Opel Leasen

Opel is een Duits automerk dat auto’s maakt voor een grote doelgroep. Ook voor de zakelijke rijder is het interessant om een Opel te leasen. Het zijn auto's die draaien om de bekende Duitse degelijkheid, met een scherpe prijs en verschillende andere voordelen. Ontdek snel meer over de geschiedenis en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Opel.

De geschiedenis van Opel

Opel begon aan het einde van de negentiende eeuw met het maken van auto’s. Heel succesvol waren deze nog niet. Pas na de Eerste Wereldoorlog kwam de productie echt goed op gang en wist het bedrijf een aanzienlijk marktaandeel in Duitsland te krijgen. In die tijd ging het bedrijf naar de beurs en werd een groot deel van de aandelen gekocht door het Amerikaanse General Motors. 

Na de Tweede Wereldoorlog duurde het een tijdje voordat Opel zijn productie op orde kreeg. Pas in de jaren zeventig begon de groei. De klassieke Opel Kadett was een belangrijk model. Dit succes werd in de jaren tachtig doorgetrokken met de Opel Corsa. Door deze successen was Opel één van de belangrijkste merken binnen de General Motors-groep. 

Maar met de komst van de nieuwe eeuw en de financiële crisis van 2008 kwam General Motors in zwaar weer. Daar had Opel ook last van en moest het heel wat kosten besparen. Uiteindelijk sloot het bedrijf zich aan bij de nieuwe PSA Peugeot Citroën groep. General Motors was daar eerst een aandeelhouder van, maar in 2017 werd Opel door de groep overgenomen. Sinds 2021 is het bedrijf onderdeel van de Stellantis groep, wat een fusie is tussen de PSA Peugeot Citroën groep en de Fiat Chrysler Automobiles groep. 

Ondanks al dat getouwtrek is het Opel altijd gelukt zijn eigen koers te varen en heeft het heel wat bekende modellen op de markt gebracht. Een Opel rijdt nog altijd echt als een Opel.

Zo herken je een Opel

Een Opel herken je in eerste instantie aan het logo. De bliksemschicht staat voor kracht en snelheid. De cirkel erachter staat voor het wiel van de auto. Het is een logo dat in 1964 werd geïntroduceerd. Sinds die tijd is het een paar keer gemoderniseerd, maar de basis is altijd hetzelfde gebleven. Naast het logo zie je dat de nieuwere auto's aan de zijkant een vergelijkbaar gestroomlijnd design hebben. Dit loopt van de voordeur door naar de achterdeur en geeft de auto gelijk een goed gevoel van snelheid mee.

De voordelen van het rijden met een Opel

Een Opel leasen en er daarna mee rondrijden heeft heel wat voordelen. We zetten er een paar op een rij.

Scherpe prijs

Een belangrijk voordeel van het leasen van een Opel is dat de modellen scherp geprijsd zijn. Opel is een automerk voor een brede doelgroep. Een zakelijke rijder profiteert daardoor van een lager leasebedrag. Ook is de eventuele bijtelling hierdoor lager.

Waardevast

Na de Opel lease periode en het aflossen van de slottermijn heb je een model dat je vaak goed kan doorverkopen. Daardoor krijg je er een goede prijs voor. Dat maakt de auto waardevast en maakt het net wat aantrekkelijker om mee aan de slag te gaan.

Duitse degelijkheid

De nieuwere modellen van Opel hebben weer iets van de bekende Duitse degelijkheid. Dat betekent dat de auto’s betrouwbaar zijn en de kans dat je ermee stilstaat aan de kant van de weg behoorlijk klein is. Ook de onderhoudskosten zijn laag.

Een aantal populaire modellen

Opel heeft een groot aanbod modellen in het assortiment. Dit zijn er een paar die populair zijn en waarvan we een groot aanbod hebben. Zo kun je altijd jouw favoriete Opel leasen.

Opel Astra

De Opel Astra is een absolute klassieker die in 1992 werd uitgebracht. In 2021 is de zesde generatie uitgebracht. De hatchback heeft een lengte van 4,3 meter. Voor meer ruimte is er een stationwagon van 4,7 meter. Het nieuwste model is onder andere beschikbaar als een plug-in hybride. Standaard heeft het model een motor met een vermogen van 110 pk. De plug-in versie levert uiteindelijk 180 pk op. 

Opel Corsa

Zoek je ‘gewoon’ een goede en degelijke Opel om te leasen? Dan kun je bij de Opel Corsa je auto vinden. Deze is met 4 meter een compacte auto. Ideaal als je voor veel zakelijke ritjes in de stad terechtkomt, want met deze lengte vind je makkelijk een parkeerplek. Ook rijdt de auto zuinig. De motor is met 75 pk dan ook licht. Er is ook een elektrische versie met 136 pk motor.

Opel Mokka

De Opel Mokka is een populaire compacte SUV met een lengte van 4,2 meter. Ondanks dat het een compact model is, is er veel ruimte. Bijkomend voordeel van rijden in deze auto is dat hij een hoge instap heeft. Daardoor zit je tijdens het rijden iets hoger en heb je een beter overzicht. Ook hiervan is een volledig elektrisch model beschikbaar.

Opel Vivaro

Op zoek naar een bestelbus? Dan kun je ook een Opel leasen. De Opel Vivaro is een populaire bestelwagen die veel ruimte en genoeg moderne voordelen biedt. Zo is de motor krachtig en de wegligging strak. Zelfs met een volle bus rijd je zo comfortabel rond.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Opel te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Opel.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een no-claim verklaring krijgen?

  Een royementsverklaring wordt alleen afgegeven bij beëindiging van een verzekering.

 • Mag iemand anders in mijn auto rijden?

  Feitelijk mag iedereen (met een geldig Nederlands rijbewijs en jouw toestemming) in je auto rijden.

 • Waar staan de auto's?

  De auto's staan bij autobedrijven door het hele land, op de site kun je de dealer vinden onderaan bij de specificaties van de auto.

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Kan ik de financiering van mijn auto vroegtijdig inlossen?

  Je kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kun je het gehele openstaande saldo betalen. Deze mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de bank waar jouw financiële leaseovereenkomst is ondergebracht, maar regelmatig boetevrij!

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee