Financial lease berekenen

Sta je op het punt om een auto te leasen? Bij ons kun je snel en gemakkelijk je financial lease berekenen. Zo weet je gelijk wat je maandlasten zijn en kun je zien of de auto die je voor ogen hebt ook financieel bij je past. 

Wat is financial lease?

Financial lease kun je het beste vergelijken met een hypotheek nemen op een huis. Je bent direct de economische eigenaar van de auto. Het geleende geld bij de leasemaatschappij betaal je terug in het maandbedrag. Aan het einde van de leaseperiode blijft er een restbedrag over. Dit is de slottermijn. Betaal je dit af? Dan ben je ook de juridische eigenaar van de auto. Met andere woorden: de auto is volledig van jou


Financial lease biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo kun je de auto die je leaset gelijk op je balans zetten. Daarmee profiteer je van aftrekposten. Ook kun je de BTW-kosten van de aanschaf van de auto gelijk afschrijven. En doordat je niet gelijk het hele bedrag hoeft uit te geven, houd je meer geld over.

Zo kun je je financial lease berekenen

Bij DTC Lease kun je makkelijk en snel je financial lease berekenen via de calculator. Het eerste dat je daarvoor doet is het zoeken van de auto die je wilt leasen. Deze vind je in ons aanbod. Je kunt eenvoudig de auto vinden die aan jouw wensen voldoet via de filter. Denk dan aan het merk, het model, het bouwjaar en de kilometerstand. 

Heb je je droomauto gevonden? Dan kun je de financial lease berekenen. Dat doe je met de calculator. Ga daarvoor naar ‘Bereken je maandprijs’. Vervolgens kom je in het menu terecht waarin je een goed beeld krijgt van wat je maandbedrag gaat zijn. Via deze elementen kun je invloed hebben op het maandbedrag:

 • Kies de looptijd. Hoe korter de looptijd, hoe hoger het maandbedrag

 • Bepaal hoe hoog het bedrag is dat je wil financieren. Een lager bedrag om te financieren betekent dat je een hoger bedrag aanbetaalt.

 • Daarbij betaal je altijd minimaal de BTW aan van de auto.

 • Bepaal de hoogte van de slottermijn. Dat is het eindbedrag dat je betaalt om daarna de auto over te nemen en er in te blijven rijden. Een hogere slottermijn levert een lager maandbedrag op. Maar wanneer je de auto wilt houden, betaal je dan aan het einde van de rit een hoger bedrag. 

Je auto leasen bij DTC Lease

Een auto leasen bij DTC is makkelijk en zo gedaan. Dit zijn enkele van onze belangrijkste voordelen:

 • De grootste leasevoorraad van Nederland
 • Binnen no-time kredietacceptatie
 • Klanten geven ons een 4,6 van de 5!

Neem snel contact met ons op om te zien wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Hoe doe ik een aanvraag?

  Bij de auto van je keus staat een aanvraagformulier. Heb je nog geen keus kunnen maken? Via “bereken je maandtermijn” kun je via het aanvraagformulier een aanvraag doen voor een bepaald bedrag en looptijd en natuurlijk telefonisch op 030 - 760 5000.

 • Wat houdt het slottermijn in?
  • Een slottermijn is een laatste termijn die je moet betalen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat jouw maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.
 • Kan ik bij jullie boetevrij vervroegd aflossen?

  Bij ons kun je jouw financiering boetevrij, vervroegd aflossen. Neem in dit geval contact op met onze binnendienst 030 – 7605000, zodat wij voor je het juiste inlossaldo kunnen opvragen.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee