Mitsubishi leasen

Mitsubishi is één van de bekendere Japanse automerken. De modellen zijn ruim en rijden zeer zuinig. Denk je erover na om een Mitsubishi te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Mitsubishi

De geschiedenis van Mitsubishi

Mitsubishi is een Japans bedrijf dat in vele markten werkzaam is. Het automerk begon in 1917. De eerste auto werd gebouwd door de afdeling die verantwoordelijk was voor schepen. Maar de eerste auto was erg duur om te maken en daardoor werden er niet veel van verkocht. Pas na de Tweede Wereldoorlog werden er auto’s gemaakt door Mitsubishi. Het was wel en lastig verhaal. De geallieerden bepaalden in 1950 dat Mitsubishi moest worden opgesplitst in drie losse bedrijven, die allemaal op hun eigen manier auto’s maakten. 

In de jaren zestig begon het bedrijf op grote schaal auto’s te maken en in 1970 ontstond Mitsubishi Motors Corporation. Dat bedrijf kreeg gelijk een investering van het Amerikaans Chrysler. De Mitsubishi Galant werd zo in de Verenigde Staten verkocht als de Dodge Colt. Daarmee kon Mitsubishi zijn productie flink opschroeven. 

De samenwerking tussen Mitsubishi en Chrysler was geen gelukkige en aan het begin van de jaren negentig werd de samenwerking beëindigd. Daarna werd er een samenwerking aangegaan met Nissan. Dat andere Japanse bedrijf heeft nu een aandeel van 34 procent in Mitsubishi Motors Corporation. Met dat aandeel heeft Nissan Mitsubishi onderdeel gemaakt van de Renault-Nissan alliantie. Met deze samenwerking heeft het bedrijf besloten om in 2026 alleen nog gebruik te maken van dezelfde basis die Nissan voor hun auto’s gebruikt. 

Zo herken je een Mitsubishi

Mitsubishi heeft veel verschillende modellen in het assortiment. De meeste modellen hebben een stoer uiterlijk met een verfrissend lijnenspel. Zowel op de motorkap als op de zijkanten. Daardoor stralen ze snelheid uit. Ook zijn het auto’s die vaak wat ruimer zijn opgezet. Daarmee is het een handige auto wanneer je voor je werk heel wat spullen mee wil nemen. Of dat je de Mitsubishi lease ook privé gebruikt. Makkelijk om voor de vakantie te gebruiken.

Een Mitsubishi kan je ook makkelijk herkennen aan het logo. Dat is al vele jaren de drie rode ruiten (diamanten) die als een driehoek aan elkaar zijn gekoppeld. Het is gebaseerd op het logo van een oude Japanse clan. Het is herkenbaar en wordt al heel erg lang gebruikt. Zo herken je altijd een Mitsubishi op afstand.

De voordelen van het rijden met een Mitsubishi

Het leasen van een Mitsubishi biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Betrouwbaar

Mitsubishi is een merk dat jaar in, jaar uit bij de top behoort van de betrouwbaarste auto’s. Het is de welbekende Japanse degelijkheid die een belangrijke rol speelt in de productie van de auto’s. De kans dat je met een Mitsubishi aan de kant van de weg komt te staan is erg klein. Ook heb je hiermee het voordeel dat je weinig kwijt bent voor onderhoudskosten. 

Ruime auto’s

Een Mitsubishi is een ruime auto. Zelfs de kleinste versie die je kan halen, de Space Star, is een auto die als sedan een lengte heeft van 4,3 meter. Zo heb je altijd genoeg ruimte om je spullen mee te nemen. Of je kiest voor een Mitsubishi lease om er ook privé mee te rijden. Een Mitsubishi is zeer geschikt om mee te nemen op vakantie.

Veel hybride keuze

Japanse auto’s zijn vaak al erg zuinig vergeleken met modellen uit andere landen. Daar komt nog eens bij dat veel van de modellen van Mitsubishi hybride zijn. Daarmee rijd je nog zuiniger. Met name in de stad kan de elektromotor zichzelf goed opladen. Zo kan je hele stukken elektrisch rijden en daarmee bespaar je op je brandstofkosten.

Een aantal populaire modellen

Bij een Mitsubishi lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Mitsubishi Space Star

De Mitsubishi Space Star is het instapmodel van Mitsubishi. Met een lengte tussen de 3,7 en 4,3 meter in de verschillende modellen is er altijd wel één die het beste bij je past. De auto heeft een lichte motor en daarmee behoorlijk zuinig. Ook is de auto licht. Daarmee bespaar je op je wegenbelasting.

Mitsubishi Eclipse Cross

De Mitsubishi Eclipse Cross is een compacte crossover SUV. De auto is nieuw en wordt sinds 2018 gemaakt. Vaak is de auto als hybride beschikbaar. Daarmee heb je een krachtig model met een laag verbruik. De auto is bovendien zeer veilig getest in de NCAP crashtest. De auto is ruim en binnen heb je een groot touchscreen, waarmee je makkelijk naar je bestemming navigeert.

Mitsubishi Outlander

Ook de Mitsubishi Outlander is een populair model wanneer je kiest voor een Mitsubishi lease. Deze crossover SUV is ruim met een lengte van bijna 4,7 meter. Ook dit model is er bijna altijd als een hybride. Daarmee heb je een krachtige auto, die door de hybride motor best wel zuinig is. Je zit ruim in de auto en het touchscreen is vaak groot, waardoor je een goed overzicht hebt.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Mitsubishi te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Mitsubishi.
Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang duurt mijn leaseovereenkomst?

  Dat bepaal je helemaal zelf. Dat kan vanaf 12 maanden, maar ook voor een periode van 72 maanden. Bij een langere periode van leasen is je maandbedrag lager dan wanneer je voor een kortere periode kiest. Met shortlease duurt de leasetermijn minimaal een maand. Daarna is het dagelijks opzegbaar.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Ik heb een auto gezien die niet op jullie website staat. Kan deze bij jullie in de lease of financiering?

  Jazeker! Het is mogelijk om een auto die niet op onze website staat bij ons te leasen of financieren. Je kunt altijd gratis een offerte opvragen. Zelfs als je een aanbieding hebt ontvangen van een andere partij, kunnen wij je nog steeds een concurrerend voorstel doen.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee