Blogs & artikelen

Zakelijk financieren: De slimme keuze voor groei en flexibiliteit

3 minuten leestijd

Waarom kiezen steeds meer ondernemers voor deze optie? En waarom is zakelijk financieren eigenlijk een slimme beslissing? In deze blog ontdek je de voordelen en het belang van zakelijk financieren voor de groei van jouw onderneming.

Banner van de blog
Leasen
Financieren
Ondernemen

In een wereld waarin zakelijke groei en wendbaarheid van essentieel belang zijn, is zakelijk financieren in opkomst. Het wordt gezien als een krachtig hulpmiddel om deze doelen te bereiken. Bij DTC Lease begrijpen we de groeiende populariteit van zakelijke financiering, vooral via financial lease voor zowel auto's als bedrijfsmiddelen. Maar waarom kiezen steeds meer ondernemers voor deze optie? En waarom is zakelijk leasen eigenlijk een slimme beslissing? In deze blog ontdek je de voordelen en het belang van zakelijk financieren voor de groei van jouw onderneming.

Een historische blik op financieren

Financieren is niets nieuws. De praktijk van geld lenen gaat terug tot de oude beschavingen, zoals de Grieken en Romeinen. Rijke individuen leenden toen geld aan elkaar. Deze leningen hadden geen strikte regels. Dus, als iemand niet kon terugbetalen, kon die persoon zelfs tot slaaf gemaakt worden. Ook was er een tijd lang in de middeleeuwen een verbod op rente, ingevoerd door Karel de Grote. Mensen vonden namelijk dat het niet klopte dat rijke mensen geld verdienden door geld uit te lenen, zonder echt te werken. In de loop der jaren zijn er steeds meer regels en wetten gekomen voor het lenen en uitlenen van geld.

Zakelijk financieren in de moderne wereld

Al is de praktijk van geld lenen eeuwenoud is, is de markt voor zakelijke financieringen nog relatief jong. Ongeveer 15 tot 20 jaar geleden werden voornamelijk nieuwe voertuigen en bedrijfsmiddelen gefinancierd en gebruikte auto’s en bedrijfsmiddelen veel minder. Vaak werd dit via financieringsmaatschappijen gedaan die verbonden waren aan specifieke merken. Daarna is vooral het zakelijk financieren van gebruikte auto’s en middelen sterk gegroeid. Steeds meer mensen kregen toegang tot internet. Ook begonnen steeds meer klanten online aankopen te doen. Een andere belangrijke reden voor de groeiende zakelijke financiering van auto's en bedrijfsmiddelen is dat er nu veel meer bedrijven zijn dan 10 à 15 jaar geleden. Deze toename heeft de vraag vergroot. In 2010 waren er in Nederland 1,2 miljoen bedrijven, nu zijn dat er ruim 2,3 miljoen. Er is dus veel meer behoefte.

Waarom zakelijk financieren slim is

Een financiering kan een cruciale rol spelen bij de groei van jouw bedrijf. Stel je voor dat je een bouwbedrijf runt en niet over voldoende liquide middelen beschikt om direct een essentieel bedrijfsvoertuig aan te schaffen. Zonder dat voertuig kunnen extra inkomsten worden misgelopen. In dit scenario biedt zakelijke financiering een strategische oplossing. Belangrijk is wel dat je de extra inkomsten afweegt tegen de kosten van de financiering. Zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Zakelijk financieren is ook verstandig als jouw bedrijf in een gezonde financiële positie verkeert. Dit stelt je in staat om kapitaal in jouw onderneming te behouden voor investeringen en nieuwe kansen. Daarnaast kan zakelijk financieren een buffer vormen in economisch uitdagende tijden, zoals bij sterke prijsstijgingen. Hierdoor kun je jouw financiën op peil houden en flexibel reageren op veranderende marktomstandigheden.

Kortom, zakelijk financieren is een krachtig instrument voor groei, mits het verstandig en strategisch wordt toegepast.

Financial lease met gemak bij DTC Lease

In de moderne tijd is zakelijke financiering geëvolueerd naar een krachtige tool voor groei. Bij DTC Lease zijn we gespecialiseerd in diverse financieringsmogelijkheden, waaronder financial lease. Onze rol als tussenpersoon tussen jou, de autodealer en de financieringsmaatschappij zorgt ervoor dat het doen van een lease aanvraag nog nooit zo eenvoudig was.

  • Jij ziet een auto op onze website (of ergens anders) en doet een aanvraag.
  • Vervolgens checken wij met jou of je in aanmerking komt voor het leasen van het door jou gekozen middel.
  • Als alles in orde is, doen wij de aanvraag bij de bank. Zij lenen uiteindelijk het geld uit zodat jij die auto, heftruck, aanhangwagen of graafmachine kan kopen.
  • De auto of het bedrijfsmiddel is het onderpand. Het geld dat je hebt geleend, betaal je vervolgens aan de bank terug, met rente. Doe jij dit niet, dan heeft de bank het recht om de auto of het bedrijfsmiddel terug te nemen.
  • Zodra de lening en rente aan de bank is terugbetaalt, vervalt het recht van de bank op het onderpand.

Je auto leasen bij DTC Lease

Een auto leasen bij DTC is makkelijk en zo gedaan. Dit zijn enkele van onze belangrijkste voordelen:

  • De grootste leasevoorraad van Nederland
  • Binnen no-time kredietacceptatie
  • Klanten geven ons een 4,6 van de 5!

Neem contact met ons op om samen te ontdekken welke zakelijke financieringsmogelijkheden voor jou beschikbaar zijn. Ons team staat voor je klaar!

Nog niet uitgelezen?