Volkswagen Transporter leasen

Door een Volkswagen Transporter te leasen, haal je gelijk een goede bedrijfswagen in huis. Het model bewijst zich tientallen jaren keer op keer. Ontdek hier alles over de Volkswagen Transporter en de mogelijkheden om deze te leasen.

Ontdek hier jouw Volkswagen Transporter.

De geschiedenis van de Volkswagen Transporter

De geschiedenis van de Volkswagen Transporter is uitgebreid. In de jaren vijftig werd de eerste versie gelanceerd. Het is de klassieke Volkswagen bus, die ook vaak als een minicamper werd gebruikt. Het model kreeg een paar succesvolle opvolgers, maar pas bij de vierde generatie in 1990 werd het een populaire bedrijfswagen. De zesde generatie werd in 2016 gelanceerd, waarna in 2022 de zevende generatie geïntroduceerd werd. Deze is nu enkel nog als multivan beschikbaar. In 2024 rollen de eerste bedrijfsauto’s van de band.


De huidige generatie van de Volkswagen Transporter is een moderne bestelauto. Zo heb je in de meeste modellen een digitale cockpit. Zo zie je nog makkelijker hoe je moet navigeren en kom je zonder problemen op de plaats van bestemming. Er is genoeg ruimte om je producten mee te vervoeren. De kleinste variant heeft een lengte van 4,9 meter. Wil je toch meer? Er is ook een bestelauto met een lengte van 5,3 meter. 


Qua kracht zit je bij een Volkswagen Transporter goed. De lichtste versie heeft een motor met een vermogen van 89 pk. Dit loopt op tot 201 pk. Ook is er een model met een elektrische motor. Daarmee kom je zonder problemen in de binnenstad met een milieuzone.

De verschillende modellen

De Volkswagen Transporter is een bestelauto die in verschillende modellen beschikbaar is. We zetten de belangrijkste varianten voor je op een rij.

Bestelauto

De bestelauto van de Volkswagen Transporter is het model dat het meest voorkomt. Het model is in verschillende groottes beschikbaar en uit diverse bouwjaren. Daardoor kun je makkelijk een model vinden met een leaseprijs dat het beste bij jouw budget past.

Personenvervoer

Heb je een auto nodig om je team naar de plaats van bestemming te brengen? De Volkswagen Transporter heeft ook een model voor het personenvervoer. Daarmee vervoer je je personeel en de benodigde spullen die zij nodig hebben zonder problemen. Neem met negen mensen plaats en zo hoef je niet met verschillende losse auto’s te rijden.

Koel-vriestransport

Je kunt ook de Volkswagen Transporter leasen wanneer je producten gekoeld wil vervoeren. In ons assortiment hebben we een aantal koel-vriestransportversies van de bedrijfsauto. Daarmee heb je genoeg ruimte om al je spullen gekoeld op de plaats van bestemming af te leveren.

3 Redenen waarom een Volkswagen Transporter bij jou past

Sta je op het punt een Volkswagen Transporter te leasen? Dit zijn drie belangrijke voordelen die je daarmee in huis haalt.

Modern interieur

De Volkswagen Transporter is een moderne bestelauto. Aan de binnenkant heb je een modern interieur. Zo heb je een virtuele cockpit, waarop je tijdens het rijden alle nodige informatie ziet. Je telefoon kun je makkelijk aan de auto koppelen om zo te profiteren van Volkswagen We Connect. En als je altijd online wilt zijn: optioneel ondersteunt de auto eSim voor altijd internet aan boord.

Een motor die bij je past

De nieuwe Volkswagen Transporter heeft heel wat verschillende motoren. De nieuwe TDI-motoren zijn krachtig en tegelijkertijd zuinig. Daarmee heb je genoeg vermogen om ook met een volle laadbak snel op te trekken.

Standaard rijk uitgerust

Een voordeel van een Volkswagen Transporter leasen is dat het model standaard rijk is uitgerust. Zo heb je altijd een remsysteem dat helpt je te remmen voordat je een botsing meemaakt. Ook helpt het Hill Start Assist systeem je een heuvel op te rijden wanneer dat nodig is. En bij veel wind zorgt het Side Wind Assist systeem ervoor dat je stabiel op de weg blijft rijden.

3 Alternatieven voor de Transporter

Toch iets anders dan een Volkswagen Transporter leasen? Dit zijn een paar goede alternatieven.

Ford Transit Custom

Het eerste alternatief op de Volkswagen Transporter is de Ford Transit Custom. Het is een compacte bestelauto met genoeg ruimte. Qua maat is het model vergelijkbaar met de Volkswagen Transporter. Zo heb je echt een goed alternatief.

Mercedes-Benz Vito

Een ander goed alternatief op de Volkswagen Transporter is de Mercedes-Benz Vito. Het kleinste model is een slag kleiner dan de Transporter, waardoor je net wat compacter rondrijdt. Qua kracht is er net wat meer variatie. De lichtste motor is er één van 87 pk. Dit loopt op tot 236 pk. Ook heb je bij dit model de keuze uit een elektrisch model.

Opel Vivaro

De Opel Vivaro is het laatste alternatief dat je kunt overwegen. Dit model is gebaseerd op de Citroën Jumpy. Je hebt drie modellen. De twee grotere zijn hetzelfde als de Volkswagen Transporter. Je hebt bij deze variant een nog kleiner model van 4,6 meter. Daarmee kun je in de binnenstad beter parkeren en je spullen uitladen.

Ontdek jouw Volkswagen Transporter

Klaar om een Volkswagen Transporter te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. En hier zie je wat er nog meer mogelijk is om een Volkswagen te leasen.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Mag ik de btw meefinancieren?

  Nee helaas, de btw dient altijd bij een financiering aanbetaald te worden bij de dealer. 

 • Ik ben een starter, kan ik ook financieren?

  Een groot voordeel van leasen bij DTC Lease is dat wij ook een financial lease kunnen regelen voor starters. Wel moet de investering in verhouding staan tot je toekomstige resultaat. En er kan een aanbetaling gevraagd worden van 20% van de investering ex. de btw.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee