Fiat Ducato leasen

De Fiat Ducato is een populaire auto om te leasen. Het is een model dat in samenwerking met andere partijen binnen de Stellantis-groep wordt gemaakt. De auto is bijvoorbeeld identiek aan de Citroën Jumpy. Ontdek snel meer over de Fiat Ducato en zijn voordelen.

Ontdek hier jouw Fiat Ducato.

De geschiedenis van Fiat Ducato

De eerste versie van de Fiat Ducato komt uit 1981 en werd gemaakt in samenwerking met Citroën en Peugeot. Het was destijds een compacte bus van iets minder dan vijf meter en werd ook vaak als een camper gebruikt. Dat zien we ook terug bij latere modellen.

De nieuwste versie van de Fiat Ducato kwam in 2014 uit en is een moderne bestelbus. Het model heeft een minimale lengte van 4,9 meter. Dit loopt op tot 6,2 meter, afhankelijk van jouw wensen. Zo vind je een model dat bij je past. Bij een nieuw model heb je minimaal een motor met een vermogen van 120 pk. Dit loopt op tot 180 pk. Sinds 2021 heeft Fiat ook een elektrisch model. Deze E-Ducato heeft met een volle batterij een bereik van ongeveer 280 kilometer. Daarmee is het een model dat vooral voor de stadsritjes geschikt is. Bijkomend voordeel: met deze elektrische variant hoef je geen rekening te houden met milieuzones.  

De verschillende modellen

De Fiat Ducato is een veelzijdig model. Er zijn verschillende soorten om uit te kiezen. Dit zijn de meest voorkomende modellen wanneer je een Fiat Ducato wil leasen.

Bakwagen

De bakwagen Fiat Ducato is het ideale model wanneer je veel moet vervoeren. Met deze variant heb je een enorm grote achterbak, waar je bijna alles in kwijt kan. We hebben een groot assortiment met verschillende leaseprijzen. Zo kun je echt kiezen wat er bij jou past.

Bestelauto

De bestelauto van de Fiat Ducato is het exemplaar dat het meest voorkomt in ons assortiment. Dit model is er in verschillende maten. Voor het bezorgen van poststukken voldoet een kleinere bestelbus, maar voor grotere producten is er ook een model met extra ruimte. 

Koel-vriestransport

Tot slot is de Fiat Ducato er als koel-vriestransport. Daarmee zorg je ervoor dat de spullen die je vervoert koel blijven en vers aankomen op de plek van bestemming.

3 redenen waarom een Fiat Ducato bij jou past

Sta je op het punt een Fiat Ducato te leasen? Dit zijn drie van de sterkere punten die de bestelauto te bieden heeft.

Genoeg kracht

Een Fiat Ducato is een bestelauto die vaak genoeg kracht heeft. De lichtste versie heeft al een motorvermogen van 120 pk. Daarmee heb je genoeg kracht om met een volle bak rond te rijden. En indien gewenst kun je een Fiat Ducato leasen met net wat meer kracht. 

Zuinig

De Fiat Ducato staat er om bekend zuinig te zijn. Vooral bij de lichtere motoren merk je dat. Daarmee bespaar je op de langere termijn op je verbruikskosten en hoef je minder snel naar het tankstation. Zo heb je meer tijd om gewoon je klussen te doen.

Veel soorten

Bij de Fiat Ducato is er veel keuze. Een nieuw model kun je elke vorm en grootte krijgen. Van een compacte bestelbus voor hen die niet veel ruimte nodig hebben tot en met een bakwagen met enorm veel ruimte. Voor elk vraagstuk is er een Fiat Ducato die bij je past.

3 alternatieven voor de Ducato

Een Fiat Ducato leasen is slim. Maar er zijn natuurlijk ook alternatieven. Aan deze drie modellen kun je denken.

Mercedes-Benz Sprinter

In plaats van een Fiat Ducato leasen, kun je ook gaan voor de Mercedes-Benz Sprinter. Dit model  is van verschillende luxe elementen voorzien. Daardoor rijd je extra veilig rond. Ook heeft de Sprinter lage onderhoudskosten.

Ontdek hier meer over de Mercedes-Benz Sprinter.

Renault Trafic

Ook de Renault Trafic is een goed alternatief. Deze bestelauto is betrouwbaar en heeft het grote voordeel dat hij voor een bestelauto behoorlijk zuinig rijdt. Ook is de auto scherp geprijsd. Hierdoor is het leasebedrag lager.

Ontdek hier meer over de Renault Trafic.

Volkswagen Transporter

Tot slot kun je nog kiezen voor de Volkswagen Transporter. Een model dat net als de Fiat Ducato in verschillende soorten en maten leverbaar is. De auto staat bekend om zijn Duitse betrouwbaarheid. De kans dat je met deze auto langs de weg komt te staan, is zodoende erg klein.

Ontdek jouw Fiat Ducato

Klaar om een Fiat Ducato te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee