Citroën

Citroën is een Frans automerk. Het bestaat al meer dan een eeuw. Ondanks dat het bedrijf al vijftig jaar onderdeel is van Peugeot, heeft het nog altijd zijn eigen identiteit. Denk je erover na om een Citroën te leasen? Lees verder en ontdek alles over de geschiedenis, de voordelen en de populairste modellen.

De geschiedenis van Citroën

Citroën is in 1919 opgericht door André Citroën, die een Nederlandse vader had. Na de Eerste Wereldoorlog richtte hij zijn bedrijf op. Hij liet zich inspireren door Henry Ford en wilde net als Ford een auto maken die licht was en voor een lage prijs kon worden aangeschaft. Daarmee moest Citroën een auto worden voor het grote publiek.

In de eerste jaren werden er verschillende modellen gemaakt en werd er de nadruk gelegd op de betrouwbaarheid. Het leverde het bedrijf verschillende records en aandacht op. Maar echt veel auto’s werden er niet verkocht. André Citroën moest zo op zoek naar geldschieters. Hier en daar kreeg het bedrijf uitstel van betaling, maar in 1934 ging Citroën failliet. Uit het faillisement werd het overgenomen door Michelin. Een jaar later overleed oprichter André Citroën.

Daarmee heeft de oprichter nooit het succes meegemaakt dat later kwam. In 1948 verscheen de Citroën 2CV, die we ook kennen als het Lelijke Eendje. Het model was voor de Tweede Wereldoorlog uitgedacht door André Citroën, maar de productie kwam pas later op gang. Het was een groot succes. De auto is tot en met 1990 gemaakt. Maar liefst 9 miljoen auto’s zijn er gemaakt.

Nadat Citroën eerst van Michelin was, zorgde de Franse regering ervoor dat midden jaren zeventig het bedrijf onderdeel werd van Peugeot. Daarmee was er meer financiële vrijheid voor het bedrijf en kon het doorgroeien. Tegelijkertijd had Citroën iets meer ruimte om te spelen met de modellen. Zeker de laatste jaren zie je dat een Citroën opvalt met zijn uiterlijk en lijnenspel. Het is een speelser merk in vergelijking met Peugeot.

Zo herken je een Citroën

Een aantal Citroën modellen, zoals de Citroën C3 en de Citroën C4 Cactus hebben aan de zijkant een opvallend uiterlijk. De zogenaamde Airbumps zijn een geval van ‘je vindt het speels of je vindt het vreselijk’. Maar opvallend is het in elk geval wel. Zo weet je direct dat je met een Citroën model hebt te maken. 

Bij andere modellen is het vaak het speelse lijnenspel dat op een positieve manier opvalt. En dan heb je natuurlijk nog het logo. De twee omgekeerde V’s vormen al jaren het logo van het bedrijf. Het is geïnspireerd op het eerste bedrijf dat André Citroën had: een metaalbewerkingsbedrijf dat tandwielen met schuine vertanding produceerde.

De voordelen van het rijden met een Citroën

Het leasen van een Citroën biedt verschillende voordelen. Hierbij kun je denken aan:

Prijs

Eén van de grote voordelen van een Citroën is dat de aanschafprijs relatief laag is. Een Citroën leasen is zo een goedkoop alternatief voor je bedrijf. Zeker met de komst van nieuwe elektrische auto’s zie je dat Citroën zijn modellen voor een scherpe prijs in de markt zet. Daardoor rijd je elektrisch voor een relatief klein bedrag per maand.

Lage onderhoudskosten

In het verlengde daarvan vallen de onderhoudskosten bij Citroën mee. Een grote beurt kost je in vergelijking met andere merken gewoon wat minder. Mocht je heel wat kilometers gaan maken, dan rijd je met een gerust hart naar de garage voor het geplande onderhoud. 

Speels design

Wil je met een auto rijden die net wat meer opvalt. Dat biedt een Citroën. Of het nu de Airbumps zijn of het lijnenspel bij de verschillende modellen: het is een auto die vaak net iets meer opvalt. En dat zonder dat je in een luxe sportwagen plaats hoeft te nemen.

Een aantal populaire modellen

Bij een Citroën lease heb je de keuze uit verschillende modellen. Dit zijn een paar van de populairste modellen.

Citroën C1

De kleinste auto in de Citroën familie is ook één van de populairste: de Citroën C1. De kleine stadsauto werd tot en met 2022 gemaakt. Daardoor vind je hem alleen nog als occasion. Zoek je gewoon een auto die je van A naar B brengt? Dan is deze Citroën lease verstandig. De prijs van een C1 is scherp, je verbruik is laag en de onderhoudskosten zijn beperkt. Ook vind je met deze kleine auto van 3,4 meter makkelijk een parkeerplek. 

Citroën C3

De Citroën C3 is ook een populaire Citroën lease. Het model verscheen in 2002. De derde generatie kwam in 2016 uit. In 2024 verschijnt de vierde generatie. Die kan je dan later leasen. Voor nu is de Citroën C3 een opvallend model met zijn airbumps aan de zijkant. Met een lengte van net geen 4 meter is de auto nog altijd zeer compact, maar heb je wel wat meer ruimte om met meer passagiers ruim te zitten. Ook heb je bij het model vaak verschil in kleur tussen het bodywork en het dak.

Citroën C4 Cactus

Ook de Citroën C4 Cactus zie je veel op de Nederlandse wegen. Het opvallendste van dit model? De grote Airbumps. Die kan je onmogelijk missen. De één vindt het mooi, de ander is er iets minder over te spreken. De auto werd tot 2020 gemaakt en is net zoals de C1 er alleen als een occasion. Met een lengte van 4,2 is het nog steeds geen hele grote auto, maar helpt de extra ruimte om comfortabel te zitten.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Citroën te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Citroën.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Wat is het verschil tussen een marge en btw-auto?

  Over een btw-auto kun je als ondernemer de btw terugvorderen. Over een marge-auto niet. De btw van een marge-auto is namelijk al eerder betaald door bijvoorbeeld een particulier, waardoor deze niet nogmaals betaald hoeft te worden. Een marge-auto is dus btw-vrij.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Mag ik ook een aanbetaling doen?

  Het is mogelijk om een aanbetaling te doen. Hiermee wordt de gehele kredietsom minder en kun je jouw maandlasten verlagen. Een aanbetaling zorgt er ook voor dat je een betere score zult krijgen van de bank. Dit is uitsluitend positief voor het voorstel!

 • Wat is financial lease?

  Met financial lease kies je voor een zakelijke financiering waarbij je verzekerd bent van vaste maandbedragen. Je kan de aanschafwaarde van het object exclusief btw volledig financieren. De btw betaal je als zakelijke klant altijd aan. Je bent direct economisch eigenaar en betaalt de wegenbelasting en verzekering zelf. Voordeel: Je hoeft de auto niet in één keer te betalen, maar in maandtermijnen, waardoor je ruimte overhoudt voor andere belangrijke investeringen. 

 • Kan ik de financiering van mijn auto vroegtijdig inlossen?

  Je kunt vroegtijdig inlossen door extra maandtermijnen te betalen. Ook kun je het gehele openstaande saldo betalen. Deze mogelijkheden zijn wel afhankelijk van de bank waar jouw financiële leaseovereenkomst is ondergebracht, maar regelmatig boetevrij!

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee