud, reparaties en verzekeringen voor rekening komen van de leasemaatschappij. Dit soort kosten betaal je wel zelf als je kiest voor privé financieren. Je bent namelijk eigenaar van de auto.

Kun je een persoonlijke lening eerder beëindigen?

Een persoonlijke lening vervroegd boetevrij aflossen, kan tegenwoordig bijna altijd. Bij een persoonlijke lening rekenen de meeste banken geen extra kosten als je extra aflost. Het is zelfs voordelig om een lening eerder af te lossen, omdat je rentekosten kunt besparen en sneller schuldenvrij kunt zijn. 

Onze klanten geven ons een
4.6
Zie onze beoordelingen op

Veel gegeven antwoorden

 • Kan ik een financiering aanvragen met een uitkering?

  Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een financiering, ook als je inkomen ontvangt uit een uitkering. Het zal afhankelijk zijn van het soort uitkering en de verdere persoonlijke situatie of er mogelijkheden zijn voor een financiering.

 • Is er een maximum leeftijd voor het aanvragen van een financiering?

  Ja, de maximale leeftijd voor het aanvragen van een financiering is 78 jaar. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee