Trailer leasen

Wil je een trailer ofwel oplegger leasen? Dan ben je bij DTC Lease aan het juiste adres. Bij ons vind je leaseoplossingen voor allerlei soorten trailers: van een Tautliner of kipperoplegger, tot containerchassis.

Een trailer leasen voor je bedrijf

Heb je een bloemenbedrijf? Dan weet je hoe belangrijk het is om een goede koel-vries oplegger te hebben. Vervoer je veel zwaar transport? Dan kun je waarschijnlijk niet zonder dieplader. Wat voor soort onderneming je ook runt: vaak maakt het hebben van een trailer je werk een stuk makkelijker. Een slimme investering, dus.

Maar een (nieuwe) trailer kopen is lang niet voor elke ondernemer realistisch. Je moet er vaak in één keer een groot bedrag voor neerleggen. Uit eigen zak is dat een flinke investering. Het betekent ook dat er veel geld vastzit in materieel, dat je misschien nodig hebt om te investeren in de groei van je bedrijf. De oplossing? Een trailer leasen!

Hoe werkt een trailer leasen?

Een trailer leasen is voordeliger dan kopen. Je hoeft namelijk geen grote investering te doen, maar je betaalt tijdens de leaseperiode maandelijks een vast bedrag. Is de leaseperiode afgelopen? Afhankelijk van de leasevorm die je kiest, ben je daarna volledig eigenaar óf lever je de trailer weer in.

Trailer leasen: kies jouw ideale leasevorm

Je kunt op verschillende manieren een oplegger leasen. De meest voorkomende leasevormen zijn financial lease en operational lease.

Wil je dat de trailer na de leaseperiode in jouw bezit blijft? Ga dan voor financial lease. Deze leasevorm lijkt een beetje op een hypotheek. Je betaalt maandelijks een bedrag aan de leasemaatschappij om je trailer af te betalen. Na de leaseperiode ben je eigenaar van de trailer. Goed om te weten: je regelt zelf de verzekering en eventuele reparaties en onderhoud.

De voordelen van financial lease

 • Er is geen maximaal aantal kilometers

 • De auto/het bedrijfsmiddel is na de leaseperiode van jou

 • Je hebt mogelijk recht op investerings- en renteaftrek

Met operational lease betaal je ook maandelijks een vast bedrag, maar daar zit alles bij in. Je hebt zelf dus geen omkijken naar wegenbelasting, verzekeringen of onderhoud. Aan het eind van de looptijd lever je de trailer weer in of je ruil je hem in voor een andere. Super fijn als je niet merkgebonden wilt zijn, of als je de trailer voor een kortere tijd nodig hebt.

De voordelen van operational lease

 • Verzekering, onderhoud en reparaties zijn geregeld

 • Je loopt financieel geen enkel risico

 • Koopoptie aan het einde van de looptijd is mogelijk

Een gebruikte oplegger leasen

Wat een trailer leasen precies kost, hangt volledig van jouw keuzes af. Wil je een spiksplinternieuwe DAF leasen? Dan betaal je extra voor de nieuwheid van het product, want dan is de trailer het meest waard. Wil je iets minder besteden? Dan kun je een gebruikte oplegger leasen. De prijs van een tweedehands MAN oplegger met gebruikssporen ligt namelijk een stuk lager.

Heb je al een trailer op het oog? Bereken je maandelijkse leasebedrag met onze tool.

Hoe werkt een trailer leasen bij DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna levert de dealer jouw object op de afgesproken datum en plek!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Staat de rente vast?

  Ja, zowel de rente als de overeengekomen maandlasten staan gedurende de gehele looptijd van je financieringsperiode vast. Hierdoor weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Deze rente wordt door de bank vastgesteld en zul je in de volledige looptijd terugbetalen.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee