Touringcar of bus leasen

Vervoer jij personen? Bij DTC Lease kun je makkelijk en snel een touringcar of bus leasen. Van een Mercedes-Benz Tourismo tot aan een Volvo 9700: we hebben alles in huis voor een comfortabele, veilige én voordelige rit. 

Touringcar of bus: leasen versus kopen

Als je een bus of touringcar koopt, ben je gelijk eigenaar van het voertuig. Dat is natuurlijk een fijn gevoel, en het geeft je alle vrijheid om ermee te doen wat je wilt. Ook profiteer je van fiscale voordelen, zoals btw-teruggave. Maar: je moet wel voor al die plekken en ruimte betalen. Dat neemt een flinke hap uit je portemonnee. Zo blijft er minder geld over om te investeren in je bedrijf. 

De kosten van een (bedrijfs)bus leasen kunnen ook hoog uitvallen, maar dat heb je volledig zelf in de hand. Die zijn namelijk afhankelijk van de aanschafwaarde van de bus en de leasevorm die je kiest. Zo is een tweedehands bus leasen bijvoorbeeld goedkoper dan een gloednieuwe touringcar leasen, omdat deze al gebruikssporen heeft. En kies je voor operational lease? Dan hoef je allemaal maar zelf te tanken of te laden. Andere kosten worden door de leasemaatschappij betaald. 

Hoe werkt financial lease bij een bus leasen?

Wil je een eigen bus of touringcar, maar niet in één keer een groot bedrag uitgeven? Met financial lease betaal je maandelijks een vast bedrag aan de leasemaatschappij om je bus af te betalen. Als de leaseperiode is afgelopen, heb je de bus helemaal afbetaald en is ‘ie van jou. Extra fijn: omdat je bedrijfsbus tijdens de leaseperiode al op je balans staat, kan je profiteren van investerings- en renteaftrek. 


De voordelen van financial lease

 • De touringcar of bus is na de leaseperiode van jou

 • Er is geen maximaal aantal kilometers

 • Je kunt profiteren van fiscale voordelen

Een bedrijfsbus leasen met operational lease

Met operational lease blijft de bus of touringcar eigendom van de leasemaatschappij. Je betaalt dan maandelijks een bedrag om deze te mogen gebruiken. Aan het einde van de leaseperiode lever je de bus in, of ruil je hem om voor een gloednieuw exemplaar. Het grote voordeel van deze leasevorm: alles wordt voor je geregeld. Je verzekering, eventuele reparaties en onderhoud zijn allemaal voor rekening van de leasemaatschappij. Lekker makkelijk!


De voordelen van operational lease

 • De leasemaatschappij betaalt verzekeringen, onderhoud en reparaties

 • Je loopt financieel geen enkel risico

 • Na de leaseperiode ben je flexibel: je mag omruilen of inleveren

Hoe werkt een touringcar of bus leasen bij DTC Lease?

1

Bereken je leasebedrag

step-image

Heb je een object gevonden dat je wil leasen? Binnen slechts 2 minuten heb jij je leasebedrag berekend.

Bekijk ons aanbod

2

Vraag je leaseobject aan

step-image

Als je blij bent met je leasebedrag, kun je gelijk je leaseobject aanvragen. Dan gaan wij aan de slag met de beoordeling.

3

Plan de levering in

step-image

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan hoef je alleen nog je contract te tekenen. Daarna leveren we jouw object op de afgesproken datum en plek!

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veel gegeven antwoorden

 • Waarom zou ik mijn bedrijfsequipment leasen via DTC Lease?

  Het leasen van je bedrijfsequipment brengt veel interessante voordelen mee voor je onderneming, waaronder o.a. het voorkomen van hoge investeringskosten, aantrekkelijke en fiscaal aftrekbare rentetarieven, maandlasten afgestemd op jouw wensen en het behoud van je liquiditeitspositie. Als bank- en merkonafhankelijke partner zoeken wij de leaseoplossing die het beste bij jouw onderneming past. Wij bieden diverse mogelijkheden, ook voor kleine ondernemers en zzp'ers. Voor het leasen van nagenoeg al je bedrijfsgoederen kun je bij ons terecht. Wij doen altijd een passend en scherp leasevoorstel.

 • Welke informatie hebben jullie van mij nodig?

  Voor het doen van een leaseaanvraag hebben wij de volgende informatie nodig:

  1. Jouw ondernemingsgegevens (zoals KVK-nummer).
  2. De gegevens van het te leasen product.

  Het is dus niet vereist om jaarcijfers toe te sturen, echter kan er door de bank wel om worden gevraagd. Dit kan te maken hebben met de activiteiten, investering of klantscores.

 • Geeft de calculator het daadwerkelijke maandtermijn weer?

  De prijzen die op onze site staan aangegeven zijn schattingen van de financiering, wij gaan hierbij uit van een gangbaar tarief. Dit kan voordeliger uitpakken. Vraag vrijblijvend naar een financiering op maat.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

Hulp nodig?

We helpen je graag op weg

Neem contact op
employee