Blogs & artikelen

Uw auto inruilen? DTC Lease geeft waardevolle tips.

3 minuten leestijd

Uw volgende auto staat bij ons. Met een paar muisklikken heeft u die gevonden en al bijna gekocht! Nu uw huidige auto nog kwijtraken, tegen een zo hoog mogelijk bedrag. Wij helpen graag met 6 sterke tips.

Man zit in auto en krijgt sleutel overhandigd
Leasen
Mijn leaseauto

1. Trek de aandacht met mooie foto’s

Presentatie is alles. Fotografeer uw auto vanuit alle hoeken (vooraanzicht, zijkant, gehoekt van voren en achteren, achterzijde) en vergeet het interieur niet. Benut de groothoeklens als uw (mobiele) camera daarover beschikt. Van speciale opties en accessoires maakt u een detailopname. En tot slot: rijd met uw auto naar een prominente locatie, voor een mooie achtergrond. Wedden dat u daarmee opvalt?

2. Geef inzicht in het onderhoud

Misschien wel de belangrijkste vraag die bij de koper van uw auto leeft: is deze goed onderhouden? U kunt zekerheid bieden -en daarmee de kans op verkoop verhogen- met het bijgewerkte onderhoudsboekje. Ook facturen van de garage kunnen hierbij helpen. Vraag desnoods aan de garage het onderhoudsboekje bij te werken.

3. Regel de APK

Hoelang is de APK van uw auto nog geldig? Een recent goedgekeurde auto zult u gemakkelijker kunnen verkopen, dus laat de APK uitvoeren.

4. Verhelp zichtbare schade

Een ontbrekende wieldop, een sterretje in de voorruit, een kras in de lak, een defecte koplamp of achterlicht. Stuk voor stuk zaken die u niet helpen bij de verkoop van uw auto, want niemand schaft graag iets aan dat kapot is. Investeer dus nog even in het verhelpen van dit soort schades, u verdient het terug.

5. Spic en span

Wij zeiden het al: presentatie is alles. Een schoongewassen auto ziet er niet alleen beter uit, u laat er ook de indruk mee achter dat u zuinig op uw auto bent. Dubbel aantrekkelijk dus. Zorg naast een blinkende buitenkant ook voor een schoon en fris ruikend interieur en ruim papiertjes en andere rommel op. Ook die nette auto geeft de indruk: hier is goed voor gezorgd.

6. Ga shoppen!

Klinkt misschien gek, shoppen om iets te verkopen. Maar het is zeer de moeite waard om je auto op meerdere plaatsen aan te bieden. In bepaalde steden of dorpen kunnen de prijzen hoger liggen, en je zult er maar net die particulier treffen die op zoek is naar jouw model. In wat autodealers voor je wagen bieden, zit zeker verschil. Misschien heeft die ene dealer er net een klant voor op het oog. Ga meerdere dealers af en vergelijk. Tijd die zich dubbel en dwars uitbetaald.