Seat lease

Seat is een Spaans automerk, dat al jaren in de buurt van Barcelona auto’s maakt. Seat is onderdeel van Volkswagen. Daardoor zie je bij de modellen veel elementen die je ook bij een Volkswagen ziet. Denk je erover na om een Seat te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Seat.

De geschiedenis van Seat

Seat werd in 1950 opgericht, kort na de Tweede Wereldoorlog. De Spaanse regering, Spaanse banken en het Italiaanse Fiat. In de eerste jaren maakte het bedrijf vooral auto’s voor de Spaanse markt. Pas in 1967 kreeg het bedrijf van Fiat toestemming om auto’s te exporteren. Maar tot de jaren tachtig werden de auto’s in het buitenland als een Fiat aangeboden. Seat wilde dat uiteindelijk niet meer. Na een aantal rechtszaken was het in 1983 een onafhankelijk bedrijf.

Die onafhankelijkheid duurde echter niet lang. Op de achtergrond was Volkswagen al bezig met een overname. De Spaanse regering had daar wel oren naar. Zij zochten een sterke partner voor Seat. In 1986 werden 51% van de aandelen verkocht aan Volkswagen. Dat aandeel steeg eind 1986 naar 75%. En eind 1990 werden de resterende aandelen gekocht. Daardoor werd Seat volledig eigendom van Volkswagen.

Doordat Seat onderdeel is van Volkswagen, zie je heel wat overeenkomsten tussen de auto’s van de twee. Ook Skoda is onderdeel van Volkswagen en kent veel overeenkomsten. In de fabriek waar Seat-auto's worden gemaakt, wordt ook de Audi A1 geproduceerd dankzij deze samenwerking.

Zo herken je een Seat

Seat heeft veel verschillende modellen in zijn assortiment. Daarom is het lastig dat er iets typisch Seat is. Een Seat Ibiza heeft een heel andere uitstraling dan een Seat Arona. Wel hebben de modellen vaak een uitgesproken design. Aan de voor- en achterkant vallen de rondingen af. En het lijnenspel zorgt voor een sportief uiterlijk. 

Gelukkig heeft een Seat een heel duidelijk logo. De S die uit twee delen bestaat is al vele jaren het logo van het merk. En daardoor zie je meteen of iemand in een Seat rijdt.

De voordelen van het rijden met een Seat

Het leasen van een Seat biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Speelse auto’s

Rijden in een Seat levert vaak een iets andere ervaring op. De auto is met zijn specificaties vergelijkbaar met een Volkswagen, maar heeft toch een Zuid-Europees tintje. De auto is ruim en rijdt sportief. Ook heb je bij de nieuwere modellen een groot touchscreen. Daardoor is navigeren naar een klant erg makkelijk.

Veel bagageruimte

Een opvallend punt bij een Seat is de bagageruimte. Deze is vaak een stuk groter dan andere auto’s in dezelfde klasse. Handig wanneer je vaak spullen mee moet nemen. Naast een Seat financial lease voor je werk, kan je de auto misschien ook meenemen voor vakantie. Dan pak je al je bagage net wat makkelijker in.

Hoge restwaarde

Ook handig wanneer je voor een Seat financial lease gaat: de restwaarde is hoog. Na een paar jaar leasen en het betalen van de slottermijn is de Seat van jou. Je kunt er dan in blijven rijden, of je gebruikt de restwaarde om de auto in te ruilen voor een nieuwe Seat (of een ander model) aan te schaffen.

Een aantal populaire modellen

Bij een Seat lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Seat Leon

De Seat Leon is een auto die in 1999 werd geïntroduceerd. De auto is inmiddels toe aan de X generatie. De auto heeft veel weg van de Volkswagen Golf. De compacte hatchback is inmiddels toe aan zijn vierde generatie. Deze werd in 2020 uitgebracht. De auto heeft een lengte van 4,3 meter. Tenzij je voor een stationwagen kiest. Deze is 4,6 meter lang. De nieuwste modellen van de Seat Leon zijn ook beschikbaar met een hybride motor.

Seat Ibiza

De Seat Ibiza is de bekendste auto uit de Seat-familie. In 1984 kwam de allereerste versie van de auto uit. In 2017 verscheen de vijfde generatie. Deze is net iets meer dan 4 meter lang, waardoor het een populaire stadsauto is. In 2021 kreeg het model nog een update. Daarmee werd het model voorzien van een groot en modern touchscreen en nog meer bagageruimte.

Seat Arona

De Seat Arona is een compacte crossover SUV. In 2017 werd het model voor het eerst gemaakt. Met een lengte van 4,1 meter is het voor een crossover SUV echt een klein model. Bij deze Seat lease heb je zo een stoer uiterlijk, maar kun je in de stad alsnog makkelijk een parkeerplek vinden of een straatje keren. 

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Seat te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Seat.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een financiering krijgen met een negatieve BKR codering?

  Wanneer je een lopende negatieve BKR codering hebt op een lopende lening, is het helaas niet mogelijk om een nieuwe financiering aan te gaan. Heb je een negatieve codering gehad in het verleden met een herstelcode daarop, dan kunnen we de aanvraag in ieder geval in behandeling voor je nemen.

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee