Blogs & artikelen

Een nieuwe elektrische auto in 2024? 7 merken om te volgen

3 minuten leestijd

Wil jij weten welke nieuwe elektrische auto’s in 2024 voor jou de beste keuze zijn? DTC Lease heeft 7 merken op een rij gezet om in de gaten te houden.

Nieuwe elektrische auto Mercedes-Benz EQE 2024
Auto's
Elektrisch rijden

Je hebt de knoop doorgehakt: jouw volgende auto wordt een elektrische auto. Voortaan rijd jij veilig, snel én milieuvriendelijk. Het enige waar je nog niet uit bent, is het merk. Wordt het een Tesla of toch een Audi? Wil jij weten welke nieuwe elektrische auto’s in 2024 voor jou de beste keuze zijn? DTC Lease heeft 7 merken op een rij gezet om in de gaten te houden. Zo wordt kiezen een stuk eenvoudiger.

Waarom een nieuwe elektrische auto rijden in 2024?

Steeds meer Nederlanders kiezen voor een nieuwe elektrische auto in 2024. Een verstandige keuze, want elektrisch rijden is niet alleen beter voor het klimaat, het biedt nog veel meer voordelen.

Minder onderhoud

In een elektrische auto zitten minder onderdelen die kunnen slijten. Bovendien hoef je geen olie te verversen.

Lage verbruikskosten

Je auto opladen is een stuk goedkoper dan benzine of diesel tanken. Zeker met de huidige brandstofprijzen. Als je thuis een laadpaal én zonnepanelen hebt, ben je helemáál goedkoop uit.

Fiscale voordelen

Je betaalt geen belasting voor de aanschaf van jouw nieuwe elektrische auto in 2024. Ook hoef je geen wegenbelasting te betalen. Kies je ervoor om een elektrische auto te leasen? Dan is de bijtelling voor zakelijk rijden ook lager. Daarnaast profiteer je van de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Comfort

Elektrische auto’s maken weinig geluid. En dankzij de automaat hoef je niet zelf te schakelen.

Altijd toegang tot milieuzones

Een elektrische auto stoot geen CO2 uit. Voortaan rijd jij zonder problemen het centrum van een grote stad in

Genoeg redenen dus om óók te kiezen voor een nieuwe elektrische auto in 2024.

Welke (nieuwe) modellen van elektrische auto’s zijn er op de markt in 2024?

Steeds meer merken bieden elektrische auto’s aan. Sommige modellen zijn al jaren op de markt. Maar er komen ook nieuwe modellen bij. Vraag jij je af: welke nieuwe elektrische auto's komen eraan in 2024? Houd deze 7 merken in de gaten.

Nummer 1: Mercedes-Benz EQE 2024

Bij Mercedes-Benz kun je kiezen uit een EQE Limousine of een EQE SUV. De Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) heeft de EQE Limousine uitgeroepen tot winnaar in het topsegment bij de verkiezing van de EV van het jaar 2024. Beide EQE’s zijn ruim, liggen sportief op de weg en hebben een prachtig design. De hoogwaardige materialen geven je dat échte Mercedes Benz-gevoel.

  • Actieradius: 671 kilometer
  • Laadtijd: in 32 minuten is jouw EQE tot 80% opgeladen

Kijk voor alle details op de site van Mercedes-Benz.

Nummer 2: Volkswagen ID.7

De Volkswagen ID.7 combineert een indrukwekkend rijbereik van 617 kilometer met luxe en comfort. Wat dacht je van stoelen die je niet alleen kunt verwarmen maar ook kunt koelen? Of van een airco die al start als je naar je auto loopt?

  • Actieradius: 617 kilometer
  • Laadtijd: onderweg opladen tot 80% kost je slechts 28 minuten

In het tweede kwartaal van 2024 wordt de ID.7 Pro S verwacht. Dit model is uitgerust met een 86 kWh-accupakket, wat zorgt voor een verwacht rijbereik van 700 km. Dankzij de snellaadmogelijkheid van 200 kW ben je snel weer onderweg.

Kijk voor alle details op de site van Volkswagen

Nummer 3: de nieuwe elektrische modellen van Audi

De Q6 e-tron, de A6 e-tron en de A6 Avant e-tron concept zijn nieuwe spelers op de elektrische-automarkt. De Q6 e-tron is al verkrijgbaar. Op de A6 e-tron en de A6 Avant e-tron concept moeten we nog even wachten. Alle wagens zijn voorzien van geavanceerde technologie, infotainment en veiligheid. Ze onderscheiden zich door indrukwekkende rij- en laadprestaties.

Q6 e-tron

  • Actieradius: 625 kilometer
  • Laadtijd: met de DC-snellader laad je je auto in 21 minuten op van 10 naar 80%

A6 e-tron en A6 Avant e-tron concept

  • Actieradius: tot 700 kilometer
  • Laadtijd: met het 100 kWh-accupakket laad je de A6 e-tron concept in minder dan 25 minuten op van 5 naar 80%.

Kijk voor alle details op de site van Audi

Nummer 4: de elektrische modellen van BMW

BMW komt in het voorjaar van 2024 met een update van verschillende elektrische modellen. De BMW i5 eDrive40 Sedan is per direct beschikbaar als M Sport Edition. De volledig elektrische modellen BMW i5 Sedan en BMW iX2 zijn sinds maart 2024 verkrijgbaar met een nieuwe aandrijflijn. Verder is de nieuwe instapvariant van de volledig elektrische BMW iX2 in maart 2024 in productie gegaan.

Meer informatie over de prestaties van de modellen, de actieradius en de laadtijd vind je op de site van BMW.

Nummer 5: de elektrische modellen van Land Rover

In 2024 brengt Land Rover een aantal volledig elektrische modellen op de markt. En zoals je van Land Rover gewend bent, kun je rekenen op geavanceerde technologie en intelligente rijhulpsystemen. Een breed scala aan innovaties tilt je rijervaring naar een hoger niveau.

Houd de site van Land Rover in de gaten voor de nieuwste modellen.

Nummer 6: Volvo EX30

De EX30 kwam in de zomer van 2023 voor het eerst op de markt en heeft nú al een prijs in de wacht gesleept. Deze elektrische Volvo is uitgeroepen tot World Urban Car 2024 tijdens de World Car Awards. Een prestatie van niveau!

De EX30 heeft de kleinste ecologische voetafdruk van alle Volvo's tot nu toe. Rijden met deze auto is eenvoudig en intuïtief door het eenvoudige display en de persoonlijk instelbare bedieningselementen.

  • Actieradius: tot 476 kilometer
  • Laadtijd: Je laadt je EX30 in 26 minuten op van 10 naar 80%

Meer details over de prestaties van de EX30 vind je op de site van Volvo.

Nummer 7: de Tesla Model Y

De Tesla Model Y krijgt in 2024 een update: de carrosserie wordt gestroomlijnder, het interieur wordt aangepast én er staat een aantal technische verbeteringen op stapel. Maar wat de update exact inhoudt, blijft voorlopig nog geheim. Dat geldt ook voor het moment waarop dit geactualiseerde model in Nederland verkrijgbaar is. Dus Tesla-liefhebbers: houd de site van Tesla in de gaten.

Wil je niet wachten op een nieuwe elektrische auto in 2024? Kies occasion

De nieuwe elektrische auto’s die in 2024 op de markt komen, zien er veelbelovend uit. Maar bij veel merken moet je nog even geduld hebben.

Heb je op korte termijn een auto nodig? Denk dan eens aan een occasion. In Nederland rijden we al heel wat jaren elektrisch, dus er zijn genoeg interessante, jong gebruikte elektrische auto’s op de markt. Bij DTC Lease hebben we een ruim aanbod aan elektrische leaseauto’s: van een Tesla Model S tot een Nissan Leaf. Of van een Smart Fortwo tot een BMW i3.

Check vandaag nog ons aanbod. Er zit vast een elektrische occasion bij die aan al jouw wensen voldoet. En kom je er alleen niet uit? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs staan voor je klaar.