Skoda lease

Skoda is een automerk dat zich onderscheidt als een familieauto. Ze leveren redelijk ruime auto’s, die zowel zakelijk als privé aantrekkelijk zijn. Zeker in combinatie met de lage Skoda lease prijs. Denk je er over na om een Skoda te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Skoda.

De geschiedenis van Skoda

Skoda is een oorspronkelijk Tsjechisch automerk. het werd in de jaren twintig van de twintigste eeuw opgericht door Vaclav Klement en Vaclav Larin. Oorspronkelijk begon het bedrijf met het maken van fietsen en later met motoren. In 1925 werd het bedrijf overgenomen. Met die overname ontstond Skoda en werden er auto’s gemaakt. 

De groei van Skoda ontstond na de Tweede Wereldoorlog. Tsjechoslowakije was een communistisch land, waardoor de Skoda vooral in Rusland en Oostbloklanden werd verkocht. Na de val van de Berlijnse muur kreeg het bedrijf de kans om ook op de Westerse markt te opereren. Daarvoor zocht het hulp van een grotere partner. Volkswagen werd uitgekozen als partner. Het Duitse bedrijf beloofde het merk Skoda te behouden. In eerste instantie kocht het bedrijf 30 procent van de aandelen, wat uiteindelijk doorgroeide naar 70 procent in 1995. In 2000 werd de laatste 30 procent aangeschaft. Daardoor is Skoda onderdeel van Volkswagen.

Doordat het Tsjechische bedrijf onderdeel is van Volkswagen, hebben veel Skoda-modellen overeenkomsten met Volkswagen-modellen. Net als bij Volkswagen zie je bij Skoda steeds meer modellen met hybride motoren of modellen die volledig elektrisch rijden

Zo herken je een Skoda

Een Skoda herken je in eerste instantie aan het logo. En daar zit een heel verhaal achter. De cirkel in het logo staat voor de wereld en de algemeenheid van de auto’s. Met de vleugels wil het bedrijf zijn technologische vooruitgang aantonen. De pijl erin vertegenwoordigt de hoge productiviteit en de cirkel voor het oog voor detail. En de groene kleur? Voor het feit dat het bedrijf milieubewust is of in elk geval wil zijn.

Verder lijkt een Skoda nogal op een Volkswagen. De modellen zijn vaak stevige gezinsauto’s met veel ruimte. Aan de zijkant vaak gestroomlijnd voor een sportieve look. 

Nieuwsgierig wat anderen van ons vinden?

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

De voordelen van het rijden met een Skoda

Het leasen van een Skoda biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Betrouwbaar

Een Skoda is over het algemeen betrouwbaar. Het heeft het voordeel van de Duitse degelijkheid van Volkswagen en combineert dat met hun eigen drang om gewoon een goed product neer te zetten. De kans dat je met een Skoda aan de kant van de weg staat is wat dat betreft klein.

Financieel aantrekkelijk

Een ander voordeel van een Skoda is dat je er geen hoofdprijs voor betaalt. Skoda is een auto die scherp geprijsd is in de markt. Een Skoda leasen betekent dan ook dat je dat voor lage maandlasten kan doen. Zo houd je meer geld over voor andere dingen.

Ruim

Skoda positioneert zichzelf als een bedrijf dat auto’s maakt voor grote gezinnen. Of zelfs voor complete voetbalteams. Dit zie je ook terug in veel van de modellen. Ze zijn ruim, waardoor er genoeg ruimte achterin is. Zowel om te zitten als om veel bagage mee te nemen. Naast het woon-werkverkeer is een Skoda vaak heel handig om naar vakantie te rijden.

Een aantal populaire modellen

Bij een Skoda lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Skoda Octavia

De Skoda Octavia is één van de populairste Skoda modellen. Deze familieauto heeft een lengte van 4,7 meter, waardoor er genoeg ruimte is voor het hele gezin. De nieuwere modellen hebben een groot touchscreen waarmee je makkelijk navigeert. De auto is ook redelijk krachtig, met een vermogen dat varieert van 110 pk tot 245 pk, wat zorgt voor snelle acceleratie van deze gezinsauto. Daarmee trek je met deze gezinsauto snel op. Van 0 naar 100 kilometer per uur doe je tussen de 7,3 en 10,9 seconden.

Skoda Superb

Ook de Skoda Superb is een grote gezinsauto met een lengte van ruim 4,8 meter. Het nieuwste model is vaak als hybride beschikbaar. Hiermee kun je besparen op je brandstofkosten. De auto ziet er ondanks zijn lengte nog altijd zeer sportief uit. 

Skoda Citigo

Zoek je een kleine en compacte Skoda? De Skoda Citigo is een goede keuze. Hoewel de auto niet meer wordt geproduceerd, is het Skoda lease aanbod op dit gebied groot. Er zijn ook heel wat volledig elektrische modellen. Daarmee bespaar je op je verbruikskosten. 

Skoda Karoq

De laatste Skoda waar we veel voorraad van hebben is de Skoda Karoq. Deze crossover SUV is nog redelijk nieuw. In 2017 werd het model geïntroduceerd. Met een lengte van 4,3 meter is deze een slag kleiner dan de twee grote Skoda exemplaren. Het voordeel van deze auto? Je zit iets hoger en hebt daarom een beter overzicht op de weg. De auto is krachtig. Hij begint met een motorvermogen van 108 pk en dat loopt op tot 187 pk.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Skoda te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Skoda.

Veelgestelde vragen

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Kan ik de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen?

  Het is mogelijk om je leaseovereenkomst tussentijds op te zeggen. Bij financial lease betaal je dan de resterende maanden van je contract inclusief de verschuldigde rente. Bij shortlease kun je na de eerste maand met een opzegtermijn van een dag de lease opzeggen. Bij operational lease kun je een beëindigingsvoorstel opvragen.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Ik ben een starter, kan ik ook financieren?

  Een groot voordeel van leasen bij DTC Lease is dat wij ook een financial lease kunnen regelen voor starters. Wel moet de investering in verhouding staan tot je toekomstige resultaat. En er kan een aanbetaling gevraagd worden van 20% van de investering ex. de btw.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee