Volkswagen leasen

Volkswagen is één van de populairste automerken in Nederland. Een Volkswagen leasen ligt ook voor de hand. Daarmee hoef je niet in één keer een groot aankoopbedrag neer te leggen. En door het grote aanbod vind je makkelijk een model met lage maandlasten. Ontdek snel waar Volkswagen vandaan komt en wat de populaire Volkswagen modellen zijn.

Alle Volkswagen modellen om te leasen

De geschiedenis van Volkswagen

Het verhaal van Volkswagen begint in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het bedrijf werd opgericht zodat Duitse gezinnen een betaalbare auto konden kopen. Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog werden de plannen iets anders. 

Volkswagen werd een belangrijke motor in de wederopbouw van West-Duitsland. In de beginjaren was het de ‘Kever’ die in Europa zeer populair was. Aan het begin van de jaren zeventig werd de belangrijke grens van 15 miljoen verkochte exemplaren gepasseerd. Daarmee was het op dat moment de best verkochte auto ooit en nam Volkswagen die titel over van Ford, die met hun Ford Model T de titel in handen had.

Na de Kever ging Volkswagen op zoek naar andere modellen. In die tijd werden onder andere de Passat, Polo en Golf uitgebracht. Modellen die vandaag de dag nog altijd de basis van het aanbod vormen. Met name de Golf was enorm populair. Inmiddels rijdt de achtste generatie van de auto rond. Een aantal daarvan is uitgeroepen tot Europees Auto van het Jaar.

De laatste jaren zien we dat Volkswagen stappen zet op het gebied van de elektrische auto. Een elektrische Volkswagen leasen is zo snel gedaan. De volledig elektrische auto’s vind je onder het ID-label. Nieuwe verbrandingsmotoren maakt het bedrijf niet meer. De huidige motoren worden enkel nog verbeterd of gecombineerd met een elektrische motor, waardoor je een hybride model krijgt.

Alle Volkswagen modellen om te leasen

De Duitse degelijkheid van Volkswagen

Volkswagen is het automerk dat echt de Duitse degelijkheid uitstraalt. Een Volkswagen is in de basis een betaalbare auto met een relatief krachtige motor en is betrouwbaar. Daardoor hebben de auto’s zelfs met heel wat kilometers op de teller lage onderhoudskosten. Ook zijn de meeste modellen van het Duitse automerk zuinig. Het merk heeft zo een positieve uitstraling. De zakelijke rijder heeft zo een goed visitekaartje met een Volkswagen.

Voordelen van het rijden met een Volkswagen

Voor het gemak zetten we de belangrijkste voordelen van het rijden in een Volkswagen voor je op een rij.

Sportief rijden

Met een Volkswagen heb je altijd een motor die voor kracht zorgt. Zelfs bij de kleinere modellen is er een motor waarmee je snel optrekt en een hoge maximumsnelheid haalt. Wanneer je iemand wil inhalen, helpt die extra kracht.

Zeer veilig

In de Europese NCAP tests worden auto’s beoordeeld op hun veiligheid. Daarin kijkt men hoe veilig een auto is bij een eventuele botsing. Ook test de NCAP andere veiligheidsfuncties, zoals een automatisch geactiveerd remsysteem wanneer een fietser onverwacht oversteekt. De maximale score in de test is 5 sterren. Veel van de Volkswagen modellen kregen die score. Onder andere de Volkswagen ID4 ontving deze maximale score, inclusief de Euro NCAP Award.

Meer focus op betrouwbaarheid

Volkswagen is de laatste jaren druk bezig geweest om de betrouwbaarheid van hun auto’s te verbeteren. Uit onderzoek van De Consumentenbond blijkt dat de nieuwe Volkswagen Polo één van de betrouwbaardere auto’s op de markt is. Ook bij de nieuwere versies van andere modellen zijn er weinig verhalen over echt grote problemen.

Veel om uit te kiezen

Met alle modellen is er genoeg keuze om een goede Volkswagen te leasen. Of je nu voor de compacte Volkswagen Golf gaat of toch liever de stoere Volkswagen Tiguan kiest. Dit zijn 5 van de populairste modellen.

Volkswagen Tiguan

De Volkswagen Tiguan is op dit moment één van de populairste Volkswagen-modellen om te leasen. In 2022 werden er zo’n 600.000 exemplaren van verkocht. En ook de jaren daarvoor deed de auto het goed. Daardoor vind je het model ook snel als occasion. Deze crossover SUV heeft een lengte van 4,4 meter, waardoor je ruim zit. Een nieuw model heeft minimaal een motor met een vermogen van 130 pk. 

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo rijdt al sinds 1975 rond en is inmiddels toe aan zijn zesde generatie. Dat laatste model kwam in 2018 uit. Een Volkswagen Polo leasen is makkelijk. We hebben meer dan 1.000 exemplaren in onze voorraad. Kies je voor een iets ouder model, dan rijd je al met een maandbedrag vanaf € 70 ermee weg. Het nieuwste model begint bij een motor met een vermogen van 95 pk. In de praktijk rijd je hiermee 1 op 17. Zo zijn je brandstofkosten lager.

Volkswagen Passat

Een andere Volkswagen om te leasen is de Volkswagen Passat. In ons aanbod vind je honderden exemplaren van deze familie auto. De laatste generatie van het model werd in 2015 gelanceerd. Toen won het ook de prijs voor Europees Auto van het Jaar. Daarmee weet je dat je kwaliteit in huis haalt. Met een lengte van 4,7 meter past iedereen erin. Ook wanneer je een paar collega’s mee moet nemen naar een afspraak. Het nieuwste model heeft standaard een motor met een vermogen van 150 pk. Optrekken van 0 naar 100 kilometer per uur gaat in 9,1 seconden.

Volkswagen T-Roc

Met een lengte van 4,2 meter is de Volkswagen T-Roc een compacte SUV. Klein en stoer, een combinatie die voor de populariteit zorgt. In onze voorraad hebben we meer dan 500 exemplaren beschikbaar. Het model wordt sinds 2017 gemaakt. Zo heb je altijd een auto met een groot touchscreen en andere moderne gemakken. Ook is de motor met een minimaal vermogen van 110 pk krachtig.

Volkswagen Golf

Hoewel de verkoopcijfers van de Volkswagen Golf iets lager liggen, is dit nog altijd een gewilde Volkswagen om te leasen. In onze voorraad vind je meer dan 1.500 exemplaren om uit te kiezen. Van een goedkope occasion tot een compleet nieuw model. In dat laatste geval heb je een Golf uit de achtste generatie, die sinds 2019 rondrijdt. Daarmee heb je een model met een lengte van 4,3 meter en een motor met een minimaal vermogen van 110 pk. Daarmee haal je een topsnelheid van 202 kilometer per uur en trek je in 10,2 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Ontdek hier alles over een Volkswagen Golf leasen.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Volkswagen te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Volkswagen.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Ik heb een auto gezien die niet op jullie website staat. Kan deze bij jullie in de lease of financiering?

  Jazeker! Het is mogelijk om een auto die niet op onze website staat bij ons te leasen of financieren. Je kunt altijd gratis een offerte opvragen. Zelfs als je een aanbieding hebt ontvangen van een andere partij, kunnen wij je nog steeds een concurrerend voorstel doen.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee