Zijlader leasen

Heb jij een zijlader nodig voor het lossen van schepen? Of moet je containers of andere zware goederen vervoeren? Bij DTC Lease kun je voordelig en razendsnel een zijlader leasen. 

Een zijlader nodig voor je bedrijf?

Elk bedrijf met een groot magazijn of zware goederen kent hetzelfde vraagstuk: kan ik beter mijn zijlader leasen of kopen? Een (nieuwe) zijlader kopen klinkt misschien aantrekkelijk, want hij is dan gelijk helemaal van jou. Maar het is lang niet voor elke ondernemer de slimste optie. Je bent namelijk in één keer een flink deel van je werkkapitaal kwijt. Dat geld wil je misschien gebruiken voor andere investeringen, of achterhouden als zakelijke buffer. De oplossing: een zijlader leasen. 

De voordelen van een zijlader leasen

Een zijlader leasen bespaart je die financiële klapper van een aankoop. Je hoeft niet direct een grote investering te doen, maar betaalt maandelijks gewoon een leasebedrag. Bovendien kun je zelf bepalen hoeveel je voor je zijlader betaalt: het leasebedrag is voor een groot deel afhankelijk van het soort zijlader en de leasevorm die je kiest. Zo profiteer jij elke maand – voordelig én met wat geld achter de hand – lekker van je zijlader. 

Zijlader leasen: financial of operational lease?

Als je de ideale zijlader hebt gevonden, moet je nog bepalen welke leasevorm je daarvoor kiest. Er zijn namelijk twee opties: financial lease en operational lease. 

Bij financial lease betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij om je zijlader af te betalen. Je betaalt dus niet alleen voor het gebruik, maar ook voor het overkopen van je zijlader. Omdat je zijlader tijdens de leaseperiode al op je balans staat, profiteer je daarbij van investerings- en renteaftrek. 

De voordelen van financial lease

 • Er is geen maximaal aantal kilometers

 • De zijlader is na de leaseperiode helemaal van jou

 • Je profiteert van fiscale voordelen zoals investeringsaftrek


Met operational lease betaal je een maandelijks bedrag voor het gebruik van je zijlader. Aan het einde van de leaseperiode lever je de zijlader weer in, of kies je een nieuwe uit. Je wordt dan misschien geen eigenaar van de zijlader, maar je krijgt er wél wat voor terug: verzekeringen, onderhoud en eventuele reparaties worden namelijk door de leasemaatschappij voor je geregeld. Dat is ook best fijn, toch?

De voordelen van operational lease

 • Verzekering, onderhoud en reparaties zijn geregeld

 • Je loopt financieel geen enkel risico

 • Na de looptijd kan je de zijlader inleveren, omruilen of overkopen

Hoe werkt een zijlader leasen bij DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna leveren we jouw object op de afgesproken datum en plek!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee