Peugeot 308 leasen

Steeds vaker wordt ervoor gekozen om de Peugeot 308 te leasen. De auto heeft veel voordelen. Zo is het nieuwste model veilig, betrouwbaar en van moderne gemakken voorzien. Ontdek hier de verschillende voordelen en wat de auto te bieden heeft.

Ontdek hier jouw Peugeot 308

Over de Peugeot 308

In 2007 werd de Peugeot 308 gepresenteerd als de opvolger van de Peugeot 307. Door het wegvallen van de Peugeot 108, die nog wel als occasion beschikbaar is, is dit nu de derde auto in het lijstje van grote auto’s van het Franse bedrijf. Enkel de Peugeot 208 en de Peugeot 2008 zijn kleiner. 

De Peugeot 308 is er in twee varianten. Je hebt de gewone versie (een hatchback) en de Peugeot 308 SW. Deze laatste is de stationwagon variant van de auto. De hatchback heeft een lengte van 4,2 meter. De stationwagon gooit daar bijna dertig centimeter bovenop. Daardoor heb je meer ruimte.

In 2021 is de derde generatie van de Peugeot 308 gelanceerd. Deze heeft een speciale i-Cockpit. Daarmee heb je achter het stuur een groot digitaal scherm waar je alle belangrijke informatie op vindt. Zo mis je nooit meer de juiste afslag en kom je eerder op je bestemming.

Zo herken je een Peugeot 308

De Peugeot 308 heeft in 2023 een make over gekregen. Aan de buitenkant is de auto daarmee extra opvallend. De auto heeft zijn futuristische look te danken aan de lampen die aan de voorkant doorlopen met LED-lampjes. Ook de gril bij dit nieuwe model is groot en stoer. Met verschillende lijnen in het design krijgt de auto een aerodynamisch gevoel. De oudere modellen hebben dit niet. Maar dat design is ook nog steeds heel netjes met veel ruimte en een mooie bolling aan de achterkant. 

3 redenen om een Peugeot 308 te leasen

Wil je extra redenen hebben om de Peugeot 308 te leasen? Dit zijn drie van de belangrijkste voordelen van het model.

i-Cockpit bij de nieuwere modellen

Sinds 2021 zit de i-Cockpit standaard in de Peugeot 308. Daarmee heb je gelijk een moderne ervaring in je auto. Op de i-Cockpit zie je in een oogopslag alle belangrijke informatie. Van de snelheid tot en met het aantal kilometers dat je met je huidige tank haalt. Ook krijg je daar de informatie over wanneer je een afslag moet nemen. 

Veel ruimte

Met een Peugeot 308 heb je standaard veel ruimte. Ideaal wanneer je voor werk wat spullen mee moet nemen. En als je de auto ook privé rijdt, dan is het een ideale bak om mee op vakantie te gaan. Ook zit je in de auto zowel voor- als achterin ruim.

Goede wegligging

De Peugeot 308 is niet de sportiefste auto om te leasen. Maar door het strakke onderstel heb je veel controle tijdens het rijden. De vering absorbeert de verschillende hobbels op de weg, waardoor je comfortabel rijdt. Met een net iets te hoge snelheid heb je in de bocht nog altijd veel controle. 

3 alternatieven voor een Peugeot 308

Toch liever iets anders dan de Peugeot 308 leasen: Er zijn alternatieven. Aan deze auto’s kun je denken.

 Volkswagen Golf Variant

De Volkswagen Golf Variant, die we ook kennen als de Volkswagen Golf Estate, is een goed alternatief op de Peugeot 308. Deze auto is een slag groter dan de gewone Volkswagen Golf. Ga uit van een lengte van 4,6 meter. Deze stationwagen heeft veel ruimte en een krachtige motor.

Citroën C4 Cactus

Maar misschien vind je de Citroën C4 Cactus net iets beter bij je passen. Niet elk model heeft de kenmerkende luchtkussens aan de buitenkant. Laat dat je niet tegenhouden. Met een lengte van 4,1 meter is deze compacte SUV wel een slag kleiner.

Seat Leon

Een laatste alternatief op de Peugeot 308 leasen is de Seat Leon. De nieuwste generatie uit 2020 heeft een stationwagon variant. Met een lengte van 4,6 meter is dit model qua lengte vergelijkbaar met de Franse auto. Het nieuwste model heeft een groot touchscreen, verschillende hulpmiddelen en genoeg ruimte om al je spullen mee te nemen.

En natuurlijk kun je ook een ander model van de Franse autofabrikant kiezen. Ontdek hier alles over een Peugeot leasen.

Ontdek jouw Peugeot 308

Klaar om een Peugeot 308 te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Leasen gaat bij ons vaak via financial lease. Ontdek hier wat financial lease is.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Kan ik de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen?

  Het is mogelijk om je leaseovereenkomst tussentijds op te zeggen. Bij financial lease betaal je dan de resterende maanden van je contract inclusief de verschuldigde rente. Bij shortlease kun je na de eerste maand met een opzegtermijn van een dag de lease opzeggen. Bij operational lease kun je een beëindigingsvoorstel opvragen.

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee