Mazda CX-5 leasen

De Mazda CX-5 is een populaire auto met veel kracht onder de motorkap. Tegelijkertijd rijd je behoorlijk zuinig met de auto. Ontdek snel meer over de auto en zijn voordelen.

De Mazda CX-5 is betrouwbaar en comfortabel

De Mazda CX-5 is een crossover SUV die in 2012 werd gepresenteerd. Met dit model introduceerde Mazda zijn visie. Een auto moest voortaan voldoen aan het Kodo-principe. Daarbij komen schoonheid en functionaliteit samen. Daarmee wil Mazda auto’s afleveren die er prachtig uitzien, goed rijden en voorzien zijn van verschillende gemakken.

Ga je een Mazda CX-5 leasen? Je rijdt dan in een auto met een lengte van 4,5 meter. De auto kreeg in 2017 een upgrade. Deze bracht meer mogelijkheden op het gebied van de motor en kracht. Een nieuw model heeft minimaal een motor met een vermogen van 165 pk. Daarmee haal je een topsnelheid van 201 kilometer per uur en trek je in 10,7 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Je kunt ook kiezen voor een model met een motorvermogen van 194 pk. Deze haalt een maximumsnelheid van 195 kilometer per uur. Maar optrekken van stilstand naar 100 kilometer per uur gebeurt in 9,2 seconden.

Mazda loopt een beetje achter op het gebied van elektrisch rijden. De meeste Mazda CX-5 modellen rijden nog op benzine. Toch zijn er een paar varianten met een hybride motor. Daarmee rijd je net iets zuiniger.

Zo herken je de Mazda CX-5

De Mazda CX-5 is een mooie auto om te zien. De crossover SUV heeft een hoge instap. Je zit tijdens het rijden hoger. Dat verbetert het overzicht op de weg. Aan de voorkant van de auto vind je een grote grille met het iconische logo. Deze loopt door naar de koplampen. De auto lijkt daardoor één geheel in plaats van dat het uit losse elementen bestaat.

Dat is bewust gedaan en precies de visie zoals Mazda dat voor ogen heeft. De achterkant van de auto loopt strak af. Aan de binnenkant vind je een touchscreen voor je navigatie. Ook is geprobeerd het dashboard zo minimalistisch te houden. Dit geeft de auto een rustige uitstraling. 

3 redenen waarom een Mazda CX-5 voor jou geschikt is

Sta je op het punt een Mazda CX-5 te leasen? Dit zijn de drie belangrijkste voordelen van de auto.

Comfortabel

De Mazda CX-5 is een auto die comfortabel rijdt. De stoelen in de auto zijn hoogwaardig en nodigen uit om lange ritten mee te maken. Doordat je iets hoger zit, heb je tijdens het rijden altijd een goed overzicht. En door de kracht trek je snel en zonder hoge toeren op.

Zuinig (zonder hybride)

Het is jammer dat Mazda nog geen echte hybride auto heeft. De mild hybride motor in de Mazda CX-5 is er vooral voor de ondersteuning. Ondanks dat, is het een zuinige auto. Zelfs wanneer de prijzen aan de pomp stijgen, rijd je met de Mazda CX-5 nog altijd erg zuinig rond.

Betrouwbaar

Mazda staat al lang bekend om hun betrouwbaarheid. Dat geldt ook voor de Mazda CX-5. De kans dat je met een Mazda CX-5 aan de kant van de weg komt te staan, is klein. Daardoor kun je zonder zorgen naar je klanten rijden en daar op tijd komen.

3 alternatieven voor de Mazda CX-5

Toch iets anders dan de Mazda CX-5 leasen? Er zijn gelukkig heel wat alternatieven. Aan deze drie modellen kun je denken.

Volkswagen Tiguan

Wil je graag een Volkwagen leasen? De Volkswagen Tiguan is een populaire crossover SUV. Met een lengte van 4,5 meter is hij ongeveer net zo lang als de Mazda CX-5. In tegenstelling tot de auto van Mazda kun je dit model wel als een hybride leasen.

Toyota RAV4

Ook de Toyota RAV4 is een goed alternatief op de Mazda CX-5. Met een lengte van 4,4 meter is dit model net een slag kleiner. Een parkeerplek vinden is iets makkelijker. Dit model heeft bijna standaard een hybride motor, waardoor je verbruikskosten flink gedrukt worden.

Honda CR-V

Ook de Honda CR-V is een goed alternatief op de Mazda CX-5. De lengte is met 4,5 meter gelijk. Het nieuwste model uit 2022 heeft zelfs een lengte van 4,7 meter. Het is een krachtige auot met een minimaal motorvermogen van 185 pk. Bijkomend voordeel is dat je dit model ook vaak met een hybride motor vindt. 

Ontdek jouw Mazda CX-5

Klaar om een Mazda CX-5 te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Kan ik een financiering aanvragen met een uitkering?

  Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor een financiering, ook als je inkomen ontvangt uit een uitkering. Het zal afhankelijk zijn van het soort uitkering en de verdere persoonlijke situatie of er mogelijkheden zijn voor een financiering.

 • Is er een maximum leeftijd voor het aanvragen van een financiering?

  Ja, de maximale leeftijd voor het aanvragen van een financiering is 78 jaar. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee