Audi leasen

Audi is een Duits automerk dat onderdeel is van de Volkswagen Group. Het merk staat bekend om zijn krachtige en luxe automodellen. Sta je op het punt een Audi te leasen? We vertellen je alles over de geschiedenis, de voordelen en de modellen om uit te kiezen.

Ontdek hier jouw Audi.

De voordelen van het rijden met een Audi

Rijden met een Audi heeft heel wat voordelen. Dit zijn drie belangrijke punten om van te profiteren. 

Zuiniger

Een Audi is in vergelijking met andere sportieve auto’s erg zuinig. Daarmee bespaar je met name op de langere ritten op de verbruikskosten en ben je onderaan de streep goedkoper uit. Dat terwijl je vaak alsnog sportief rijdt.

Krachtig

Want de motoren zijn alsnog krachtig. De pk's zijn lager in vergelijking met belangrijke concurrenten zoals BMW en Mercedes-Benz. Maar door het lagere gewicht haal je alsnog topprestaties.

Veel technologie onder de motorkap

Het is voor het Duitse automerk belangrijk dat je bij het leasen van een Audi een model krijgt dat van alle gemakken voorzien is. Zo zit er onder de motorkap, en eigenlijk in de hele auto, veel technologie. Naast een groot touchscreen met navigatiesysteem krijg je diverse assistentiesystemen, die je helpen bij het parkeren of waarschuwen wanneer je te dicht op andere rijders zit.

De geschiedenis van Audi

Audi is een bedrijf met een lange geschiedenis. Het is een bedrijf dat zijn oorsprong vond in 1885 toen het autobedrijf Wanderer werd opgericht. Via verschillende fusies van vier verschillende bedrijven ontstond in 1932 Audi. De vier ringen die je kent van het merk staan dan ook voor de vier bedrijven die samen zijn gekomen om het merk te creëren.

Audi begon in Oost-Duitsland, maar na de Tweede Wereldoorlog en de verdeling tussen Oost- en West-Duitsland ging het bedrijf verder in Ingolstadt in het Westen. De oorspronkelijke fabriek in het Oosten werd later gebruikt om de Oost-Duitse Trabant te maken. In 1964 werd Audi voor de helft overgenomen door Volkswagen. In de jaren daarna werd dat aandeel steeds verder verhoogd. In 2020 nam Volkswagen de laatste losse aandelen over.

In de jaren negentig ging Audi de duidelijke concurrentie aan met BMW en Mercedes-Benz. De Audi V8 was de eerste krachtige en luxe auto van het merk. Sindsdien is dat de basis van het succes en wat we in het huidige aanbod zien. De auto’s van Audi zijn krachtig en voorzien van veel luxe elementen aan de binnenkant.

Een aantal populaire modellen

Audi heeft in zijn assortiment veel verschillende modellen. Dit zijn drie van de populairste auto’s.

Audi A1

De Audi A1 is het instapmodel van Audi. Met een lengte van 4 meter is het een kleine, sportieve auto. In de lichtste variant heeft dit model een motorvermogen van 95 pk. Optrekken van 0 naar 100 kilometer doe je in 11 seconden. Aan de binnenkant zit je ruim en de auto heeft een zeer moderne uitstraling.

Audi A3

De Audi A3 is gebaseerd op hetzelfde platform als de Volkswagen Golf. Daardoor heeft de auto een strakke en goede wegligging. Ook op hoge snelheid rijd je soepel door de bochten. Standaard heeft dit model een 110 pk vermogen. Hiermee versnel je van stilstand naar 100 kilometer per uur in 10,6 seconden. Met een krachtiger model, eentje met een 150 pk vermogen, doe je dat in 8,4 seconden.

Audi A6

De Audi A6 is één van de grotere modellen van het Duitse bedrijf. 4,9 meter is dit model lang en qua motor heb je een standaardvermogen van 204 pk. Daarmee gaat optrekken nog sneller en haal je een maximumsnelheid van 246 kilometer per uur. De bagageruimte van deze auto is met 530 liter ook groot.

Ontdek wat er voor jou mogelijk is

Klaar om je Audi te leasen? Neem snel contact op met onze klantenservice om te ontdekken wat er voor jou mogelijk is. Of neem een kijkje in onze grote voorraad en vind daar zelf jouw ideale Audi. Zo hebben we bijvoorbeeld ook de Audi A4 als een goede Audi om te leasen.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee