Vrachtwagen leasen

Binnen no-time met je nieuwe DAF, Scania of Volvo vrachtwagen de weg op? Dat kan! Laat je transportbedrijf groeien door je vrachtwagen(s) te leasen.

Vrachtwagen leasen of kopen?

Een (nieuwe) vrachtwagen uit eigen zak betalen is lang niet voor elke ondernemer een optie. En zelfs als je het wel kan betalen, is kopen niet altijd de slimste optie. Als je een vrachtwagen koopt, ben je namelijk in een klap een flink deel van je werkkapitaal kwijt. Kies je ervoor om je vrachtwagen te leasen, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierdoor zit er minder geld vast in materieel, en blijft er meer geld over om te investeren in de groei van je bedrijf.

Vrachtwagen leasen: de kosten

Hoeveel het kost om een vrachtwagen te leasen, heb je helemaal zelf in de hand. De prijs van een tweedehands Scania met al wat kilometers op de teller ligt natuurlijk een stuk lager dan de prijs van een spiksplinternieuwe DAF XF truck met alles erop en eraan. Heb je al een vrachtwagen op het oog? Gebruik onze tool om je maandelijkse leasebedrag te berekenen. 

Financial lease of operational lease?

Kies je  financial lease voor je vrachtwagen? Dan hoef je niet in één keer een grote investering te doen. Je betaalt maandelijks een vooraf afgesproken bedrag aan de leasemaatschappij. Dan ben je direct economisch eigenaar van de vrachtwagen, en aan het einde van je leasetijd is ‘ie helemaal van jou. Ook mooi meegenomen: tijdens de leaseperiode profiteer je van alle fiscale voordelen. De verzekeringen en het onderhoud regel je zelf, tenzij je voor een van de aanvullende services kiest. 

Operational lease is minder gebruikelijk bij equipment. Bij deze leasevorm is en blijft de vrachtwagen eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt een vast inclusief bedrag per maand om deze te gebruiken. Geen gedoe dus met verzekeringen, onderhoud en reparaties. De vrachtwagen staat niet op je balans en aan het einde van de leaseperiode lever je deze weer in of ruil je hem in voor een nieuwere. 

Tweedehands vrachtwagen leasen

De aanschafprijs van een tweedehands vrachtwagen is lager dan die van een nieuwe truck. Logisch, natuurlijk. Dat verschil zie je ook terug in je maandelijkse leasebedrag. Zeker in de eerste maanden daalt de waarde van een vrachtwagen namelijk snel. Staan er al wat kilometers op de telling? Dan gaat de prijsdaling steeds minder snel. Een tweedehands vrachtwagen leasen, kan dus een slimme keuze zijn. 

Vrachtwagen leasen voor starters

We helpen niet alleen de grote jongens die al een flink wagenpark voor wegtransport hebben. Ook starters helpen we graag op weg. Ben je net begonnen met je onderneming of is een vrachtwagen de volgende stap? Onze experts helpen je om een leaseoplossing te vinden die bij je onderneming en ambities past. Plan een gratis adviesgesprek in en ontdek wat mogelijk is. 

Hoe werkt een vrachtwagen leasen DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna levert de dealer jouw object op de afgesproken datum en plek!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Mag ik zelf kiezen welk product ik aanschaf en bij welke partij?

  Jazeker. Als bank- en merkonafhankelijke leasepartner zijn wij niet gebonden aan bepaalde merken of verkooppartijen. Je bepaalt dus zelf welk product je aanschaft, waar je dit doet en tegen welke prijs.

 • Ik ben een starter, kan ik ook financieren?

  Een groot voordeel van leasen bij DTC Lease is dat wij ook een financial lease kunnen regelen voor starters. Wel moet de investering in verhouding staan tot je toekomstige resultaat. En er kan een aanbetaling gevraagd worden van 20% van de investering ex. de btw.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee