Blogs & artikelen

Subsidie voor uw elektrische auto: wees er snel bij

2 minuten leestijd

Voor het jaar 2022 is opnieuw subsidie beschikbaar voor nieuwe en gebruikte voertuigen op stroom. En ook nu stroomt de pot snel leeg.

Banner van de blog
Wet- en regelgeving
Elektrisch rijden

Vanaf 3 januari 2022 kunt u subsidie aanvragen voor de aanschaf of het privé leasen van een elektrische auto. Twijfelde u nog of wachtte u op het juiste moment? Dan vormt de subsidie een mooie financiële stimulans om over te stappen op elektrisch rijden en op die manier bij te dragen aan een beter milieu.

Hoe hoog is de subsidie?
Bent u een particuliere automobilist en koopt u een volledig elektrische personenauto in het compacte segment of de kleine middenklasse? Dan kunt u in aanmerking komen voor de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Voor nieuwe voertuigen bedraagt de subsidie € 3.350,- en voor een gebruikte elektrische auto kunt u € 2.000,- subsidie krijgen.

Nog meer voordeel
Een elektrische auto stoot geen CO2 uit, rijdt fluisterstil en laadt snel en voordelig op. U bespaart dus op brandstofkosten én u betaalt geen wegenbelasting. Voor zakelijke rijders geldt geen subsidie, maar zij profiteren van een lagere fiscale bijtelling. Zo maakt de overheid een stekkerauto aantrekkelijk voor iedereen.

Ons aanbod elektrische auto’s
Zoals gezegd, de totale subsidiepot is niet oneindig en slinkt snel. Kies daarom vandaag nog een elektrische auto uit het grootste online aanbod van Nederland en profiteer van uw subsidie!

Meer weten? 
Wilt u meer weten over het subsidiebudget, de voorwaarden en de aanvraagprocedure, ga dan naar de website van de rijksoverheid