Peugeot e-2008

De Peugeot e-2008 is de elektrische versie van de populaire Peugeot 2008. Deze elektrische auto werd in 2020 geïntroduceerd. Hierdoor beschik je bij deze elektrische auto altijd over een modern model. Denk je erover na om een Peugeot e-2008 te leasen? Lees verder en ontdek alles wat je over het model moet weten. 

Ontdek hier je Peugeot e-2008.

De Peugeot e-2008 is ruim en heeft een groot bereik

De Peugeot e-2008 is de elektrische variant van de Peugeot 2008. Daardoor zien de twee varianten er nagenoeg hetzelfde uit. Zelfs bij de elektrische versie van de auto heb je aan de voorkant nog een grill. Deze ontbreekt vaak bij elektrische auto’s. In de e-2008 is deze er niet om de motor te koelen. Hij is cosmetisch.

Deze elektrische auto heeft een lengte van 4,3 meter en heeft een motor met een vermogen van 154 pk. Dat is bij het nieuwste model, die sinds 2023 wordt gemaakt. Bij het oudere model heb je een motor met 134 pk. Met een volle batterij kan je bij het nieuwe model een bereik halen van 406 kilometer. Bij de eerste versie was dat 310 kilometer. Dat zijn afstanden die voor een compacte elektrische auto goed zijn. 

Bij deze auto heb je direct de moderne elementen die Peugeot heeft doorgevoerd. Zo heb je aan de voorkant het nieuwe licht, dat aan de onderkant doorloopt. Dit geeft de auto direct een moderne uitstraling.

Zo herken je de Peugeot e-2008 

Het is moeilijk om de Peugeot e-2008 te onderscheiden van de gewone Peugeot 2008. De Franse automaker heeft er namelijk voor gekozen om het design hetzelfde te houden. Vaak wordt bij een elektrische auto de voorkant dichtgemaakt. Zo herken je hem sneller als een elektrische auto. Peugeot doet dat bewust niet. Het enige wat verraadt dat het een elektrisch model is? De achterkant, daar staat een e voor het cijfer 2008.

Verder profiteer je bij de Peugeot e-2008 van alle moderne elementen. Zo heb je een digitale cockpit waarop alle informatie wordt weergegeven. Ook heb je een sportief ogend stuur, genoeg ruimte achterin en een touchscreen waar verdere info op is af te lezen.

3 redenen waarom een Peugeot e-2008 voor jou geschikt is

Sta je op het punt een Peugeot e-2008 te leasen? Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van de auto.

Groot bereik

Met de nieuwste versie van de Peugeot e-2008 heb je op papier een bereik van iets meer dan 400 kilometer. Dat is meer dan genoeg voor je dagelijkse ritten naar het werk. Maar ook als je voor een klant iets verder moet gaan, is dat voor deze auto geen probleem. Wil je de auto meenemen op vakantie? De auto kan opladen met een snelheid tot 100 kW. Met deze snellader heb je snel de batterij weer voor een deel gevuld en kan je verder rijden.

Modern

De Peugeot e-2008 is nog niet heel erg lang op de markt. Bij een Peugeot e-2008 leasen haal je zo een jonge occasion in huis. Daarmee heb je het voordeel dat je niet gelijk de hoofdprijs betaalt, maar wel een auto hebt die voorlopig nog geen grote beurt hoeft. 

Genoeg ruimte

De Peugeot e-2008 is een slag groter dan de Peugeot e-208. Daardoor heb je net wat meer ruimte achterin voor je spullen. Ook voor collega’s of familieleden die achterin zitten is de net iets grotere Peugeot e-2008 fijn. Zo zit je ruim en comfortabel achterin.

3 alternatieven voor de Peugeot e-2008

Toch iets anders dan de Peugeot e-2008 leasen? Er zijn gelukkig heel wat alternatieven. Aan deze drie modellen kun je denken.

Hyundai Kona

Het eerste alternatief om naar te kijken is de Hyundai Kona. De nieuwste versie van deze auto werd begin 2024 uitgebracht. De auto is ongeveer even lang als de Peugeot e-2008, maar heeft een batterij die zeer snel oplaadt. In 41 minuten kan je de batterij opladen van 10 naar 80 procent. Daardoor hoef je niet lang te wachten bij een oplaadpunt voordat je weer kilometers kan maken.

Volkswagen ID.3

Je kan ook kijken naar de Volkswagen ID.3. De auto wordt sinds 2019 gemaakt is net iets kleiner dan de Peugeot e-2008.De auto heeft een vermogen van 201 pk, waardoor je sportief rondrijdt. Opladen gaat met deze auto ook snel. Met maximaal 125 kW opladen heb je je batterij snel weer gevuld.

Kia Niro

Wil je nog meer ruimte? Je kunt kijken naar de Kia Niro. Deze auto is al heel wat jaren op de Nederlandse markt. Ook in een elektrische variant. Daarmee heb je een auto met een bereik van zo’n 455 kilometer. Wil je een sportieve versie, dan heb je ook een auto met een motor met 200 pk vermogen. Deze heeft wel een iets kleiner bereik.

Ontdek jouw Peugeot e-2008

Klaar om een Peugeot e-2008 elektrisch te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een marge en btw-auto?

  Over een btw-auto kun je als ondernemer de btw terugvorderen. Over een marge-auto niet. De btw van een marge-auto is namelijk al eerder betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaald hoeft te worden. Een marge-auto is dus btw-vrij.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Mag ik ook een aanbetaling doen?

  Het is mogelijk om een aanbetaling te doen. Hiermee wordt de gehele kredietsom minder en kun je jouw maandlasten verlagen. Een aanbetaling zorgt er ook voor dat je een betere score zult krijgen van de bank. Dit is uitsluitend positief voor het voorstel!

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Kan ik de financiering van mijn auto vroegtijdig inlossen?

  Je kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kun je het gehele openstaande saldo betalen. Deze mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de bank waar jouw financiële leaseovereenkomst is ondergebracht, maar regelmatig boetevrij!

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee