Blogs & artikelen

Top 10 bestelwagens: Vind jouw perfecte vriend

5 minuten leestijd

Ontdek de top 10 bestelwagens van 2024 in onze nieuwste blog. Perfect voor ondernemers en zzp'ers om je nieuwe bestelwagen te vinden.

Banner van de blog
Leasen
Bedrijfswagens
Ondernemen
Financieren

Voor zzp’ers is de bestelwagen meer dan een vervoermiddel. Het is hun trouwe vriend die altijd klaar staat om hen te helpen met hun werkzaamheden. Maar met de enorme keuze aan bestelwagens op de markt is het een flinke uitdaging om de juiste te vinden.

Daarom hebben wij 10 meest gewilde bestelwagens voor zzp’ers op een rijtje gezet. Van compacte modellen voor in de stad tot krachtige werkpaarden voor klussen op locatie. Vergeet eindeloos zoeken. Met onze top 10 bespaar je tijd én vind je de ideale bestelwagen die past bij jouw behoeften en budget.

1. Volkswagen Caddy

Dagelijks wordt deze populaire bestelwagen door hardwerkende vakmensen gebruikt om talloze klussen te klaren. De Caddy is al jaren dé compacte bestelwagen van Volkswagen. En de combinatie tussen laadruimte, comfort en kwaliteit maakt het de perfecte vriend voor zelfstandigen zoals loodgieters en elektriciens. De Volkswagen Caddy Cargo won in 2022 de prijs voor Compacte Bestelwagen van het Jaar door de Company Car & Van Awards. Laat de Caddy ook bijdragen aan jouw succes.

Bekijk onze Volkswagen Caddy voorraad

2. Volkswagen Transporter

Een andere populaire bestelwagen is ook van Volkswagen, namelijk de Transporter. De Transporter heeft een indrukwekkende geschiedenis. Gelanceerd in 1950, was de Volkswagen Type 2 (T1) een van de eerste bestelwagens die op een personenauto was gebaseerd, wat resulteerde in een combinatie van praktische laadruimte en rijcomfort. En na al die jaren weet Volkswagen iedere keer weer deze bestelwagen te vernieuwen, door onder andere nieuwe technologieën toe te passen op het gebied van veiligheid en connectiviteit. De Transporter werd in 2023 de eerste winnaar van de prijs voor Gebruikte Bestelwagens tijdens de Car Dealer Used Car Awards.

Bekijk onze Volkswagen Transporter voorraad

3. Ford Transit Custom

Als meest verkochte bestelwagen, mogen we ook de aanname doen dat het de beste bestelwagen op de markt is. We hebben het over de Ford Transit Custom. Hoewel deze bestelwagen hetzelfde onderstel heeft als de Volkswagen Transporter, is de prijs lager. In de afgelopen 23 jaar heeft de Ford Transit 5 keer de International Van of the Year Award (IVOTY) ontvangen, de hoogste eer binnen de Europese bestelautomarkt. Ook is het de nieuwste winnaar van de IVOTY voor 2024. De Transit Custom staat ook bekend om zijn brandstofefficiëntie, wat helpt om de operationele kosten laag te houden. Dit is een belangrijke overweging voor bedrijven die hun voertuigen intensief gebruiken.

Bekijk onze Ford Transit Custom voorraad

4. Mercedes-Benz Vito

De Mercedes-Benz Vito heeft al meer dan 25 jaar zijn betrouwbaarheid, kracht en veiligheid bewezen als bedrijfswagen. Het is een favoriet onder kleine en middelgrote bedrijven vanwege zijn ruime en flexibele uitrusting. Of het nu gaat om een uitje, vakantie of het vervoeren van goederen, de Vito is aanpasbaar aan diverse behoeften. De Mercedes-Benz Vito werd twee jaar op rij gekozen tot Bestelauto van het Jaar, namelijk in 2016 en 2017.

Bekijk onze Mercedes-Benz Vito voorraad

5. Renault Trafic

De volgende bestelwagen staat bekend om zijn grote laadvermogen en is beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen, van gesloten bestelwagen tot dubbele cabine. We hebben het natuurlijk over de Renault Trafic. Dat het een kwaliteitsbestelwagen is, werd in 2015 bekend doordat het een topjaar voor de Renault Trafic was. Deze bestelwagen won toen namelijk zowel de International Van of the Year (IVOTY) award als de prijs voor de Beste Middelgrote Bestelwagen.

Bekijk onze Renault Trafic voorraad

6. Ford Transit Connect

Sinds 2002 verkoopt Ford de Transit Connect als hun kleine bestelwagen. Deze is speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en vervangt de oudere Ford Escort en Ford Courier. De Transit Connect is voor zakelijk gebruik en is het op een na kleinste voertuig in de Ford Transit-serie. De compacte afmetingen van de Transit Connect maken het gemakkelijker om in smalle straten en drukke gebieden te navigeren. Deze bestelwagen is daarom ideaal voor bedrijven die binnen stedelijke gebieden werken. Daarnaast is het ook financieel gezien een topper, in 2023 won de Transit Connect vanwege de lage eigendomskosten de Vincentric 2023 Best Fleet Value Award.

Bekijk onze Ford Transit Connect voorraad

7. Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is in zijn klasse een gewilde bedrijfswagen. Met zijn uitzonderlijke betrouwbaarheid en comfortabele rijervaring biedt deze Duitse krachtpatser talloze maatwerk opties. Hierdoor is er voor bijna elke ondernemer een passende variant te vinden, met diverse afmetingen en uitvoeringen. Wist je dat de Sprinter in 2020 weer dé Grote Bestelwagen van het Jaar award heeft gewonnen van de Great British Fleet awards? Dit bewijst weer de bouwkwaliteit en duurzaamheid van de bestelwagens van Mercedes-Benz.

Bekijk onze Mercedes-Benz Sprinter voorraad

8. Opel Vivaro

De Opel Vivaro is een erg gewilde bestelwagen in de middenklasse en hoort daarom absoluut in deze top 10. Met zijn ruime laadcapaciteit, efficiënte motoren en comfortabele interieur biedt hij een ideale balans tussen prestaties en zuinigheid. Beschikbaar in verschillende lengtes en uitvoeringen, voldoet de Vivaro aan diverse zakelijke behoeften. De Opel Vivaro-e won in 2021 de International Van of the Year award. Deze prijs benadrukt de innovatieve waarde van de Vivaro-e.

Bekijk onze Opel Vivaro voorraad

9. Mercedes-Benz V-Klasse

De Mercedes-Benz V-Klasse is niet alleen praktisch, maar ziet er ook top uit. De V-Klasse biedt hoogwaardig rijplezier in elke situatie en is de ideale bestelwagen voor personenvervoer. Of je nu zakelijk personen vervoert of met je familie op stap gaat, de V-Klasse zorgt voor comfort. Dat de V-Klasse een mooi design heeft werd in 2019 bevestigd doordat het de Red Dot Design Award won.

Bekijk onze Mercedes-Benz V-Klasse voorraad

10. Peugeot Partner

De Peugeot Partner is een compacte bedrijfswagen met een scherpe prijs en diverse uitvoeringen, perfect voor de verschillende behoeften. Het rijcomfort en de kwaliteit zijn te danken aan de doorontwikkeling van deze bestelwagen, die meer dan 20 jaar onderdeel is van de bestelwagenwereld. De Peugeot e-Partner won in 2023 de Beste Kleine Elektrische Bestelwagen Award tijdens de DrivingElectric Awards.

Bekijk onze Peugeot Partner voorraad

Lease jouw bestelwagen via DTC Lease

Kies voor slimme financieringsopties bij DTC Lease en lease jouw ideale bestelwagen zonder direct je financiën te belasten. Met financial lease helpen we jou graag bij het realiseren van jouw nieuwe bestelwagen. Neem contact met ons op om samen te ontdekken welke financieringsmogelijkheden voor jou beschikbaar zijn.

Nog niet uitgelezen?