Blogs & artikelen

Tweedehands auto op afbetaling: wat zijn de mogelijkheden?

5 minuten leestijd

Een tweedehands auto is vaak een stuk goedkoper. Daarmee ben je direct al een stuk voordeliger uit. Toch leg je alsnog een groot bedrag neer. Heb je dat niet beschikbaar, dan zijn er alternatieven. Zo krijg je een tweedehands auto op afbetaling.

Man in pak overhandigt autosleutel aan vrouw
Leasen
Auto's

Een tweedehands auto op afbetaling

Veel dealers bieden de mogelijkheid aan om een tweedehands auto op afbetaling te kopen. Net als dat met nieuwe auto’s mogelijk is. Daardoor leg je niet meteen een groot bedrag neer en rijd je snel weg met je tweedehands auto. Daarbij heb je vaak afspraken die je met de dealer maakt. Denk daarbij in hoeveel termijnen je het aankoopbedrag terugbetaalt, tegen welke rente en andere voorwaarden die daarbij komen.

De voor- en nadelen van een tweedehands auto op afbetaling kopen

Een tweedehands auto op afbetaling kopen heeft een aantal voor- en nadelen.

Voordelen

  • Snel met je auto wegrijden. Je hoeft er niet jaren voor te sparen.

  • Een tweedehands auto is een stuk goedkoper dan een nieuw model. Dit komt doordat er in de eerste jaren heel wat afschrijvingen op gedaan worden.

Nadelen

  • Door de rente betaal je meer. Bij een tweedehands auto op afbetaling betaal je rente voor de lease.

  • Je bent niet direct eigenaar. Pas na een aantal betaalde termijnen, vaak wanneer je meer dan de helft hebt betaald, is de auto van jou. Tot die tijd kan de auto makkelijker in beslag worden genomen wanneer je het termijnbedrag niet meer kan betalen.

  • Maandelijks betalen. Je betaalt maandelijks een bedrag. Dat moet je wel hebben. Anders betaal je een boete of sta je rood op je rekening.

Tweedehands auto via zakelijk leasen

Ben je zzp’er of heb je een bedrijf? Dan is er een goed alternatief op een tweedehands auto op afbetaling kopen. Je kunt een auto via je bedrijf zakelijk leasen via financial lease. Ontdek hier wat financial lease is. Bij DTC Lease gaat dat snel en gemakkelijk. We bieden enorm veel nieuwe en tweedehands auto’s aan in onze voorraad. Je kiest zelf de auto die het beste bij jou, je budget en je bedrijf past. Daarna selecteer je het termijnbedrag en of je een bedrag wilt aanbetalen. Ook bepaal je de slottermijn.

Vervolgens doe je de aanvraag. We behandelen deze en komen snel bij je terug om te kijken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Wanneer de aanvraag goed is gekeurd, boek je bij het autobedrijf een proefrit in en ontdek je of de auto bevalt. Meer weten? Hier vertellen we je alles over wat leasen is.

Hoe zit het met een BKR registratie?

Bij tweedehands auto op afbetaling kopen of leasen ga je een lening aan. De kredietverstrekker is verplicht een melding te maken bij de BKR. Daar wordt ook gekeken of je andere leningen hebt lopen of altijd op tijd aan je betalingsplicht hebt voldaan. Doe je dit altijd keurig op tijd? Dan is er natuurlijk geen probleem.

Bij een negatieve BKR-registratie heb je niet altijd tijdig hebt betaald. Daardoor is de kans klein dat je een lening of een lease overeenkomst krijgt. In dat geval is sparen en uiteindelijk een tweedehands auto kopen de beste optie. Ben je net begonnen met je bedrijf? Ontdek hier de mogelijkheid om een auto te leasen zonder jaarcijfers

Ontdek de mogelijkheden

Wil je kijken wat er voor jou mogelijk is om te leasen? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we dan de verschillende mogelijkheden bespreken en kijken wat er mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een BMW te leasen.

Nog niet uitgelezen?