Blogs & artikelen

De voordelen van je liquide middelen behouden

4 minuten leestijd

Eén van de grote voordelen van zakelijk een auto leasen, is dat je niet in één keer een groot bedrag hoeft neer te leggen. Zo heb je het voordeel dat je de liquide middelen kunt behouden. In dit blog lees je er alles over.

Banner van de blog
Leasen
Auto's
Ondernemen

Wat zijn liquide middelen?

Voordat we ingaan op het voordeel van de liquide middelen behouden, is het goed om het begrip te duiden. Met liquide middelen bedoelen we het deel van de vlottende activa die je direct kunt inzetten. Het is vaak het geld dat je op je bankrekening hebt staan in combinatie met wat je cash hebt liggen. Het zijn dus niet de bedragen die je op facturen hebt gestuurd en nog binnen moeten komen.

Deze liquide middelen kun je gebruiken om in één keer een nieuwe bedrijfswagen te kopen. Maar met zakelijk leasen als zzp-er heb je een slim alternatief. Daarmee hoef je niet in één keer een groot bedrag neer te leggen en doe je geen beroep op je liquide middelen. En dat levert een aantal voordelen op. We zetten er een paar op een rij.

Meer ruimte om te investeren

Bij zakelijk leasen betaal je over de leaseperiode rente en los je maandelijks een bedrag af. Onderaan de streep betaal je dan meer dan wanneer je in één keer het bedrag neerlegt. Toch is het niet zo zwart-wit. De liquide middelen die je behoudt, zijn te gebruiken voor investeringen.

Zo kun je het bedrag dat je overhoudt inzetten om een aanbetaling te doen voor drie bedrijfswagens en die zakelijk te leasen. Daarmee groei je in één keer enorm met je bedrijf. Het rendement en de groei die je daarmee pakt, kan groter zijn dan de rente die je voor zakelijk leasen betaalt. Een bedrijfswagen leasen is zo gedaan.

Geld achterhouden voor onvoorziene omstandigheden

Een ander voordeel van zakelijk leasen is dat je de liquide middelen kan behouden voor onvoorziene omstandigheden. Je wilt flexibel zijn wanneer er iets gebeurt. Stel dat je opeens een enorm goede kans krijgt om een investering te doen, dan zijn die liquide middelen die je vrij hebt makkelijk in te zetten.

Maar het kan ook zijn dat er iets kapot gaat. Of dat je op één of andere manier een boete krijgt. Door het geld dat je dan beschikbaar hebt, kun je snel schakelen en weer doorgaan met waar je echt goed in bent: ondernemen. Ook handig voor equipment lease.

Rust in je hoofd

Ook niet onbelangrijk: door je liquide middelen te behouden, heb je meer rust in je hoofd. Daardoor hoef je je minder druk te maken. Je weet immers dat je altijd iets achter de hand hebt, mocht het nodig zijn. Die gemoedsrust kan heel waardevol zijn en maakt het mogelijk om hier en daar een (verantwoord) risico te nemen.

Profiteren van afschrijvingen met financial lease

Bij zakelijk leasen behoud je de liquide middelen. De bovengenoemde voordelen pak je dan mee. Maar met financial lease heb je nog een paar voordelen. Zo ben je gelijk eigenaar van de bedrijfswagen of auto. Daardoor trek je de BTW gelijk af bij de inkomstenbelasting. Ook zet je de afschrijvingskosten op de balans en geef je andere kosten op bij de belastingdienst. Ontdek hier wat financial lease is.

Het voordeel van leasen bij DTC Lease

Bij DTC Lease kun je snel en gemakkelijk een auto leasen. Ons team met professionals zit voor je klaar met al je vragen en helpt je met de financiering. Dit zijn een paar van onze voordelen:

  • Binnen no-time kredietacceptatie

  • Klanten geven ons een 4,6 van de 5!

  • De grootste leasevoorraad van Nederland met veel bedrijfswagens

Neem snel contact met ons op om samen te ontdekken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Ons team zit voor je klaar!

Nog niet uitgelezen?