Blogs & artikelen

De beste elektrische auto’s voor 2024

5 minuten leestijd

Ontdek in dit blog wat de beste elektrische auto’s voor 2024 zijn die je zowel nieuw als occasion kunt leasen. Benieuwd naar de top 10? Je leest het hier

Banner van de blog
Leasen
Elektrisch rijden
Auto's

Sta je op het punt om in het nieuwe jaar de overstap naar elektrisch rijden te maken? In dit blog zetten wij  de beste elektrische auto’s voor 2024 voor je op een rij die je ook als occasion kunt leasen. Zo ben je goedkoper uit en ga je zuinig de weg op.

Wat is de beste elektrische auto?

Dé beste elektrische auto bestaat niet, want dit is voor iedereen anders. Iedereen heeft namelijk zo zijn eigen wensen en voorkeuren. Bij het vergelijken van elektrische auto's spelen verschillende factoren een rol, zoals de actieradius, laadsnelheid en prijs. Wat voor jou de beste elektrische auto maakt, hangt af van jouw specifieke behoeften. De juiste keuze kan bijvoorbeeld sterk afhangen van de benodigde actieradius voor jouw dagelijkse ritten. Terwijl voor de andere prijs bijvoorbeeld een belangrijke factor speelt. Kortom, de ideale elektrische auto is voor iedereen verschillend.

Tip: Voordat je begint met zoeken naar een elektrische auto, schrijf je specifieke eisen op. Op die manier kun je gericht modellen bekijken die perfect aansluiten op jouw behoeften en verwachtingen.

10 van de beste elektrische auto’s voor 2024

In dit blog zetten we 10 van de beste elektrische auto's voor 2024 voor je op een rijtje die je zowel als occasion als nieuw kunt leasen. Ontdek de diverse modellen met allemaal hun eigen indrukwekkende specificaties, geavanceerde technologieën en onderscheidende kenmerken.

1. MINI Electric

De MINI Electric onderscheidt zich in de wereld van elektrische auto's door zijn unieke combinatie van compact design, wendbaarheid en authentieke MINI-rijervaring. Dit model blijft trouw aan het iconische MINI-ontwerp, maar voegt daar een moderne elektrische twist aan toe. De grootte en het design maken de MINI Electric zeer geschikt voor stadsgebruik.

De MINI Electric biedt interessante technologische eigenschappen en ruime opties voor personalisatie. Het voertuig is voorzien van geavanceerde connectiviteit functies en een kwalitatief hoogwaardig infotainmentsysteem.

 • Actieradius: De MINI Electric heeft een actieradius van ongeveer 234 kilometer.
 • Laadtijd: Bij gebruik van een snellader kan de MINI Electric binnen ongeveer 35 minuten tot 80% worden opgeladen. Bij een standaard huishoudelijke oplader duurt het doorgaans 2,5 UUR tot 80% opgeladen met een thuis- of openbaar laadpunt (11 KW, AC wisselstroom).

2. Kia EV6

De Kia EV6 onderscheidt zich in de wereld van elektrische auto's vanwege de specifieke voordelen die zijn ontwerp en prestaties definiëren. Met een opmerkelijke actieradius die tot ongeveer 528 kilometer strekt op één volle lading, biedt de EV6 een bovengemiddeld bereik in vergelijking met veel andere elektrische auto's. Deze grote actieradius geeft je de mogelijkheid om langere ritten te maken zonder vaak te moeten stoppen voor een laadstop.

Een ander opvallend kenmerk van de Kia EV6 is zijn vermogen om ultrasnel te laden. Met de mogelijkheid om in ongeveer 18 minuten tot 80% opgeladen te worden via een snellader, biedt dit voertuig een praktische oplossing voor bestuurders die behoefte hebben aan snel opladen tijdens hun reizen. Daarnaast biedt de EV6 ruime interieurruimte en een geavanceerd infotainmentsysteem, waardoor rijcomfort en connectiviteit worden verhoogd. Met een aanzienlijke actieradius en efficiënte laadmogelijkheden kan de Kia EV6 aantrekkelijk zijn voor wie op zoek is naar een praktische en functionele elektrische auto.

 • Actieradius: De Kia EV6 heeft een actieradius van ongeveer 528 kilometer.
 • Laadtijd: De auto kan onder optimale omstandigheden van 10% tot 80% opladen in circa 18 minuten.

3. Hyundai IONIQ

De Hyundai IONIQ staat bekend om zijn opvallende prestaties en slimme technologieën, waardoor de IONIQ 5 een ware doorbraak is. Deze volledig elektrische middelgrote CUV combineert verbluffende prestaties met geavanceerde technologieën. Met een indrukwekkende actieradius van maximaal 507 km is deze wagen perfect geschikt voor dagelijks gebruik en lange afstanden.

Naast zijn aanzienlijke actieradius, biedt de Hyundai IONIQ een efficiënte laadtijd. Met een snellader kan deze auto in slechts circa 18 minuten tot 80% worden opgeladen, wat een aanzienlijk voordeel biedt voor onderweg. Het strakke interieur van de IONIQ is voorzien van moderne infotainment-opties die bijdragen aan een comfortabele rijervaring. De combinatie van een uitgebreid rijbereik, snelle laadmogelijkheden en een goed uitgeruste binnenkant maakt de Hyundai IONIQ een gewaardeerde keuze voor wie op zoek is naar betrouwbaarheid en praktische voordelen in een elektrische auto.

 • Actieradius: De Kia EV6 heeft een actieradius van ongeveer 507 kilometer.
 • Laadtijd: De Hyundai IONIQ 77,4 kWh-versie kan in 18 minuten met een 350 kW DC-oplader 10 tot 80 procent batterijcapaciteit laden. Dit betekent ongeveer 111 km extra actieradius na vijf minuten laden. Met een 50 kW DC-oplader duurt het laden ongeveer 62 minuten (10-80 procent).

4. Volkswagen e-up!

De Volkswagen e-up! is een slimme keuze voor stadsbewoners die op zoek zijn naar een handige en duurzame elektrische auto. Met zijn kleinere formaat en handzame eigenschappen is de E up! ideaal voor stadsritten. Het is niet alleen een milieuvriendelijke optie vanwege zijn elektrische aandrijving, maar biedt ook handige wendbaarheid in drukke stadscentra met kleine parkeerplekken.

De e-up! heeft een actieradius van meer dan 250 kilometer op één volle accu, waardoor hij perfect is voor woon-werkverkeer. Dit is ideaal gezien de gemiddelde afstand die de Nederlander dagelijks aflegt naar het werk, namelijk zo'n 46 kilometer heen en terug. Daarnaast beschikt de auto over een snelle laadtijd, wat handig is voor stadsbewoners die snel willen opladen. Dankzij het compacte design en de elektrische aandrijving biedt hij niet alleen milieuvriendelijkheid, maar ook efficiëntie voor stadsritten. Deze combinatie van compactheid, efficiëntie en snelle laadmogelijkheden maakt de Volkswagen e-up! een slimme keuze voor stadsbewoners die een praktische en duurzame elektrische auto zoeken.

 • Actieradius: De Volkswagen e-up! heeft een actieradius van ongeveer 250 kilometer.
 • Laadtijd: In iets meer dan 4 uur zit de accu al voor 80% vol. Bij snelladen duurt het ongeveer een uur voordat hij 80% vol is.

5. Renault ZOE E-Tech

De Renault ZOE E-Tech valt op met zijn futuristische design en gestroomlijnde vormen. Maar los van het uiterlijk biedt deze auto een comfortabele en duurzame rijervaring. Dankzij de krachtige en efficiënte elektrische motor die geschikt is voor lange afstanden zonder in te leveren op prestaties. Binnenin beschikt de ZOE over een modern interieur met zeer ergonomische stoelen, die zelfs tijdens lange ritten voor comfort zorgen.

De technologieën in de ZOE dragen bij aan een prettige rijervaring. Het grote touchscreen infotainmentsysteem biedt handige functies zoals navigatie, multimedia en een achteruitrijcamera. Daarnaast vergroten geavanceerde rijhulpsystemen zoals Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition de veiligheid op de weg. De slimme lader van de Renault Zoe optimaliseert het opladen van de batterij op gunstige instroommomenten voor een kostenefficiënte en duurzame rijervaring.

 • Actieradius: De Renault Zoe E-Tech heeft een actieradius van ongeveer 246 kilometer.
 • Laadtijd: De laadtijd van een Renault ZOE varieert, afhankelijk van de uitvoering en het laadproces. Het kan variëren van 56 minuten (snelladen) tot 26 uur en 45.

6. Tesla Model 3

De Tesla Model 3 heeft zich gepositioneerd als een toonbeeld van innovatie en efficiëntie in de wereld van elektrische auto's. Met zijn verfijnde ontwerp, geavanceerde technologieën en uitstekende prestaties biedt deze auto een bijzondere ervaring. Dit model combineert efficiëntie en prestaties op een unieke manier. Het opvallende ontwerp spreekt niet alleen liefhebbers van elektrische auto's aan, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in moderne technologie en een soepele rijervaring.

Het indrukwekkende bereik van de Tesla Model 3 maakt lange afstanden rijden zonder veel oponthoud mogelijk. Dit, gekoppeld aan de uitstekende laadinfrastructuur van Tesla, biedt bestuurders een ongekende vrijheid bij het plannen van langere reizen. Daarnaast valt de auto op door zijn geavanceerde autopilot-technologie, die bijdraagt aan een verbeterde rijervaring met geavanceerde rijhulpsystemen die de veiligheid en het gemak vergroten. Dit alles maakt de Tesla Model 3 een opmerkelijke keuze voor wie op zoek is naar een combinatie van geavanceerde technologie, rijbereik en een ongeëvenaarde rijervaring in het segment van elektrische auto's.

 • Actieradius: De Tesla Model 3 biedt een actieradius tussen de 350 en 600 kilometer, afhankelijk van de versie.
 • Laadtijd: De oplaadtijd van een Tesla Model 3 met een Supercharger duurt slechts 25 minuten, terwijl opladen via een regulier stopcontact enkele uren duurt. Uiteraard afhankelijk van de batterijcapaciteit.

7. Ford Mustang Mach-E

De Ford Mustang Mach-E is een opmerkelijke elektrische auto die kracht, stijl en duurzaamheid combineert. Het onderscheidt zich door geavanceerde technologie en prestaties binnen de wereld van elektrische voertuigen. Met een gedurfd ontwerp dat kracht en stijl harmonieus samenbrengt, trekt deze auto direct de aandacht. Het interieur biedt niet alleen ruimte, maar omvat ook een reeks geavanceerde technologische functies, zoals een intuïtief infotainmentsysteem en geavanceerde rijhulpsystemen. De Mach-E richt zich niet alleen op emissievrij rijden, maar verweeft ook het iconische Mustang-erfgoed met moderne duurzaamheid en innovatie.

Wat de Ford Mustang Mach-E onderscheidt, is zijn focus op vermogen, waarbij de elektrische aandrijving niet alleen efficiëntie biedt, maar ook een opwindende rijervaring levert. Met indrukwekkende acceleratiecijfers en een wendbaar rijgedrag legt deze auto de lat hoger voor elektrische voertuigen. De aandacht voor detail en het naadloos integreren van technologie in dagelijkse ritten maken de Mach-E een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar prestaties en innovatie in een elektrische auto.

 • Actieradius: De Ford Mustang Mach-E heeft een actieradius tot wel 600 kilometer.
 • Laadtijd: met de snellader is de auto in ongeveer 33 minuten voor 80% opgeladen.

8. Nissan Leaf

De Nissan Leaf is een opvallende elektrische auto die rijplezier combineert met milieuvriendelijkheid. Het unieke ontwerp en het vlotte rijgedrag maken de Leaf een betrouwbare keuze voor een comfortabele en emissievrije rijervaring. Wat de Leaf echt onderscheidt, is het geavanceerde ProPILOT-assistentiesysteem, exclusief voor deze auto. Dit systeem biedt semi-autonome mogelijkheden zoals adaptieve cruise control en automatische rijstrookassistentie. Dit zorgt voor nog meer ontspanning en veiligheid, vooral tijdens langere ritten.

Verder beschikt de Nissan Leaf over het innovatieve e-Pedal, waarmee versnelling en vertraging met één pedaal worden geregeld. Dit maakt rijden in stedelijke gebieden intuïtiever en gemakkelijker. Met de Nissan Connect-app kun je de Leaf op afstand beheren, inclusief functies zoals het opladen van de batterij en het instellen van de interieurtemperatuur. Deze specifieke kenmerken maken de Nissan Leaf een aantrekkelijke keuze voor wie een geavanceerde en handige elektrische auto zoekt.

 • Actieradius: De Nissan Leaf biedt een actieradius van ongeveer 240 tot 505 kilometer, afhankelijk van het specifieke mode, weersomstandigheden en de batterijcapaciteit.
 • Laadtijd: Afhankelijk van de uitvoering en de manier van laden duurt het opladen van de Nissan LEAF tussen de 27 minuten (snelladen) en 30 uur en 15 minuten (stopcontact).

9. Mazda MX-30

De Mazda MX-30 is een elektrische auto die opvalt door zijn eigenzinnige aanpak binnen het elektrische wagenpark. Het unieke ontwerp en de nadruk op duurzaamheid maken de MX-30 direct herkenbaar. Bijzonder aan deze auto is het freestyle portier systeem, waardoor instappen en uitstappen moeiteloos gaat, zelfs op krappe plekken.

Het interieur van de Mazda MX-30 straalt een harmonie tussen comfort en milieubewustzijn uit. Met duurzame materialen, zoals kurk, belichaamt het niet alleen een esthetische keuze, maar ook een statement in ecologisch denken. De MX-30 lijkt te streven naar een lagere impact op het milieu, wat een nieuwe richting aangeeft voor elektrische auto's, waarbij het design hand in hand gaat met duurzaamheid.

 • Actieradius: De Mazda MX-30 heeft een actieradius van tussen de 200 en 262 kilometer.
 • Laadtijd: Met de snellader laadt de auto in 36 minuten van 20% naar 80%. In een stopcontact duurt dit zo 9,5 uur.

10. Peugeot Partner

De Peugeot Partner staat bekend om zijn veelzijdigheid en praktische ontwerp als compacte elektrische bedrijfswagen. Zijn ruime interieur biedt voldoende laadruimte zonder concessies te doen aan wendbaarheid, wat het een geschikte keuze maakt voor zakelijk gebruik. De elektrische aandrijving maakt de Partner perfect voor stadsverkeer en zware ladingen. Dit maakt hem een slimme keuze voor ondernemers die betrouwbare en milieubewuste voertuigen willen.

Wat de Peugeot Partner specifiek maakt, is zijn focus op praktische prestaties en efficiëntie. Met een aandrijving die weinig geluid produceert en lagere operationele kosten biedt, is hij niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor de bedrijfs portemonnee. Deze combinatie van praktisch nut en duurzaamheid maakt de Partner een functionele en betrouwbare keuze voor bedrijven die streven naar effectieve en milieubewuste mobiliteit in hun dagelijkse activiteiten.

 • Actieradius: De actieradius van de Peugeot Partner Electric ligt doorgaans tussen de 200 en 250 kilometer op een volledig opgeladen batterij.
 • Laadtijd: Bij gebruik van een snellader kan de auto binnen 30 minuten tot 80% worden opgeladen. Voor reguliere oplaadmogelijkheden, zoals een standaard stopcontact, kan het volledig opladen tot ongeveer 10,5 uur duren.

Welke elektrische auto past bij jou?

De variëteit aan elektrische auto's die in 2024 beschikbaar zijn, biedt voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een compact stadsvoertuig, een ruime elektrische bedrijfswagen of een geavanceerd model met unieke eigenschappen, er is keuze genoeg. Overweeg de actieradius, laadsnelheid en andere relevante eigenschappen die passen bij jouw levensstijl en behoeften. Elektrisch rijden biedt niet alleen een duurzame optie, maar kan ook aansluiten bij je budget en rijgedrag. Maak een weloverwogen keuze en geniet van de toekomst van autorijden!

Neem contact met ons op om samen te ontdekken welke zakelijke financieringsmogelijkheden voor jou beschikbaar zijn. Ons team staat voor je klaar!

Nog niet uitgelezen?