Alles over consumptief krediet

Wil je als consument een nieuwe auto halen, maar niet gelijk het volledige bedrag neerleggen? Misschien is consumptief krediet wat voor jou. Je leest hier wat het betekent en maakt kennis met de verrassende voordelen ervan.

Wat is consumptief krediet?

Consumptief krediet is een verzamelnaam voor alle leningen en kredieten die je voornamelijk afsluit voor producten die je een lange tijd gebruikt. Een persoonlijke lening is daar een voorbeeld van. Consumptief krediet gebruik je bijvoorbeeld voor de financiering van een auto.

Met consumptief krediet haal je in één keer je droomauto in huis. Je hoeft niet eerst jaren te sparen voor die speciale auto. En dan kun je ook meteen profiteren van de voordelen die de auto biedt. Is je nieuwe auto zuiniger? Dan profiteer je direct van de lagere brandstofkosten. Mooi meegenomen. Ook hoef je bij een nieuwe auto minder rekening te houden met hoge onderhoudskosten. Want een auto die je met consumptief krediet koopt, is vaak jong. En die heeft lagere onderhoudskosten.

Het verschil tussen consumptief krediet en private lease

Een auto kopen via consumptief krediet is anders dan via private lease. Met consumptief krediet ben je meteen de eigenaar van de auto. Daarmee profiteer je van het voordeel dat je na afloop van de afbetalingsperiode van de auto de restwaarde behoudt. Je kunt de auto dan verkopen en dat geld gebruiken voor een nieuwe investering. Ook zijn de maandelijkse kosten bij consumptief krediet vaak laag, waardoor je geld overhoudt voor andere leuke dingen.

Bij private lease ben je niet de eigenaar van de auto. Je huurt in feite voor langere tijd de auto. Je betaalt daarvoor een vast bedrag per maand en na het einde van de leaseperiode lever je de auto in. Zo bouw je niks op. Het voordeel van private lease is dat alle extra kosten voor rekening komen van de leasemaatschappij. Zo heb je geen omkijken naar kosten als onderhoud, wegenbelasting of verzekeringen.

Wat zijn de voordelen van consumptief krediet?

Een auto kopen met consumptief krediet levert heel wat voordelen op. Welke dat zijn? Lees snel verder.

Je bent direct de eigenaar

Een groot voordeel van consumptief krediet is dat je gelijk de eigenaar bent van de auto. De maandelijkse aflossingen kun je vergelijken met de hypotheek van een huis. Na de laatste afbetaling is de auto volledig van jou en kun je hem als je het wilt verkopen. Die opbrengst is dan volledig van jou.

Duidelijkheid over je kosten

Met consumptief krediet weet je precies wat je maandelijkse kosten zijn.  Het maandbedrag dat je betaalt stemmen we af op jouw financiële situatie. En als je een keer een financiële meevaller hebt, zoals vakantiegeld, kun je dat vaak boetevrij extra aflossen. Daarmee verlaag je je maandlasten of word je looptijd korter, waardoor je onder aan de streep minder rentekosten betaald.

Lage rente

Een ander voordeel van consumptief krediet is dat je daarmee lagere rentekosten betaalt dan bij een andere leningvorm, zoals creditcard. Hierdoor blijven de maandlasten laag en kun je ervoor kiezen om je auto uit te breiden met luxe opties zonder dat de maandlasten stijgen.

Als consument leasen? Dit is er mogelijk!

Klaar voor je nieuwe bak? Dan is het tijd om te ontdekken wat er voor je mogelijk is. Bij DTC Lease hebben we een enorme voorraad auto’s. Je kunt zoeken op je favoriete merk, model en het bedrag dat je per maand kunt besteden. Daarna kun je de juiste auto uitzoeken. Heb je hem gevonden? Neem dan contact met ons op, en samen kijken we naar de mogelijkheden!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 -760 5000.

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Wat is een persoonlijke lening?

  Een persoonlijke lening is een bankterm voor een consumptief krediet waarbij het geleende bedrag in één keer wordt uitbetaald en daarna door de lener in een vaststaand aantal termijnen wordt terugbetaald. Elke termijn bevat een aflossingscomponent en rente over de restschuld.

 • Wat is een BKR toetsing?

  Een BKR toetsing is het controleren van jouw eventuele leningen bij het Bureau Krediet Registratie. In dit overzicht is zichtbaar of je andere leningen en/of kredieten heeft. Dit overzicht is nodig om te bepalen of er voldoende ruimte is voor het aangaan van een nieuwe lening.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee