Renault lease

Renault is een automerk dat enorm lang meegaat. De auto’s van Renault zijn vaak echte familie auto's. De ruime modellen zijn zowel zakelijk als privé aantrekkelijk. Denk je erover na om een Renault te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Renault.

De geschiedenis van Renault

Renault is als bedrijf opgericht in 1899 door de broers Louis, Marcel en Fernand Renault. Destijds werd het Franse bedrijf Société Renault Frères genoemd. Aan het begin werd er op kleine schaal gewerkt. Dat veranderde in 1905, toen het bedrijf de opdracht kreeg om een aantal taxi’s te maken. In 1907 was Renault de grootste autofabrikant van Frankrijk. Ook hield het bedrijf zich bezig met het maken van sportieve auto’s. Het idee was door races te winnen, bekender te worden. En zo meer auto’s te verkopen.

Het bedrijf groeide door, maar had wel last van de oorlogen aan het begin van de twintigste eeuw. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de fabrieken door Nazi Duitsland veroverd en ingezet om vrachtwagens te maken. Na de Tweede Wereldoorlog werd Louis Renault beschuldigd samen te werken met de Nazi’s. Tijdens het afwachten van zijn proces overleed hij in de gevangenis. In 1945 werd het bedrijf genationaliseerd door de Franse regering.

Na de Tweede Wereldoorlog groeide Renault door. In 1970 produceerde voor het eerst in zijn bestaan in één jaar meer dan één miljoen auto’s. In de jaren daarna investeerde het bedrijf en nam het merken als Alpine en Dacia over. Ook viel Citroën onder Renault, waardoor het bedrijf steeds groter werd. Maar daardoor stagneerde de groei ook.

In de jaren negentig werd Renault weer geprivatiseerd en werden er onder leiding van Carlos Ghosn harde keuzes gemaakt. Er vielen ontslagen en werden beslissingen genomen om de kosten te drukken. Tegelijkertijd werd de samenwerking opgezet met Nissan. Door het uitwisselen van kennis konden beide bedrijven verder groeien. 

Zo herken je een Renault

De makkelijkste manier om een Renault te herkennen is aan het logo. Vanaf de de jaren twintig van de twintigste eeuw is er gekozen voor een ruit. De meest recente versie daarvan is met twee dunne strepen aan beide zijdes van de ruit. Je kunt een Renault ook van de zijkant herkennen. Bij de deuren heeft hij vaak een gestroomlijnd uiterlijk aan de onderkant. Dat is iets dat Renault een aantal jaar geleden geïntroduceerd heeft en nog altijd vaak gebruikt.

De voordelen van het rijden in een Renault

Het leasen van een Renault biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Auto’s met goede wegligging

Een Renault is een auto die bekend staat om zijn goede wegligging. Dat komt vaak door de goede schokdempers die Renault gebruikt. Met name op wegen die er niet helemaal goed bijliggen helpt dat. Ook merk je het in de bocht. Zelfs met een iets hogere snelheid heb je alles nog onder controle.

Betrouwbaar

Met name bij de nieuwere modellen is de betrouwbaarheid van een Renault. Op dat gebied heeft het Franse bedrijf grote stappen gezet. Bij de aankoop van een nieuw model krijg je nu vijf jaar lang garantie. Daar profiteer je ook van bij een Renault lease. De kans dat je met een model aan de kant van de weg komt te staan is klein.

Renault lease is goedkoop

Ook een groot voordeel van Renault lease: het is relatief goedkoop. Voor een Renault Twingo kun je al voor rond de 100 euro een goed model leasen. Maar ook een Renault Clio is al voor een laag bedrag binnen handbereik. Door de betrouwbaarheid en de zuinigheid zijn je overige kosten ook nog eens laag.

Een aantal populaire modellen

Bij een Renault lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Renault Clio

De Renault Clio is een kleine auto in de familie. Een Renault financial lease optie met de Clio is goedkoop. Je hebt een compacte auto waar je dagelijks makkelijk mee rond rijdt. Het nieuwste model heeft een lengte van 4 meter en is behoorlijk licht. In combinatie met de lichte motor zorgt dat je zuinig rond rijdt. In de praktijk rijd je met een Renault Clio zo’n 1 op 18.

Renault Captur

De Renault Captur is een jonge auto binnen de Renault familie. In 2013 kwam de eerste generatie uit. De tweede generatie verscheen in 2019. Het is een crossover SUV met een lengte van zo’n 4,2 meter. Daarmee is hij net een slag groter dan de Clio. De auto is ook beschikbaar als een plug-in hybride. Deze is nog iets zuiniger en kun je vooral in de stad complete stukken op de elektromotor rijden.

Renault Mégane

De Renault Mégane is net als de Clio een klassieker. In 1995 werd de eerste versie van de auto uitgebracht. De auto is in verschillende modellen uitgebracht. Een hatchback is 4,3 meter lang, maar je hebt ook een stationwagen met een lengte van 4,6 meter. Meer dan genoeg ruimte voor al je werkspullen. Maar ook om hem erbij te pakken voor een familieweekend.

Renault ZOE

Ook de Renault ZOE is een goede voor Renault leasing. Deze volledig elektrische auto wint aan populariteit. Je rijdt volledig elektrisch voor een laag financial lease bedrag. Daarmee bespaar je ook op je verbruikskosten. En aan de binnenkant heeft de auto moderne gemakken, zoals een groot touchscreen.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Renault te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Renault.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik bij jullie boetevrij vervroegd aflossen?

  Bij ons kun je jouw financiering boetevrij, vervroegd aflossen. Neem in dit geval contact op met onze binnendienst 030 – 7605000, zodat wij voor je het juiste inlossaldo kunnen opvragen.

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Wat is private lease?

  Met private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto. Een auto die volledig volgens jouw wensen samenstelt, maar waar je géén spaargeld aan hoeft te besteden. Je weet precies wat jouw nieuwe auto maandelijks kost. In het leasetarief zijn meer dan 10 autoservices inbegrepen, zoals verzekering, onderhoud en reparatie, pechhulp en wegenbelasting. Je betaalt zelf alleen de brandstof en eventuele kosten zoals verkeersboetes. De auto wordt geen eigendom, je betaalt een vast bedrag per maand om de auto te gebruiken en aan het einde van de leasetermijn weer in te leveren.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee