Mini leasen

De Mini is een bekend Brits automerk dat tegenwoordig onderdeel is van BMW. Een moderne Mini heeft een opmerkelijk design. Daardoor valt hij op en is hij populair bij een groot publiek. Ontdek hier alles over een Mini leasen, de voordelen daarvan en de populaire modellen.

Ontdek hier jouw Mini.

De geschiedenis van Mini

Het idee van de Mini ontstond in de jaren vijftig van de vorige eeuw. De directeur van de British Motor Corporation wilde een nieuwe auto op de markt brengen. Een model dat klein van buiten was, maar binnen voldoende ruimte bood. Uiteindelijk werden de Austin Seven 850 en de Morris Mini Minor gemaakt. Niet veel later ontstond hieruit de uiteindelijke Mini, die in de jaren zestig en zeventig groot werd. En in 1970 werd Mini officieel een merknaam.

Met de opkomst van grotere auto's nam de populariteit van de Mini af en verdween hij in de anonimiteit. Op dat moment stapte BMW in en nam het Mini over. Het Duitse bedrijf slaagde erin de Mini nieuw leven in te blazen met een moderne variant.

Per jaar worden er wereldwijd nu zo’n 300.000 exemplaren van de Mini verkocht. Ook voor zakelijke rijders is het leasen van een Mini populair. Je hebt daarmee een compacte auto, waarmee je ook in de binnenstad een parkeerplek vindt. Bijkomend voordeel van het model is dat hij sportief rijdt en dat hij redelijk zuinig is. Helemaal als je kiest voor een plug-in hybride model. Daarmee rijd je grote stukken puur op de elektromotor en bespaar je op de brandstofkosten.

Het onderhoud aan een Mini is door het gebruik van hoogwaardige materialen in de auto laag en de auto is door zijn populariteit waardevast. Dat maakt het leasen van Mini nog interessanter.

Zo herken je een Mini

Veel moderne auto’s lijken op elkaar. Een Audi en een Mercedes-Benz hebben best wel wat overeenkomsten bijvoorbeeld. Mini is de uitzondering op die regel. Een Mini heeft zijn eigen unieke look. Dat heeft de maker vooral gecreëerd met het dak. Deze geeft je het gevoel dat hij er op een speelse wijze bovenop is gezet. Dat zie je vooral wanneer het dak een andere kleur heeft dan de rest van de auto. Ook de strakke achterkant en de speelse voorkant zijn elementen die van een Mini een Mini maken.

Binnenin heeft de Mini ook opvallende elementen. Zo is het touchscreen vaak verwerkt in een cirkel op je dashboard. Bij de luxe varianten zijn er fysieke schakelaars op het dashboard om de rijmodi te veranderen. Dit geeft de auto een opvallende retrolook, wat uitstekend bij de merkbeleving past.

De voordelen van het rijden met een Mini

Het leasen van een Mini biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Compact

Een Mini is een compacte auto. De kleinste variant is 3,8 meter lang. Daarmee is de auto net iets groter dan de standaard stadsauto. En ook de Mini Countryman is met 4,3 aan de compacte kant. Maar aan de binnenkant heb je genoeg ruimte. Je kunt comfortabel met je collega's naar een klus of klant rijden. En door de ruime kofferbak neem je van alles mee.

Genoeg kracht

Met een moderne Mini heb je een auto met een krachtige motor. Zeker in combinatie met het lage gewicht heb je zo een model dat snel optrekt. Optrekken van 0 naar 100 kilometer haal je vaak binnen de tien seconden. Met de krachtige variant kun je dit zelfs verlagen tot ongeveer 6 seconden. Daarmee is de Mini klein, maar zeer krachtig.

Speels

Rijden in een Mini is door zijn speelse karakter vermakelijk. Naast dat je snel bent, zit je door het compacte design dicht op de weg. Daardoor heb je nog meer gevoel van snelheid en is het extra leuk om even snel iemand in te halen.

Een aantal populaire modellen

Bij het leasen van een Mini heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn de modellen die het meest voorkomen.

Mini

De standaard Mini. Hierdoor wordt dit model ook wel de Mini Mini genoemd. De auto is compact, waardoor je ook in de kleinste straten ermee rondrijdt. Een motor is vaak krachtig, maar door het lage gewicht rijd je er zeer zuinig mee. Wil je nog milieuvriendelijker zijn? De Mini Mini is ook met een elektrische motor verkrijgbaar.

Mini Cabrio

Wil je nog meer plezier hebben met je Mini? Overweeg bij een Mini leasen een Mini Cabrio. Met dit model kun je het dak omlaag doen. Op een zonnige dag heb je zo nog meer fun terwijl je rondrijdt en zijn de ritjes naar je klant toe momenten waar je echt naar uitkijkt. En met meer energie heb je nog meer zin in je dagelijkse taken.

Mini Clubman

Voor iets meer ruimte is er de Mini Clubman. De auto is iets groter en valt op aan de achterkant. In plaats van een standaard achterklep heeft dit model twee deuren die je beide kunt openen. Daarmee heeft de auto iets weg van een bestelauto. Daarmee is de auto extra geschikt als je regelmatig spullen vervoert.

Mini Countryman

De Mini Countryman is ook een populaire Mini om te leasen. Deze compacte SUV heeft een lengte van 4,3 meter. Daarmee is het één van  de grotere modellen van Mini, maar is hij nog altijd compact. De auto heeft genoeg kracht en veel luxe elementen aan de binnenkant. Door zijn populariteit is de auto waardevast en kun je er na het betalen van de slottermijn een goede prijs voor krijgen. Het is een goed alternatief voor de Mercedes-Benz A-Klasse.

Ontdek hier meer over de Mini Countryman.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Mini te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Mini.


Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn schadevrije jaren opvragen?

  Dit kan zowel telefonisch als per e-mail, maar je kunt de betreffende schadevrije jaren ook terugvinden op het polisblad.

 • Kan ik de financiering van mijn auto vroegtijdig inlossen?

  Je kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kun je het gehele openstaande saldo betalen. Deze mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de bank waar jouw financiële leaseovereenkomst is ondergebracht, maar regelmatig boetevrij!

 • Wanneer kan ik mijn auto ophalen?

  Na ontvangst van je getekende contract duurt de verwerking bij de bank zo'n 2 tot 3 werkdagen en wordt het voorstel uitbetaald. Vervolgens kun je contact opnemen met het autobedrijf voor de levering.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact met ons op
employee