Mercedes-Benz Sprinter leasen

Voor een goede bestelwagen kun je de Mercedes-Benz Sprinter leasen. We vertellen je meer over de geschiedenis, wat de bestelwagen een goede keuze maakt en wat de alternatieven zijn. Ontdek snel of de auto bij je past.

Ontdek hier jouw Mercedes-Benz Sprinter

Al 25 jaar rijdt de Mercedes-Benz Sprinter rond

In 1995 werd de eerste generatie van de Mercedes-Benz Sprinter uitgebracht. Het model volgde de T1 Transporter op en werd geleverd met een krachtige dieselmotor.  Deze had een vermogen van 120 pk. De auto werd zeer goed ontvangen en uitgeroepen tot de Bestelbus van het Jaar in 1995.

Inmiddels zitten we met de derde generatie van de Mercedes-Benz Sprinter. Deze kwam in 2018 uit. Een nieuw model heeft minimaal een 114 pk motor.  De kleinste versie heeft een lengte van 5,2 meter. Zoek je een oplossing met veel ruimte? Dan is er de XL-versie met een lengte van 7,3 meter. Daarmee heb je een laadinhoud van 17 kubieke meter.

Ook heeft Mercedes-Benz de eSprinter. Deze volledig elektrische bestelbus heeft een bereik van 168 kilometer. Daarmee is het vooral een goed alternatief wanneer je veel in de stad rijdt en minder grote afstanden aflegt. Eind 2023 komt daar een nieuwe versie van met een groter bereik.

De Mercedes-Benz Sprinter is van alle markten thuis

De Mercedes-Benz Sprinter is er vaak als gesloten bestelwagen. Maar dat is niet de enige vorm van deze bedrijfswagen. We zetten de verschillende soorten voor je op een rij.

De gesloten bestelwagen

De Mercedes-Benz Sprinter komt het vaakst voor in de vorm van de gesloten bestelwagen. Dit model heeft verschillende formaten en biedt veel ruimte om al je spullen in te vervoeren. Het nieuwe model komt met de Mercedes-Benz User Experience. Dankzij het 10,25 inch touchscreen heb je altijd het perfecte overzicht.

De Sprinter Tourer

Je kunt ook een Mercedes-Benz Sprinter leasen wanneer je een oplossing zoekt voor het vervoer van personen. Met de Sprinter Tourer heb je een kleine bus waarmee je tot acht passagiers vervoert. De stoelen in de auto zijn comfortabel en de temperatuur is dankzij de automatische airconditioning altijd goed. Je rijdt met de auto veilig rond. Dit dankzij de 360 graden camera, de Active Brake Assist en de verkeersbordenassistent.

Chassiscabine

De Mercedes-Benz Sprinter is er ook als een Chassiscabine. Daarmee heb je een oplossing voor specifieke vraagstukken. Het model heeft standaard drie zitplaatsen in de cabine, maar dat kan worden uitgebreid naar ruimte voor 7 personen met een dubbele cabine. De auto is krachtig en voorzien van verschillende hulpmiddelen.

Chassiscabine met open laadbak

Tot slot is de Mercedes-Benz Sprinter als Chassiscabine met een open laadbak beschikbaar. Deze heeft een laadvloer van 9,2 vierkante meter. Daardoor kun je er veel spullen mee vervoeren. Ook deze is leverbaar met een dubbele cabine. 

3 redenen waarom de Mercedes-Benz Sprinter bij jouw wensen past

De Mercedes-Benz is één van de populairste bedrijfswagens om te leasen. Dit zijn drie redenen waarom het slim is om een Mercedes-Benz Sprinter te leasen.

Betrouwbaar

De Duitse degelijkheid zien we terug bij de Mercedes-Benz Sprinter. De bestelwagen is een kwaliteitsproduct. De kans dat je met pech langs de weg staat is zeer klein. Ook de onderhoudskosten zijn beperkt, omdat er niet snel iets kapot gaat. Zo onderneem jij met een gerust hart.

Comfortabel

Rijden met de Mercedes-Benz Sprinter is comfortabel. De motor is krachtig, terwijl je door de stuurbekrachtiging en goede wegligging soepel door de bochten gaat. De bestelwagen is voorzien van vele technische hulpmiddelen, waardoor je altijd een goed overzicht hebt van wat er om je heen gebeurt.

Lage verbruikskosten

De Mercedes-Benz Sprinter is een bestelwagen die zuinig rijdt. Daarmee bespaar je op de verbruikskosten. Zeker wanneer je de Mercedes-Benz Sprinter leaset om grote afstanden mee af te leggen is dit een handig voordeel.

3 alternatieven voor de Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter is een goede bedrijfswagen. Maar wil toch iets anders? Dit zijn drie alternatieven.

Renault Master

De Renault Master is een eerste alternatief voor de Mercedes-Benz Sprinter. Het verbruik is iets hoger, maar de bestelwagen heeft wel een aantal slimme oplossingen. Wanneer je even ergens stilstaat, dan kun je het zogenaamde Easy Life tafeltje uitschuiven en daar je laptop op plaatsen. Zo heb je altijd een mobiele werkplek om even snel je mails te verwerken. Of je gaat een Renault Trafic leasen.

Ford Transit

Een nieuwe Ford Transit is er alleen als een volledig elektrische bestelwagen. Met een motorvermogen van 184 pk trek je snel op. Het maximale bereik van de Ford Transit ligt op de 360 kilometer wanneer je vooral in de stad rondrijdt. Ook hoef je dan geen rekening te houden met milieuzones.

Citroën Jumper

Ook de Citroën Jumper kun je zien als een goed alternatief als je niet een Mercedes-Benz Sprinter wil leasen. Met een motorvermogen van 120 pk heb je genoeg kracht om comfortabel mee rond te rijden. De bestelauto is vaak iets scherper geprijsd, maar rijdt wel iets minder zuinig.

Ontdek jouw Mercedes-Benz Sprinter

Klaar om een Mercedes-Benz Sprinter te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Wanneer kan ik mijn auto ophalen?

  Na ontvangst van je getekende contract duurt de verwerking bij de bank zo'n 2 tot 3 werkdagen en wordt het voorstel uitbetaald. Vervolgens kun je contact opnemen met het autobedrijf voor de levering.

 • Kan ik mijn auto ook verzekeren bij jullie?

  Jazeker! Bij de auto van je dromen of de perfecte bedrijfsauto hoort natuurlijk niet alleen een gunstige financiering, maar ook een verzekering die perfect op je wensen aansluit. Bij DTC Lease is de premie vaak nog lager dan bij een collectieve autoverzekering! DTC Lease levert, bij iedere financieringsaanvraag (indien gewenst) een vrijblijvende en een op maat gemaakte offerte met de beste verzekeringsvoorwaarden.

  • Goedkope Allrisk verzekering.
  • 3 jaar nieuwwaarde dekking.
  • 3 jaar aanschafwaarde dekking.
  • Gratis vervangend vervoer.
  • Geen eigen risico.

  Bereken direct je premie

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee