Motor leasen: ook dat kan zakelijk

Een occasion leasen voor je bedrijf, dat komt vaak voor. Maar een motor leasen is net zo makkelijk. Wanneer je zakelijk je kilometers rijdt naar een klant, kan dat op de motor. Wat motor leasen zakelijk voor mogelijkheden biedt, lees je hier.

Wat is motor leasen en hoe werkt het?

Bij motor leasen, lease je in plaats van een auto een motor. Daarmee heb je de voordelen die een motor biedt. Je vindt makkelijker een parkeerplek, minder last van een file en natuurlijk het gevoel van vrijheid. Bij DTC Lease kun je een occasion motor leasen. Daarmee heb je het voordeel dat de grootste afschrijvingskosten al zijn gemaakt en je een lager maandbedrag betaalt bij financial lease. Hier vind je het volledige aanbod motoren om te leasen. In ons aanbod hebben we honderden motoren, waardoor je er altijd één vindt die bij jouw wensen past. Zo kun je makkelijk zakelijk leasen als zzp-er.

De voordelen van je motor leasen in plaats van kopen

Een motor leasen heeft een paar voordelen ten op zichte van de motor kopen. Het belangrijkste voordeel is dat je niet in één keer een grote investering hoeft te doen. Daarmee behoud je liquide middelen en de voordelen die daarbij horen. Daarnaast heb je een duidelijk overzicht van de maandelijkse kosten. De BTW, investerings- en afschrijvingskosten voor je motor zet je op de balans. Een extra manier om te profiteren. Ontdek hier wat leasen is.

Wat zijn de kosten van een motor leasen?

Bij een motor leasen zijn de kosten afhankelijk van verschillende factoren. Ten eerste de motor die je zakelijk wil leasen. Een luxe Ducati of BMW is over het algemeen meer waard en dat zie je terug in de maandprijs. Ook de leeftijd van de motor heeft invloed. Een motor die nieuwer is en minder kilometers heeft gereden is vaak duurder. De lengte van de leaseperiode, het aantal kilometers dat je per jaar maakt en de slottermijn hebben ook invloed op de maandprijs.

Wat gebeurt er aan het einde van de leaseperiode met je motor?

Het antwoord op die vraag ligt bij jou. Wanneer je je motor fantastisch vindt, kun je in sommige gevallen het contract laten doorlopen en en blijven rijden op je motor. Of je gaat een nieuw contract aan met een nieuwe motor. Klaar met leasen? Dan lever je de motor in. Of je betaalt de slottermijn. Daarna is de motor volledig van jou.

Kan ik een motor leasen als starter of zzp’er?

Wil je met je bedrijf een motor leasen en daarmee indruk maken op je klanten? Je kunt als starter of zzp’er aan de slag. Wanneer je een KVK inschrijving hebt en meer dan een jaar bezig bent, is dat extra makkelijk. Anders kijk je naar een starterslease. Je kunt voor vragen altijd contact opnemen met de klantenservice.

Kan ik de motor die ik zakelijk lease tussentijds inleveren?

Ja, dat is mogelijk. Wanneer je voor het einde van de leaseperiode toch iets anders wilt, dan kun je de leasemotor inleveren.  In dat geval betaal je de resterende maanden van de leasperiode inclusief de rente.

Hoe zit het met verzekeringen en onderhoud bij je motor leasen?

Bij een motor leasen maak je gebruik van financial lease. Daarmee ben je direct eigenaar van de motor. Dat heeft fiscale voordelen. Je kunt de motor direct op de balans zetten en de investeringskosten aftrekken. Wel moet je zelf de verzekering regelen, de wegenbelasting betalen en onderhoud en reparaties betalen.

Kan ik zelf kiezen welke motor ik wil leasen?

Ja, je kiest zelf welke motor je zakelijk wil leasen. Werp een blik op ons aanbod en vindt een motor die bij jouw wensen past. Daarna bepaal je de leasetermijn en de slottermijn, waarna je de lease aanvraagt. Zo kun je een Yamaha MT-07 leasen of een BMW GS leasen.

Het voordeel van leasen bij DTC Lease

Bij DTC Lease kun je snel en gemakkelijk een motor leasen. Ons team met professionals zit voor je klaar met al je vragen en helpt je met de financiering. Dit zijn een paar van onze voordelen:

 • Binnen no-time kredietacceptatie

 • Klanten geven ons een 4,6 van de 5!

 • De grootste leasevoorraad van Nederland met veel bedrijfswagens


Neem snel contact met ons op om samen te ontdekken wat voor jou de mogelijkheden zijn. Ons team zit voor je klaar!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Kan ik de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen?

  Het is mogelijk om je leaseovereenkomst tussentijds op te zeggen. Bij financial lease betaal je dan de resterende maanden van je contract inclusief de verschuldigde rente. Bij shortlease kun je na de eerste maand met een opzegtermijn van een dag de lease opzeggen. Bij operational lease kun je een beëindigingsvoorstel opvragen.

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee