Toyota leasen

Rijden in een Toyota staat voor betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie. Ontdek waarom Toyota een van de grootste autofabrikanten ter wereld is en waarom het leasen van een Toyota een verstandige keuze is.

Ontdek hier jouw Toyota

Waarom een Toyota leasen?

Er zijn zeker genoeg goede redenen waarom je een Toyota of een occasion Toyota moet leasen. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje. Vergelijking met andere merken onderscheidt Toyota zich van andere merken door zijn toewijding aan kwaliteit, duurzaamheid en geavanceerde technologie.

Reden 1: Betrouwbaarheid

Toyota staat bekend om de betrouwbaarheid van hun auto's. Dit wordt ondersteund door hun wereldwijde reputatie en de vele tevreden klanten. Toyota is nummer één op het gebied van klantentevredenheid in de meeste Europese landen. Daarnaast hebben ze een sterke reputatie op het gebied van betrouwbaarheid en klantenservice.

Reden 2: 10 jaar garantie

Een ander aantrekkelijk aspect van het kiezen voor een Toyota is de bizar lange garantie. Toyota biedt doorgaans een garantie van maar liefst 10 jaar. Wel vervalt de garantie als er meer dan 200.000 kilometer op de teller staat. In vergelijking met andere automerken die vaak kortere garantieperioden bieden, is dit een aanzienlijk voordeel.Ter vergelijking: Volkswagen, Renault en Opel twee jaar fabrieksgarantie zonder kilometerbeperking en Kia een garantieduur van 7 jaar tot  (15.000 kilometer).

Reden 3: Innovatie

Toyota loopt voorop in technologische innovatie, met name op het gebied van hybride technologie. Als marktleider in hybride auto's blijft Toyota zich toewijden aan voortdurende innovatie. Ze richten zich op innovatieve technologieën, waaronder waterstof brandstofcel voertuigen zoals de Toyota Mirai en verdere ontwikkelingen in elektrische en autonome voertuigen.

Reden 4: Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Toyota staat als een van de weinige autofabrikanten stevig in de wereldwijde top 50 van meest innovatieve ondernemingen. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het internationale consultancybureau BCG staat Toyota zelfs op de 21ste positie als het gaat om duurzame groei en zorg voor het milieu. Niet alleen wereldwijd, maar ook in Nederland werkt Toyota aan duurzaamheid, duurzame processen en duurzame producten, in het belang van de volgende generaties. Toyota heeft zich altijd ingezet voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, waaronder initiatieven voor milieubescherming, verkeersveiligheid en onderwijs.

Reden 5: Kostenefficiëntie

Het leasen van een Toyota biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van kostenbeheersing en leasevoorwaarden. Toyota staat wereldwijd bekend om zijn brandstofefficiënte voertuigen. Dit betekent minder tankstops en dus lagere brandstofkosten. Daarnaast biedt Toyota flexibele en aantrekkelijke leasevoorwaarden voor bijvoorbeeld finacial lease en operational lease. Wat resulteert in lagere maandelijkse betalingen, minimale of geen aanbetalingen en verschillende leaseopties.

3 populaire Toyota modellen om te leasen

Klaar om je Toyota te leasen? Dit zijn een paar van de populairste modellen om mee rond te rijden.

1. Toyota RAV4

De Toyota RAV4 bewijst dat een stoere auto niet onzuinig hoeft te zijn. Dankzij de hybride aandrijving biedt deze auto juist uitstekende brandstofefficiëntie. Daarnaast staat de RAV4 bekend om zijn comfort, ruimte en stille rijervaring, waardoor elke rit aangenaam is. Nog een leuk weetje over dit model, de Toyota RAV4 was in 2022 de meest verkochte auto ter wereld.

2. Toyota Corolla

Toyoto Corolla was in 2022 na de Toyota RAV4 de meest verkochte auto ter wereld. De Toyota Corolla kent inmiddels 12 generaties en staat synoniem voor betrouwbaarheid en efficiëntie. Deze iconische auto biedt uitstekende brandstofzuinigheid, geavanceerde technologieën en een langdurige prestatie geschiedenis. Daarnaast staat de auto ook bekend om zijn goede uitlaatgasreiniging. Of je nu op zoek bent naar een zuinige alle dagelijkse auto of een betrouwbare gezinswagen, de Toyota Corolla levert zowel kwaliteit als kostenbesparingen.

3. Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een kleine, zuinige auto die perfect is voor stadsverkeer. Voor bijvoorbeeld een zzp’er die op zoek is naar een compacte en betaalbare auto om te leasen, is de Aygo een slimme keuze. Een belangrijk voordeel van de Toyota Aygo is het lage brandstofverbruik en de onderhoudskosten. De Aygo is een compacte stadsauto die ontworpen is om zuinig te zijn in het dagelijks gebruik. Dit betekent dat de Aygo lage brandstofkosten heeft. Erg aantrekkelijk dus voor de portemonnee.

3 voordelen van het rijden met een Toyota

Rijden met een Toyota levert veel voordelen op. We zetten de belangrijkste voordelen om een Toyota te leasen op een rij.

1. Comfort

Toyota's hebben een welverdiende reputatie voor comfort, zowel op het gebied van rijervaring als interieurdesign. Het interieur is zorgvuldig ontworpen met aandacht voor details en ergonomie, wat zorgt voor een plezierige en ontspannen rit, zelfs tijdens lange reizen. En nog een leuke bijkomstigheid, het ziet er ook nog eens mooi uit.

2. Technologie

Toyota blijft voorop lopen in de autotechnologie. Veel Toyota-modellen zijn uitgerust met geavanceerde infotainmentsystemen en veiligheidsfuncties. Of het nu gaat om naadloze smartphone-integratie, adaptieve cruisecontrol of geavanceerde parkeerhulpsystemen, Toyota biedt de technologie die uw rit efficiënter en veiliger maakt. Daarnaast staan ze ook bekend om hun goede uitlaatgasreiniging.

3. Rijervaring

De rijervaring in een Toyota valt op door vijf kenmerken die elke rit verbeteren: een responsieve stuurrespons voor zelfverzekerd bochtenwerk, vlotte acceleratie om snel op de snelweg te komen, een hoog rijcomfort dankzij een soepele ophanging, doordachte geluidsisolatie voor een rustig interieur en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen voor gemoedsrust. Kortom, Toyota streeft ernaar elke rit plezierig, comfortabel en veilig te maken, ongeacht het gekozen model.

De geschiedenis van Toyota

Toyota begon in 1918 als ‘Toyota Spinning and Weaving Company’, opgericht door Sakichi Toyoda, die het automatische weefgetouw uitvond. In 1924 voltooide hij samen met zijn zoon Kiichiro Toyoda zijn levensdroom: de bouw van een automatisch weefgetouw. In 1926 volgde de oprichting van Toyoda Automatic Loom Works.

Kiichiro Toyoda, ook uitvinder en zoon van Sakichi Toyoda, maakte tijdens zijn reizen naar Europa en de VS kennis met de auto-industrie. In 1937 richtte hij de Toyota Motor Corporation op met de opbrengst van de verkoop van patentrechten voor het automatische weefgetouw van zijn vader. De verandering van ‘Toyoda’ naar ‘Toyota’ was daarnaast ook bedoeld om het bedrijf een frisse start te geven en om geluk te brengen.

De autoproductie begon eigenlijk al in 1933. Dit leidde in 1935 tot het eerste auto model, de Model A1, en een vrachtwagen, de G1-truck. In 1936 kwam een tweede personenauto uit, de Model II. De auto’s werden gebouwd ter inspiratie van de Amerikaanse Dodge en Chevrolet. In de jaren 1920 was Toyoda namelijk in de Verenigde Staten en Europa geweest en had daar kennisgemaakt met de automobielindustrie. 

Kiichiro's 'just-in-time'-filosofie, die minimale verspilling en productie van alleen bestelde onderdelen benadrukte, was een belangrijke factor in de ontwikkeling van het Toyota Production System. Dit systeem werd geleidelijk overgenomen door andere autofabrikanten over de hele wereld.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vielen Japanse vliegtuigen op 7 december 1941 de Amerikaanse marinebasis Pearl Harbor aan. Daardoor werden Japan en de Verenigde Staten betrokken bij de oorlog. Toyota maakte tijdens de oorlog vrachtauto's voor het Japanse leger. Na de atoombommen op Hiroshima en Nagasaki in augustus 1945, gaf Japan zich over en werd het land vijf jaar lang bezet door Amerikaanse troepen. Het was geluk voor Toyota dat Japan zich net op tijd overgaf, want er stond een bombardement op de Toyota-fabrieken gepland.

Na de Tweede Wereldoorlog werd Toyota de grootste autofabrikant in Japan, met een huidig marktaandeel van ongeveer 42%. In de late jaren vijftig breidde Toyota zijn activiteiten uit naar andere landen. In 1957 werden de eerste Crown-modellen in de VS geïntroduceerd. In 1965, met modellen zoals de Corolla, begon Toyota bekendheid te verwerven en te concurreren met lokale autofabrikanten.

De eerste Toyota-auto werd in 1963 geïmporteerd in Denemarken en het jaar daarop in Nederland. In 1997 introduceerde Toyota de Prius, 's werelds eerste in massa geproduceerde hybride auto. Dit markeerde Toyota's toewijding aan milieuvriendelijke technologieën. Toyota bleef groeien in Europa, en in 2000 werd de 10 miljoenste auto afgeleverd. In 2006 werden voor het eerst meer dan een miljoen Toyota's verkocht. Tegen 2008 werd Toyota de grootste autofabrikant ter wereld op basis van verkoop, en overtrof daarmee General Motors.

Toyota blijft zich ontwikkelen in Europa, met plannen om auto's te produceren die aan de verwachtingen van Europese automobilisten voldoen, mogelijk via samenwerkingen zoals die met BMW in 2013 voor de ontwikkeling van brandstofcelsystemen, lithium-luchtbatterijen, lichtgewicht technologie en sportauto's.


Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Toyota te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Toyota.

Wil je toch nog verder kijken? Wellicht is een Audi of Mazda iets voor jou.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee