Ford Lease

Ford is één van de oudste autobedrijven ter wereld. Het bedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en behoort tot de grotere automerken ter wereld. Denk je na over een Ford lease? Hier ontdek je wat er mogelijk is om een Ford lease zakelijk af te sluiten en welke modellen er zijn voor Ford leasing.

Ontdek hier jouw Ford.

De geschiedenis van Ford

Ford werd al in 1903 opgericht door Henry Ford. Met Ford wilde hij een auto maken voor de gemiddelde Amerikaan. De Ford Model T was in de beginjaren een succesvol model en was heel lang het beste verkochte auto model ter wereld. 

Na de Tweede Wereldoorlog zette de groei van Ford door. In 1964 kwam de populaire Ford Mustang uit. Daarmee liet het bedrijf zien ook sportieve auto’s te kunnen maken. Toch waren het de gezinsauto's waar het grote succes mee werd geboekt. Het merk paste goed bij de ‘American Dream’ en het gezin dat centraal staat in de samenleving. Ford bleef succesvol tot en met begin van deze eeuw. Door technische stilstand en oplopende kosten was het moeilijker voor het bedrijf om rendabel te zijn. 

Er moest ingegrepen worden. Zeker toen rond 2008 de financiële crisis ontstond. In een jaar tijd verkocht het bedrijf 50 procent minder auto’s dan daarvoor. Het bedrijf moest verschillende onderdelen verkopen. In de jaren daarna werd er een her focus aangebracht. In de Verenigde Staten kwam er minder aandacht te liggen op consumenten auto's En in Europa werd het aantal modellen teruggeschroefd. Daardoor is er nu meer focus en ruimte voor vernieuwingen. Een moderne Ford is daarmee veilig en voorzien van moderne elementen.

Zo herken je een Ford

Er zijn veel verschillende Ford modellen. Daardoor is het lastig om te zeggen dat iets typisch Ford is. Een Ford Mustang is heel anders dan een Ford Focus. En dan is er nog het verschil tussen een model met een traditionele benzinemotor en een volledig elektrisch model. Dat laatste model heeft bijvoorbeeld geen grille. 

Wat dan wel herkenbaar is? Het blauwe logo met daarin de naam van Ford. Al in 1927 werd dat logo gemaakt. In de jaren die volgende is het qua vorm iets ovaler geworden en is de kleur blauw iets donkerder. Maar altijd heeft Ford er in gestaan. Wel zo makkelijk om te weten dat het een Ford is.

Nieuwsgierig wat anderen van ons vinden?

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

De voordelen van het rijden met een Ford

Denk je na over een Ford Lease? Dit zijn drie van de voordelen die je ermee pakt.

Veilig

Ford is een bedrijf dat veiligheid zeer belangrijk vindt. In de jaren zestig van de vorige eeuw kwamen ze als eerste met veiligheidsgordels achterin. En ook met de nieuwere modellen zie je dat veiligheid belangrijk is. In de laatste vijf jaar zie je dat veel van de Ford-modellen goed beoordeeld zijn in de NCAP tests. Daarin  wordt specifiek de veiligheid  van de auto getest.

Ruim

Ford heeft bij veel van zijn consumentenauto’s de familie in het achterhoofd. Het zijn dan ook vaak net iets grotere modellen. Voor je woon-werkverkeer is er genoeg ruimte om spullen mee te nemen als dat nodig is. Neem je de Ford mee op vakantie? Met veel zitruimte achterin is het vaak een goede keuze voor een familieauto.

Betaalbaar

Ook niet onbelangrijk: een Ford lease is betaalbaar. Dat hangt natuurlijk af van het model dat je kiest. Maar vaak kun je al voor een paar honderd euro per maand een goede Ford leasen. Daardoor houd je meer geld over om te ondernemen.

Een aantal populaire modellen

Bij een Ford lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Ford Fiesta

De Ford Fiesta is 1 van de bekendste modellen van Ford. De eerste versie komt al uit de jaren zeventig. De meest recente versie werd in 2017 geïntroduceerd en is tot en met 2023 gemaakt. Doordat er steeds meer vraag is naar een crossover SUV werd besloten de productie stil te leggen. De auto is zo’n 4 meter lang. Daarmee kan je met een Ford Fiesta lease zowel lange ritten maken als door smalle straten in de stad te rijden.

Ford Focus

De Ford Focus is een compacte familie auto die aan het einde van de jaren negentig werd uitgebracht. De vierde generatie van de Ford Focus werd in 2018 uitgebracht. Dit is het model dat je vaak vindt wanneer je kiest voor een Ford lease. Met een lengte van 4,3 meter is er genoeg ruimte om je werkspullen mee te nemen. Maar ook geschikt voor je familieweekend.

Ford Puma

De originele Ford Puma was een sportauto rondom de eeuwwisseling. In 2019 werd de naam opnieuw gebruikt. Deze keer was het een compacte crossover SUV. De Ford Puma heeft een lengte van bijna 4,2 meter. Maar door het stoere uiterlijk ziet de auto er ruimer uit. Vanwege zijn lengte kun je dit model beschouwen als de opvolger van de Ford Fiesta. Het model is onder andere beschikbaar met een hybride motor.

Ford Mustang

Wil je een echt stoere Ford leasen? Dan kun je kiezen voor de Ford Mustang. Deze Amerikaanse sportauto komt uit de jaren 60 van de vorige eeuw. In 2015 kwam de zesde en huidige generatie uit. Daarmee heb je een goed visitekaartje als je deze Ford zakelijk gaat leasen. Zeker als je kiest voor een elektrisch model.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Ford te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Ford.

Veelgestelde vragen

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Kan ik bij jullie boetevrij vervroegd aflossen?

  Bij ons kun je jouw financiering boetevrij, vervroegd aflossen. Neem in dit geval contact op met onze binnendienst 030 – 7605000, zodat wij voor je het juiste inlossaldo kunnen opvragen.

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Hoe oud moet ik zijn om een financiering aan te vragen?

  Om een financiering aan te vragen, is de minimale leeftijd 18 jaar.

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee