Blogs & artikelen

De best verkochte occasions van 2020

4 minuten leestijd

Autolijstjes, ook wij zijn er gek op. We kijken met u naar de best verkochte modellen van 2020. Een jaar waarin de verkoop van nieuwe auto’s een tik kreeg, maar waarin de occasionverkopen tot grote hoogte stegen.

Vrouw in witte jurk leunt tegen een gele auto aan
Auto's

1. Volkswagen Golf

Al jarenlang voert de Golf de eindlijst van het jaar aan, als het om de verkoop van occasions gaat. Met een 2e plaats in de nieuwverkopen deed deze Volkswagen het in 2020 ook nog eens uitstekend

2. Volkswagen Polo

Ook de tweede plek is voor een Volkswagen. De Polo is de topkeuze bij de compacte auto’s, het model bestaat sinds 1975 en er zijn inmiddels zes generaties gebouwd.

3. Opel Corsa

We blijven in Duitsland want op stek nummer drie vinden we de Opel Corsa. Waardevastheid en betaalbaar onderhoud dragen bij aan het succes van dit model als occasion.

4. Opel Astra

De Astra was vele jaren de best verkochte nieuwe auto van ons land, maar heeft die positie uit handen moeten geven. Als occasion een vaste klant in de top, dit jaar net na zijn kleine broer, de Corsa.

5. Peugeot 206

De vraag is hoelang de Peugeot 206 nog zo hoog scoort in de occasionlijst, want nieuw is het model niet meer te koop. Zelfs de 207 is al opgevolgd door de 208. Knappe prestatie dus nog steeds, dit nummer op nummer 5.

6. Ford Focus

Succesvol sinds 1998 en dat nu vier generaties lang. De Ford Focus staat altijd in de top van de ‘nieuw’ verkopen en doet het steevast goed bij de occasions.

7. Renault Clio

Frans comfort voor een betaalbare occasionprijs, de Renault Clio dankt er een mooie zevende plaats in deze lijst aan. De Clio is sinds 1990 een succes op de markt voor nieuwe én die voor gebruikte auto’s.

8. BMW 3 Serie

Het hoogst geklasseerde premium model in dit jaaroverzicht. Dat zegt alles over de populariteit van de middenklasse BMW. Dit geldt overigens specifiek voor de occasion, want ‘nieuw’ is de 3 Serie geen top 10 auto.

9. Ford Fiesta

Nieuw is de auto leverbaar in alweer de zevende versie sinds de jaren ’70, als occasion heeft het model het altijd goed gedaan. De Ford Fiesta is niet uit deze top 10 weg te denken.

10. Renault Twingo

We sluiten deze lijst met de best verkochte occasions van 2020 af met de Renault Twingo. De meest compacte Renault is en blijft een populair model, zowel nieuw als gebruikt.

Nog niet uitgelezen?