Lexus lease

Lexus is een onderdeel van Toyota. Het merk is de luxueuze variant van Toyota en werd geïntroduceerd aan het einde van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Het merk is vooral succesvol in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland zie je Lexus steeds vaker. Denk je erover na om een Lexus te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Lexus.

De geschiedenis van Lexus

In de jaren tachtig van de vorige eeuw lanceerden Japanse autofabrikanten verschillende luxe merken. Nissan en Honda kwamen met Infinity en Acura. In diezelfde periode introduceerde Toyota Lexus. De merken ontstonden omdat er nieuwe exportregels kwamen vanuit de Japanse regering. Daardoor mochten er per jaar maar een bepaald aantal auto’s per merk naar de Verenigde Staten worden geëxporteerd.

Met een luxueus en duurder model als de Lexus kon Toyota zo met minder verkochte auto’s alsnog een hoge omzet draaien. De eerste Lexus was de Lexus LS 400. In 1989 kwam het model op de markt. Het succes was er niet gelijk, maar na een paar jaar op de Amerikaanse markt groeide het marktaandeel. In 1999 werd de grens van 1 miljoen verkochte Lexus auto’s in de Verenigde Staten bereikt. Hiermee was het het best verkopende merk binnen de markt van premium auto’s.

In de laatste jaren zijn er een aantal nieuwe modellen verschenen. De auto's zijn mooi gestroomlijnd en voorzien van moderne gemakken. Bovendien zijn de modellen vaak beschikbaar als hybride. Daardoor rijd je sportief, maar tegelijkertijd ook zuinig.

Zo herken je een Lexus

Een Lexus herken je aan zijn uitstraling. Een Lexus is een luxueuze en sportieve auto. Ook zijn de auto’s prachtig gestroomlijnd. Van de grote gril tot de sportieve lijnen op de motorkap: bij een Lexus zit het goed in elkaar. Aan de binnenkant zit je ruim en heb je vaak een groot touchscreen. Dit maakt het rijden in een Lexus comfortabel.

De voordelen van het rijden met een Lexus

Het leasen van een Lexus biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Krachtig

Een Lexus is standaard een krachtige auto. Zelfs het lichtste model begint met een krachtige motor. Daarmee trek je snel op en ben je snel op een hoge snelheid. Het levert een sportieve rijervaring op. 

Zuinig

Bijna elke Lexus heeft een hybride motor. Daardoor rijd je zelfs bij een krachtige motor zuinig. Wanneer je vooral in de stad rondrijdt, heb je het voordeel van een hybride motor. Door het remmen wordt de energie opgeslagen en kun je stukken op de elektromotor rijden.

Comfortabel

Rijden in een Lexus levert een comfortabele ervaring op. De schokdemping van de auto is erg goed, waardoor je oneffenheden op de weg minder voelt. Ook zit je zowel voor als achter ruim. De modellen zijn voorzien van moderne elementen, zoals een groot touchscreen. Daarmee wordt navigeren nog makkelijker. 

Een aantal populaire modellen

Bij een Lexus lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Lexus CT

De Lexus CT werd tot 2021 geproduceerd. Het model is zo alleen nog als occasion beschikbaar. De auto heeft een hybride motor met een vermogen van zo’n 136 pk. Daarmee trek je snel op. Ook omdat de auto redelijk licht is. Met een lengte van 4,3 meter is de auto ruim genoeg om met vier personen in te zitten. En tegelijkertijd vind je makkelijk een parkeerplek.

Lexus NX

De Lexus NX is een compacte crossover SUV met een lengte van 4,6 meter. Deze wordt nog wel nieuw gemaakt. Als occasion kun je een jong model vinden en daarmee wegrijden. De auto wordt geleverd als een hybride of plug-in hybride. Daarmee kun je grote stukken op de elektromotor rondrijden. 

Lexus UX

De Lexus UX is het kleine broertje van de NX. Met een lengte van 4,4 meter is het een kleinere crossover SUV. De auto werd in 2018 gelanceerd, waardoor het een moderne auto is. Ze heb je standaard het Lexus Safety System 2.0. De auto is er als een hybride of een volledig elektrisch model. 

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Lexus te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Lexus.

Veelgestelde vragen

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Mag ik ook een aanbetaling doen?

  Het is mogelijk om een aanbetaling te doen. Hiermee wordt de gehele kredietsom minder en kun je jouw maandlasten verlagen. Een aanbetaling zorgt er ook voor dat je een betere score zult krijgen van de bank. Dit is uitsluitend positief voor het voorstel!

 • Wanneer kan ik mijn auto ophalen?

  Na ontvangst van je getekende contract duurt de verwerking bij de bank zo'n 2 tot 3 werkdagen en wordt het voorstel uitbetaald. Vervolgens kun je contact opnemen met het autobedrijf voor de levering.

 • Kan ik mijn autoverzekering opzeggen?

  Ja, dit kan schriftelijk, d.m.v. toezending vrijwaringsbewijs of normaliter na 1 verzekeringsjaar dagelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee