Volkswagen Caddy leasen

Voor een kleine compacte bestelbus is de Volkswagen Caddy een populair model. Sta je op het punt om een Volkswagen Caddy te leasen? We vertellen je alles over het model, de voordelen en wat de alternatieven zijn.

Ontdek hier jouw Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is klassiek en modern

De Volkswagen Caddy is een echte klassieker onder de bestelauto’s. In de jaren tachtig kwam het model op de markt en sindsdien is hij regelmatig voorzien van een update, waardoor de bestelauto met zijn tijd meegaat. De meest recente update van de bestelauto werd in 2020 doorgevoerd. 

De vierde generatie van de bestelauto profiteert van de verschillende voordelen die Volkswagen ook in andere auto’s heeft gestopt. Zo is deze standaard voorzien van Travel Assist, is er een systeem dat automatisch remt wanneer er gevaar op de weg is en koppel je je smartphone aan het infotainmentscherm. Via Apple CarPlay en Android Auto kun je zo onderweg je favoriete apps gebruiken. 

De generatie daarvoor ziet er nagenoeg hetzelfde uit, zodat je aan de buitenkant het verschil niet echt ziet. Wel heeft het oudere model vaak een krachtigere motor. De lichtste motor van de derde generatie Volkswagen Caddy heeft een vermogen van 101 pk. De vierde generatie begint met een 74 pk motor.

De Caddy: van bestelauto tot koel-vriestransport

De Volkswagen Caddy heeft twee modellen. Zo vind je makkelijk een Caddy die bij jouw wensen past. 

Bestelauto

De bestelauto van de Volkswagen Caddy is het meest voorkomende model. Deze is in een aantal groottes. Afhankelijk van hoeveel ruimte je wil hebben in je nieuwe bestelauto kies je het model dat het beste bij je past. De auto heeft in de grootste variant een lengte van 4,8 meter. Daarmee heb je een bagageruimte volume van maximaal 3.700 liter. 

Koel-vriestransport

Heb je producten die gekoeld moeten blijven tijdens de transport? De Volkswagen Caddy is er ook als Koel-vriestransport. Meestal heb je daarvoor een groter model, maar door de compactheid van de Caddy vervoer je je gekoelde producten ook in de kleinere en nauwe straatjes. 

3 redenen waarom de Volkswagen Caddy bij jouw wensen past

Sta je op het punt om een Volkswagen Caddy te leasen? Dit zijn drie grote voordelen van de compacte bestelauto.

Ruime compacte bestelbus

De Volkswagen Caddy is een compacte bestelbus. Maar wel eentje die genoeg ruimte biedt. Je vervoert er in de breedte een europallet mee. Kies je voor de ruimere Caddy Maxi, dan passen er twee pallets achter elkaar. Dat is voor een compacte bestelbus een groot voordeel. Zo kun je makkelijk veel vervoeren. 

Comfortabel rondrijden

De Volkswagen Caddy heeft veel laadruimte, maar is een stuk lichter dan andere bestelbussen in zijn categorie. Bovendien is de auto gemaakt op het MQB platform, waar ook de Volkswagen Golf op is gemaakt. Daardoor rijdt de bestelbus comfortabel.

Betrouwbaar

De Volkswagen Caddy is net als veel andere modellen van Volkswagen betrouwbaar. De kans dat je met de auto langs de weg komt te staan is klein. Daardoor kun jij doen waar je goed in bent: ondernemen!

3 alternatieven voor de Caddy

Is de Volkswagen Caddy toch niet helemaal jouw bestelauto? Dit zijn drie goede alternatieven om naar te kijken.

Citroën Berlingo

De Citroën Berlingo is een goed alternatief. Met een lengte van maximaal 4,75 meter is hij niet veel groter dan de Volkswagen Caddy. Je hebt bij dit model de keuze tussen een benzinemotor van 110 of 130 pk. Er zijn ook dieselmotoren met een vermogen van 75, 100 en 130 pk beschikbaar.

Renault Kangoo

Ook de Renault Kangoo is een compacte bestelauto. De grootste variant heeft een lengte van 4,6 meter. Daarmee is dit model een slag kleiner in vergelijking met de Volkswagen Caddy. De dieselmotor heeft een vermogen van 109 pk. De benzinemotoren van dit model hebben een vermogen van 105 of 112 pk. 

Ford Transit Connect

Het derde alternatief op de Volkswagen Caddy is de Ford Transit Connect. Met een maximale lengte van net iets minder dan 4,6 meter een compacte bestelbus. Tenzij je de nieuwste versie vindt. De derde generatie van de Ford Trans Connect is volledig gebaseerd op de Volkswagen Caddy en is zo een soort van kopie geworden.

Ontdek jouw Volkswagen Caddy

Klaar om een Volkswagen Caddy te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Kan ik de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen?

  Het is mogelijk om je leaseovereenkomst tussentijds op te zeggen. Bij financial lease betaal je dan de resterende maanden van je contract inclusief de verschuldigde rente. Bij shortlease kun je na de eerste maand met een opzegtermijn van een dag de lease opzeggen. Bij operational lease kun je een beëindigingsvoorstel opvragen.

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee