Hyundai lease

Hyundai is één van de grootste Zuid-Koreaans bedrijven. Hyundai is in verschillende industrieën actief. De autotak is het grootst. En ook het bekendst. Een Hyundai is een auto die bekend staat om zijn betrouwbaarheid en zuinigheid. Denk je erover na om een Hyundai te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

Ontdek hier jouw Hyundai.

De geschiedenis van Hyundai

Hyundai is opgericht in 1947 als de Hyundai Engineering and Construction Company. Het bedrijf dat zich bezighoudt met het maken van auto’s, de Hyundai Motor Company, ontstond in 1967. Er werd aan het begin vooral samengewerkt met het Amerikaanse Ford. De Cortina was het eerste model dat werd gemaakt. In 1975 bracht Hyundai de Pony uit, de eerste auto die volledig in Zuid-Korea werd gemaakt. Dit model was in Nederland door zijn zuinigheid zeer populair.

In de beginjaren stond Hyundai bekend als een budgetauto. Aan het einde van de twintigste eeuw werden er grote investeringen gedaan om de betrouwbaarheid te verbeteren. Daarmee verbeterde het imago van Hyundai en werd het een steeds aantrekkelijker merk.

Hyundai is daarnaast vooruitstrevend. Vlak na de eeuwwisseling werd er een programma opgezet om hybride auto’s te produceren. In 2008 werd de productie op grote schaal opgezet. De Hyundai IONIQ was één van de eerste successen. Inmiddels is er van de IONIQ ook een volledig elektrische auto.

Investeringen heeft het bedrijf ook gedaan. Zo is het voor iets meer dan 30 procent eigenaar van KIA. Het heeft ook Boston Dynamics gekocht. Dat is het bedrijf dat autonome robots maakt en die je kent van hun robothonden. De technieken die daar worden ontwikkeld kunnen in de toekomst ook in de auto’s van Hyundai terechtkomen.

Zo herken je een Hyundai

Met veel verschillende modellen is het lastig om te zeggen wat typisch Hyundai is. Bij een elektrisch model valt de voorkant op. Een grille is niet nodig om de motor te koelen. De voorkant is dicht. Maar met een soort plusjes-motief zie je wel gelijk dat het een auto van Hyundai is. Ook is het logo herkenbaar. Net als Honda is het een logo met een H. Maar waar de H van Honda recht staat, is de H van Hyundai schuin. Zo weten anderen dat je voor een Hyundai lease hebt gekozen.

De voordelen van het rijden met een Hyundai

Het leasen van een Hyundai biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Zuinig

Eén van de grootste voordelen die je hebt wanneer je een Hyundai gaat leasen is dat hij zuinig is. Met name een Hyundai Ioniq heeft met zijn hybride motor een laag verbruik. Daardoor maak je heel wat kilometers op een volle tank. En als de prijzen aan de pomp stijgen, heb je daar minder last van. Ook een kleiner model als de Hyundai i10 profiteert van zuinigheid.

Betrouwbaar

In veel betrouwbaarheidsonderzoeken wordt Hyundai als zeer betrouwbaar getest. Dat geldt voor de auto’s in het hogere segment, maar ook de modellen die iets goedkoper zijn. De kans dat je met een Hyundai i10 of i20 aan de kant van de weg komt te staan is historisch gezien klein. Bijkomend voordeel van de betrouwbaarheid is dat je onderhoudskosten laag zijn.

Scherpe leaseprijzen

Met een Hyundai rijd je voordelig rond. Je verbruikskosten zijn laag en qua onderhoud ben je ook voordelig. Tel daar de scherpe leaseprijzen bij op en je houdt bij een Hyundai lease onderaan de streep geld over om te investeren in je bedrijf. 

Een aantal populaire modellen

Bij een Hyundai lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Hyundai i10

De Hyundai i10 is de kleine en compacte auto van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Met een lengte van 3,6 meter is het een goede stadsauto. Steeds meer automerken hebben afstand gedaan van deze kleinste auto. Maar Hyundai blijft ze produceren. Het nieuwste model is geïntroduceerd in 2019. De auto heeft een lichte motor en is daarmee extra zuinig.

Hyundai Kona

De Hyundai Kona is een crossover SUV die in 2017 werd geïntroduceerd. Met een lengte van 4,2 meter is de auto nog altijd zeer compact. De meeste modellen worden als hybride aangeboden. Ook heb je bij de Kona een elektrische variant. Met een bereik van iets meer dan 400 kilometer is het een model waarmee je gemakkelijk je dagelijkse woon-werkverkeer maakt.

Hyundai Tuscon

De Hyundai Tucson gaat al iets langer mee. Het eerste model kwam in 2004 uit en inmiddels zijn we toe aan de vierde generatie. Met een lengte van 4,5 meter is het een ruime SUV. Net als de Kona is de Tucson vaak beschikbaar als een hybride model. Daarmee rijd je zuinig en heb je tegelijkertijd een motor met genoeg kracht. 

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Hyundai te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Hyundai.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een financiering krijgen met een negatieve BKR codering?

  Wanneer je een lopende negatieve BKR codering hebt op een lopende lening, is het helaas niet mogelijk om een nieuwe financiering aan te gaan. Heb je een negatieve codering gehad in het verleden met een herstelcode daarop, dan kunnen we de aanvraag in ieder geval in behandeling voor je nemen.

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Wat is een BKR toetsing?

  Een BKR toetsing is het controleren van jouw eventuele leningen bij het Bureau Krediet Registratie. In dit overzicht is zichtbaar of je andere leningen en/of kredieten heeft. Dit overzicht is nodig om te bepalen of er voldoende ruimte is voor het aangaan van een nieuwe lening.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee