Toyota Aygo

Zoek je een compacte auto voor je dagelijkse woon-werkverkeer? Je zit met de Toyota Aygo goed. Deze auto is zuinig, compact en heeft lage onderhoudskosten. Het leasen van een Toyota Aygo is handig als je een auto zoekt om gewoon kilometers mee te maken. Denk je na om een Toyota Aygo te leasen? Lees hier alles dat je moet weten over de auto.

Ontdek hier je Toyota Aygo.

De Toyota Aygo is compact en zuinig

De Toyota Aygo werd in 2005 geïntroduceerd. De auto is familie van de Citroën C1 en de Peugeot 107/108. Ze komen uit dezelfde fabriek in Tsjechië. Daardoor hebben de modellen veel overeenkomsten.

De tweede generatie van de Toyota Aygo heeft een lengte van iets meer dan 3,4 meter. Hierdoor is het een compacte stadsauto. Je kan zo altijd makkelijk een parkeerplek vinden. En als je in de stad fout rijdt, keer je met de kleine auto ook weer makkelijk om. Door zijn beperkte lengte heb je ook het voordeel dat de auto licht is. Dat scheelt weer in de wegenbelasting wanneer je een Toyota Aygo gaat leasen. 

De Toyota Aygo heeft een lichte motor met een vermogen van zo’n 67 pk. Daarmee duurt het iets van 14 seconden voordat je van stilstand bent opgetrokken naar 100 kilometer per uur. Maar je rijdt wel zuinig. In de praktijk heeft de auto een verbruik van rond de 1 op 18. Zo heb je minder last van hoge prijzen bij het benzinestation.

Zo herken je de Toyota Aygo 

De Toyota Aygo heeft hetzelfde uiterlijk als de Peugeot 108 en de Citroen C1. Aan de buitenkant is het zo moeilijk om de drie uit elkaar te halen. De auto is compact en mooi gestroomlijnd. Aan de achterkant loopt de auto strak af. Daardoor heb je niet heel veel ruimte voor de kofferbak. De weekboodschappen kun je wel achter op de bank plaatsen. De makkelijkste manier om hem te herkennen ten opzichte van de andere auto’s is door te kijken naar het logo aan de voorkant.

3 redenen waarom een Toyota Aygo voor jou geschikt is

Sta je op het punt een Toyota Aygo te leasen? Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van de auto.

Hoge restwaarde

Een belangrijk voordeel van een Toyota Aygo leasen is dat je aan het einde van je leaseperiode een auto overhoudt met een hoge restwaarde. Zo kan je de auto verkopen en kan je met dat bedrag weer een deel afbetalen voor je nieuwe auto die je wil gaan leasen. Daardoor druk je uiteindelijk je maandlasten. 

Lage onderhoudskosten

Toyota staat er om bekend auto’s te maken die zeer betrouwbaar zijn. Hoewel de auto uit dezelfde fabriek komt als de auto’s van Peugeot en Citroën, is de Toyota Aygo toch net iets betrouwbaarder. Daardoor hoef je minder vaak voor een beurt naar de garage. Zo heeft dit model geen distributieriem, maar een ketting. Deze is onderhoudsvrij.

Rijdt zuinig

De Toyota Aygo heeft een lichte motor. Daarmee rijdt de auto zuinig. In de praktijk haal je met de Toyota Aygo een verbruik van rond de 1 op 18. Daardoor heb je net iets minder last van prijsstijgingen bij het benzinestation.

3 alternatieven voor de Toyota Aygo

Toch iets anders dan de Toyota Aygo  leasen? Er zijn gelukkig heel wat alternatieven. Aan deze drie modellen kun je denken.

Volkswagen up!

Bij de alternatieven van de Toyota Aygo kom je snel terecht bij andere stadsauto’s. Zoals de Volkswagen up! Met een lengte van 3,5 meter is de auto een slag groter. De auto staat bekend om zijn goede wegligging. Hetzelfde onderstel als bij de Volkswagen Golf wordt gebruikt. Hierdoor heb je een compacte auto met een iets strakkere controle. De auto werd tot 2023 gemaakt. Daardoor vind je de Volkswagen up! nu alleen nog maar als een occasion.

Peugeot 108

De Peugeot 108 is een logisch alternatief voor de Toyota Aygo. De auto komt uit dezelfde fabriek en heeft ongeveer dezelfde onderdelen. De auto is even compact en een motor die gelijkwaardig is. Daarmee zijn de kosten laag en kom je zonder problemen op de plaats van bestemming aan. De auto is tot en met 2021 in productie geweest. Door de populariteit kun je er altijd één vinden die bij je wensen past.

Kia Picanto

De Kia Picanto is in tegenstelling tot de andere auto’s nog wel in productie. Met een lengte van 3,6 meter is het de grootste van de kleine stadsauto’s. De derde generatie van deze auto werd in 2017 uitgebracht. Nog altijd is de auto compact en zuinig, maar heeft hij vaak ook moderne elementen, zoals een navigatiesysteem. Zo kom je makkelijk en snel aan op je plaats van bestemming.

Ontdek jouw Toyota Aygo

Klaar om een Toyota Aygo te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een marge en btw-auto?

  Over een btw-auto kun je als ondernemer de btw terugvorderen. Over een marge-auto niet. De btw van een marge-auto is namelijk al eerder betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaald hoeft te worden. Een marge-auto is dus btw-vrij.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Mag ik ook een aanbetaling doen?

  Het is mogelijk om een aanbetaling te doen. Hiermee wordt de gehele kredietsom minder en kun je jouw maandlasten verlagen. Een aanbetaling zorgt er ook voor dat je een betere score zult krijgen van de bank. Dit is uitsluitend positief voor het voorstel!

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Kan ik de financiering van mijn auto vroegtijdig inlossen?

  Je kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kun je het gehele openstaande saldo betalen. Deze mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de bank waar jouw financiële leaseovereenkomst is ondergebracht, maar regelmatig boetevrij!

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee