De voordelen van een elektrische auto leasen

De toekomst van het autorijden ligt in de elektrische auto. Dat is inmiddels wel zeker. Maar wanneer maak je de overstap? Door een elektrische auto te leasen maak je die stap zonder dat je gelijk een grote investering doet. Dat kan makkelijk bij DTC Lease. Ontdek snel onze voordelen, het aanbod en de voor- en nadelen van elektrisch leasen.

Vind snel je elektrische auto om te leasen

Met DTC Lease hebben we het grootste aanbod elektrische auto’s om te leasen. We hebben er meer dan 5.000 om uit te kiezen. Vanaf een maandbedrag van € 150 is het mogelijk om een elektrische auto te leasen. Maar met een hoger bedrag heb je meer keuze. Zo kun je een Tesla Model 3 leasen. Ontdek hier wat leasen is.

Via financial lease ben je bij het leasen van de elektrische auto gelijk de economische eigenaar. Daarmee zet je de auto direct op de balans en profiteer je van verschillende aftrekposten. Wil je na afloop van de leaseperiode in de auto blijven rondrijden, dan los je de slottermijn af. Dit is het bedrag dat je bij aanvang van de leaseperiode afspreekt en ligt meestal rond de restwaarde van de auto. Na het betalen van deze slottermijn ben je ook de juridische eigenaar van de elektrische auto. Hier lees je precies wat financial lease is.

Voordelen van een elektrische auto leasen

Bij een elektrische auto leasen profiteer je van veel voordelen. Dit zijn er een paar waar je aan kunt denken.

Lage onderhoudskosten

Met een elektrische auto heb je minder onderhoudskosten. Er zijn in de auto minder onderdelen die verslijten. Zo is er geen sprake van een distributieriem. Ook hoef je nooit olie te verversen.

Verbruikskosten

Een belangrijk voordeel van een elektrische auto leasen is dat je lage verbruikskosten hebt. Zeker wanneer je je auto op werk of thuis oplaadt in combinatie met je zonnepanelen rijd je bijna kosteloos rond. Ook bij oplaadpalen heb je een voordeel ten opzichte van de brandstofkosten die je nu met benzine of diesel maakt.

Fiscale voordelen

Bij een elektrische auto leasen heb je diverse fiscale voordelen. Zo betaal je geen belasting bij aanschaf (BPM) of wegenbelasting. De bijtelling voor zakelijk rijden is ook lager en je profiteert van de Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Visitekaartje

Ook niet verkeerd: met een elektrische auto voor je bedrijf geef je gelijk een positief visitekaartje af. Het staat professioneel en modern. Het kan een mooie aanleiding van een gesprek zijn met een potentiële nieuwe klant.

Nadelen van een elektrische auto leasen

Een elektrische auto leasen kent ook een paar nadelen. Hier kun je bij je overweging rekening mee houden.

Hogere maandlasten

Een elektrische auto heeft een hogere aanschafprijs dan een auto met een traditionele verbrandingsmotor. Bij het leasen van een elektrische auto heb je ook vaak iets hogere maandlasten. Dat compenseer je wel weer met de lagere verbruiks-, onderhoudskosten en fiscale voordelen.

Bereik wanneer je veel kilometers op een dag maakt

Het bereik van een elektrische auto is de laatste jaren flink omhoog gegaan. Toch maak je met een volle batterij over het algemeen minder kilometers dan met een volle tank bij een traditionele auto. Opladen duurt ook iets langer. Wanneer je honderden kilometers op de snelweg maakt, kan dat een minpunt zijn.

Oplaadpunt is nodig

Voor het opladen van de elektrische auto heb je een oplaadpunt nodig. Heb je die niet in de buurt en is het bij de zaak of bij huis moeilijk? Dan ben je aangewezen op de oplaadstations bij benzinestations. Dat opladen gaat sneller dan thuis, maar is duurder. Ook ben je hier meer tijd kwijt in vergelijking met het tanken van een traditionele auto.

Wanneer is een elektrische auto slim (en juist niet)?

Een elektrische auto leasen heeft voor- en nadelen. Maar wanneer is de overstap verstandig? Dat ligt natuurlijk helemaal aan je wensen en hoe je de auto inzet. Het helpt wanneer je op kantoor of thuis een oplaadpunt hebt. Daarmee profiteer je van goedkopere elektriciteit, ook al duurt het opladen vaak iets langer. Ook helpt het om goed te kijken naar hoe je de auto gebruikt.

Rijd je vooral kleine stukjes door de stad? Je hoeft je elektrische auto in dat geval waarschijnlijk niet elke dag op te laden. Met een elektrische auto maak je je geen zorgen om milieuzones. Daar kom je gewoon binnen.

Waar kun je op letten bij het uitzoeken van een elektrische auto?

Bij een elektrische auto leasen zijn er een aantal punten om op te letten. We zetten de belangrijkste voor je op een rij.

 • De actieradius. Hoeveel kilometer rijd je met een volle batterij?

 • Hoe snel de batterij oplaadt. Nieuwere modellen ondersteunen snelladen. Bij een tankstation laad je zo de batterij sneller op en ben je zo weer op weg.

 • Hoe de app werkt. Via zo’n app zie je bijvoorbeeld hoe lang het opladen nog duurt terwijl je binnen een kop koffie drinkt.

Voordelen van leasen bij DTC Lease

Sta je op het punt om je elektrische auto te leasen? Bij DTC Lease zit je goed. Dit zijn een paar van onze voordelen:

 • Snel. Bij ons weet je waar je aan toe bent. Geen lange processen met over en weer mailen. Maar binnen no-time duidelijkheid over je aanvraag.

 • Betrouwbaar. Onze medewerkers werken nauwkeurig en staan altijd voor je klaar. Dat zijn geen woorden, maar daden. Je ziet het terug in onze klantbeoordeling met een score van een 4,6.

 • Persoonlijk. Er is geen bedrijf zoals het jouwe. Daarom vergelijken we geen appels met peren. We kijken wat het beste bij jou past. Daarna is het gaan met die banaan!


Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee