BMW 1-Serie leasen

Met de BMW 1-Serie introduceerde BMW aan het begin van deze eeuw een model dat beter betaalbaar is dan de grotere alternatieven. Denk jij erover na om een BMW 1-Serie te leasen? We vertellen je alles over het model, de voordelen en wat de alternatieven zijn.Ontdek hier de BMW 1-Serie.

De BMW 1-Serie is compact en krachtig

In de jaren zeventig van de vorige eeuw begon BMW met de 5-Serie en 3-Serie modellen. Het was het begin van het grote succes. Maar deze auto’s zijn qua prijs net iets hoger. Met de BMW 1-Serie kreeg je een instapmodel. Maar dan wel één met kracht en luxe elementen.

De modellen die tot en met 2019 zijn gemaakt worden gekenmerkt als de tweede generatie. Het gaat dan om de BMW 1-Serie F20 en de F21. De F20 is een vijfdeurs hatchback, de F21 heeft drie deuren. Deze hebben een achterwielaandrijving. Dat maakte de auto extra gewild, omdat alternatieven dat niet hadden en een sportiever rijgedrag oplevert.

De nieuwste generatie uit 2019, de F40, heeft een voorwielaandrijving. Daar is niet iedereen even blij mee. Voor het ouderwetse gevoel, kun je dan ook het beste een iets ouder model zoeken. Sportief rijd je overigens nog altijd. Het nieuwe model heeft minimaal een motor met 109 pk vermogen. Maar je kunt ook modellen vinden met meer kracht. Bij een benzinemotor loopt dit op tot 178 pk. Liever een dieselmotor? Dan ga je voor een maximaal vermogen van 190 pk. Er is ook een M-versie beschikbaar. Daarin vind je een motor met 306 pk vermogen.

Zo herken je de BMW 1-Serie

Velen vinden de BMW 1-Serie een mooie auto om te zien. De speelse gril, met de split in het midden is typisch voor BMW. Dat kun je ook zeggen voor het lijnenspel, dat de auto een extra sportief karakter geeft. De ramen zijn groot. Er komt veel licht binnen en dat verbetert het overzicht op de weg. De achterkant is gestroomlijnd met de lampen die uitstekend in het design zijn verwerkt. Aan de binnenkant zit je ruim, ook achterin. 

3 redenen waarom een BMW 1-Serie voor jou geschikt is

Klaar om de BMW 1-Serie te leasen? Dit zijn een paar voordelen die je daarmee pakt.

Krachtig

Een BMW 1-Serie is altijd krachtig. Zelfs met de lichtste motor trek je ruim binnen de 10 seconden op van stilstand naar 100 kilometer per uur. Het helpt dat de auto relatief licht is. Daardoor komt de kracht van de auto nog beter tot zijn recht.

Compact

In vergelijking met de andere auto’s van BMW is de BMW 1-Serie relatief compact. De auto heeft een lengte van 4,3 meter. Daarmee is het model 40 centimeter korter dan de BMW 3-Serie. Een parkeerplek is zo snel gevonden. Ook betaal je door het lichtere model iets minder wegenbelasting.

Luxe

Bij BMW ben je verzekerd van de meest hoogwaardige materialen in de auto. Dat zie je ook terug bij de BMW 1-Serie. Zo heb je standaard een met leder bekleed stuurwiel, een groot touchscreen en diverse rijhulpmiddelen. Met de sensoren parkeer je in zonder dat je bang hoeft te zijn dat je ergens tegenop botst en tijdens het rijden helpt het Active Guard Plus systeem je automatisch remmen wanneer er plots een obstakel op de weg is.

3 alternatieven voor de BMW 1-Serie

Er zijn zoveel redenen om een BMW 1-Serie te leasen. Maar er zijn ook alternatieven. Deze auto’s zijn goed te vergelijken met het instapmodel van BMW. 

Mercedes-Benz A-Klasse

Het eerste alternatief voor de BMW 1-Serie is de Mercedes-Benz A-Klasse. Dit is de instapklasse voor Mercedes-Benz. De auto is qua lengte net iets kleiner dan 4,3 meter. Hij is wel iets krachtiger. Je begint met een 136 pk motor, die oploopt tot 306 pk. Net als de nieuwe 1-Serie heeft de A-Klasse een voorwielaandrijving.

Ontdek hier meer over de Mercedes-Benz A-Klasse.

Audi A3

Ook de Audi A3 is een alternatief om de BMW 1-Serie te leasen. Deze is net iets langer dan 4,3 meter. Deze auto begint met een 110 pk motor en dat loopt op tot 150 pk. De krachtigste versie is zo minder krachtig, maar trekt alsnog snel op. In de kofferbak heb je ruimte voor 380 liter aan spullen. Daarmee neem je altijd al je spullen voor werk mee. 

Mazda3

Liever een compacte en sportieve auto uit Japan? De Mazda3 is in dat geval het overwegen waard. De nieuwste hatchback versie van de auto heeft een lengte van 4,4 meter. Er is ook een sedan met een lengte van 4,6 meter.  De prijs van de Mazda3 is lager, terwijl je standaard wel een 122 pk motor krijgt. Het krachtigste model heeft een 186 pk motor. Bijkomend voordeel van de Mazda3 is dat hij zuinig rijdt. In de praktijk heb je een verbruik van 1 op 16.

Ook kun je ervoor kiezen om een compleet andere BMW te leasen.

Ontdek jouw BMW 1-Serie

Klaar om een BMW 1-Serie te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Leasen gaat bij ons vaak via financial lease. Ontdek hier wat financial lease is. En als je een grotere BMW wilt leasen, kun je kiezen voor een BMW 3-Serie. Ook de Mini Countryman is een interessante auto om naar te kijken.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Ik ben een starter, kan ik ook financieren?

  Een groot voordeel van leasen bij DTC Lease is dat wij ook een financial lease kunnen regelen voor starters. Wel moet de investering in verhouding staan tot je toekomstige resultaat. En er kan een aanbetaling gevraagd worden van 20% van de investering ex. de btw.

 • Ben ik eigenaar van de auto?

  Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

 • Hoeveel bijtelling betaal ik?

  Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

 • Staat de rente vast?

  Ja, zowel de rente als de overeengekomen maandlasten staan gedurende de gehele looptijd van je financieringsperiode vast. Hierdoor weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Deze rente wordt door de bank vastgesteld en zul je in de volledige looptijd terugbetalen.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee