Vorkheftruck leasen

Wil je veilig, efficiënt en vooral voordelig goederen in je magazijn verplaatsen? Bij DTC Lease kun je een vorkheftruck leasen. Van Linde tot Toyota: wij hebben het.

Waarom een vorkheftruck leasen?

Vorkheftrucks zijn onmisbaar voor het opslaan en ordenen van goederen in een magazijn of loods. Ze maken je werk niet alleen makkelijker, maar ook sneller. Toch heeft zulk mooi speelgoed ook een nadeel: de aankoopprijs. Lang niet elke ondernemer kan een (nieuwe) vorkheftruck in één keer betalen. 

Kan je het wel betalen? Zelfs dan is kopen niet altijd de slimste optie. Een vorkheftruck kost vaak een groot deel van je werkkapitaal, waardoor je minder geld overhoudt om in je bedrijf te investeren. Daarnaast komt het op je balans te staan, en dat maakt geld lenen bij de bank een stuk moeilijker. Aan de andere kant is-ie wel gelijk helemaal van jou en profiteer je bij de aankoop van fiscale voordelen, zoals btw-teruggave en investeringsaftrek. 

Weet je nog niet zo goed welke optie voor jou het slimst is? Vraag een adviesgesprek aan en kijk samen met onze expert naar alle mogelijkheden. 

Vorkheftruck leasen: financial lease 

Een vorkheftruck leasen klinkt je goed in de oren. Mooi! Bij DTC Lease kun je jouw vorkheftruck leasen op twee manieren: met operational lease of financial lease. 

Voor equipment zoals een vorkheftruck is financial lease het populairst. Dan betaal je tijdens de leaseperiode maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij om je vorkheftruck af te betalen. Je hoeft dus niet in één keer een grote investering te doen! Je regelt wel zelf de verzekering en eventuele reparaties en onderhoud. Is de leaseperiode afgelopen? Dan word jij eigenaar van de vorkheftruck. Extra fijn: tijdens de leaseperiode staat de heftruck al op je balans, dus je profiteert van alle fiscale voordelen. 

De voordelen van financial lease

 • Er is geen maximaal aantal kilometers

 • De auto/het bedrijfsmiddel is na de leaseperiode van jou

 • Je hebt mogelijk recht op investerings- en renteaftrek

Vorkheftruck leasen: operational lease 

Kies je voor operational lease? Dan blijft de vorkheftruck eigendom van de leasemaatschappij. De vorkheftruck staat dus niet op je balans, maar je betaalt een vast bedrag per maand om deze te gebruiken. Daar zit alles bij in: van wegenbelasting en je verzekering tot aan onderhoud. Lekker makkelijk, toch? Aan het einde van de leaseperiode lever je de vorkheftruck weer in of ruil je hem in voor een andere. 

De voordelen van operational lease

 • Verzekering, onderhoud en reparaties zijn geregeld

 • Je loopt financieel geen enkel risico

 • Koopoptie aan het einde van de looptijd is mogelijk

Kosten van een vorkheftruck leasen

Tweedehands kopen kennen we allemaal. Maar wist je dat je ook tweedehands je vorkheftruck kunt leasen? Een slimme zet, want dan is je leasebedrag een stuk lager. Een goed gebruikte Mitsubishi is nu eenmaal goedkoper dan een gloednieuwe elektrische Hyster. Hoeveel een vorkheftruck leasen kost, bepaal je dus helemaal zelf. Heb je al een vorkheftruck in gedachten? Bereken je maandelijkse leasebedrag met onze tool. 

Hoe werkt een vorkheftruck leasen bij DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna levert de dealer jouw object op de afgesproken datum en plek!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Kan ik gedurende mijn contract van object wisselen?

  Een objectwissel moet altijd beoordeeld worden door de bank, hierbij gelden 2 voorwaarden. Het nieuwe object mag niet ouder zijn dan het reeds gefinancierde object. En de waarde van het nieuwe object moet gelijk of meer waard zijn dan het huidige object (jij betaalt het verschil bij). Anders dient er een nieuw contract aangegaan te worden. Het huidige contract wordt ingelost (hier tegenover staat de inruiler).

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee