Blogs & artikelen

Wilt u van uw te dure creditcard af?

2 minuten leestijd

Waarom zou u van zoiets fijns als de creditcard af willen? Wij geven u inzicht in de hoge kosten en een mogelijke besparing die u via ons realiseert.

Close-up van 3 creditcards op een tafel
Ondernemen

Een handig systeem
Een creditcard biedt veel gemak. U kunt er in binnen- en buitenland betalingen mee doen in veel winkels, hotels en restaurants, en ook op internet. Die betalingen zijn mogelijk tot de afgesproken limiet (bijvoorbeeld € 2.500) bereikt is. Het openstaande bedrag wordt maandelijks geïncasseerd of in termijnen door u terugbetaald.

Maar ook een lening
U kunt uw creditcard-schuld vergelijken met een doorlopend krediet. Met Mastercard, Visa of andere verstrekker spreekt u een kredietplafond af en u bent de verstrekker niets verschuldigd totdat u geld opneemt of een aankoopt doet. Op dat moment maakt u gebruik van het krediet, waarna u het opgenomen bedrag met rente terugbetaalt. Uw creditcard is een fysiek betaalmiddel en omdat u op een later moment betaalt, koopt u als het ware op afbetaling.

Een dure lening zelfs
Uw creditcardmaatschappij biedt u de gelegenheid het openstaande bedrag in termijnen te betalen. Maar let op: door de hoge rente die hiervoor berekend wordt, bent u een stuk duurder uit dan met een lening bij een bank of kredietverstrekker. Creditcardmaatschappijen rekenen wel 10% rente. En vergeet de extra (maandelijkse of jaarlijkse) kosten niet voor het gebruik van de kaart. Ook dat zijn kosten die u met een lening of krediet niet heeft.

Kan het voordeliger?
Jazeker. Door uw creditcard-schuld terug te betalen vanuit een andere leenvorm met een lagere rente. DTC sluit uw creditcard-krediet graag over en onze adviseurs kunnen u vertellen hoe u het meeste geld kunt besparen!