Goedkope auto leasen

Wil je in een nieuwe auto rijden, maar heb je geen zin om direct een hoog aankoopbedrag neer te leggen? Dan kun je een goedkope auto leasen. Zo behoud je je liquide middelen en houd je je maandelijkse kosten laag. Ontdek snel de mogelijkheden.

Hoe werkt financial lease?

Een goedkope auto leasen doe je via financial lease. Dat is te vergelijken met het nemen van een hypotheek om je huis. In plaats van dat je gelijk een groot bedrag neerlegt, leen je het aankoopbedrag bij de leasemaatschappij. Je bepaalt de leaseperiode en hoe hoog de slottermijn is. Dit is het bedrag dat je na de leaseperiode kunt betalen om de auto in je bezit te krijgen. Aan de hand daarvan ontstaat er een vast maandbedrag dat je betaalt. Zo weet je altijd wat je kwijt bent.

Het voordeel van leasen

Er zijn veel voordelen wanneer je ervoor kiest om te leasen. Zeker wanneer je een goedkope auto gaat leasen. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Behoud van je liquide middelen

Het grote voordeel van leasen, en dus ook van een goedkope auto leasen, is dat je je liquide middelen behoudt. Zo houd je geld achter de hand voor investeringen die je daarna kan doen. Maar ook voor onverwachte kosten. Of je kiest er voor om meerdere auto’s via een leasing vorm aan te schaffen. Met een groter autopark kun je echt stappen zetten met je bedrijf.

Vaste maandlasten

Met leasen weet je wat je vaste maandlasten zijn. Daardoor weet je elke maand waar je aan toe bent en is het makkelijk om je begroting te maken. Zo heb je op het gebied van je auto nooit onverwachte kosten.

Profiteren van aftrekposten

Bij het leasen van een goedkope auto maak je gebruik van een financial lease overeenkomst. Daardoor ben je direct de economische eigenaar van de auto. Daardoor kun je de BTW aftrekken. Ook kun je andere kosten die je zakelijk maakt op de balans zetten. 

Zo kun je een goedkope auto leasen

Een auto leasen heeft zo heel wat voordelen. Wil je gewoon een auto hebben om mee rond te rijden? Dan kun je het beste een goedkope auto leasen. Hier kun je dan aan denken.

Kijk naar het bouwjaar

Een goedkope auto leasen begint met een occasion die iets ouder is. Op die manier kun je een occasion leasen met een bouwjaar tussen 2018 en 2020. Daarmee heb je alsnog een redelijk moderne auto, die vaak iets goedkoper is om te leasen.

Een model met iets minder luxe

Ook helpt het bij een goedkope auto leasen kiezen voor een model met minder luxe. Een hoogwaardige Mercedes-Benz C-Klasse heeft een hogere maandbedrag in vergelijking met een Kia Picanto. Ook binnen de modellen zelf zijn er verschillen. Een model met meer luxe elementen heeft een hogere waarde, en dat zie je terug in een hoger maandbedrag.

Aantal kilometers op de teller

Het aantal kilometers op de teller heeft ook invloed op de waarde van de auto en dus op het bijbehorende maandbedrag. Een auto met een kilometerstand van 50.000 kilometer is zo een stuk goedkoper zonder dat je gelijk te maken gaat krijgen met hoge onderhoudskosten. Zo profiteer je direct van een lager bedrag.

Een goedkope auto leasen bij DTC Lease

Een goedkope auto leasen bij DTC is makkelijk en zo gedaan. Dit zijn enkele van onze belangrijkste voordelen:

  • De grootste leasevoorraad van Nederland
  • Binnen no-time kredietacceptatie
  • Klanten geven ons een 4,6 van de 5!

Neem snel contact met ons op om te zien wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel bijtelling betaal ik?

    Wil je een zakelijke auto privé rijden? Dan moet je bijtelling betalen. Rijd je in een volledig elektrische auto? Dan valt de auto in een lagere bijtellingscategorie. Je betaalt dan 4% bijtelling (over het catalogusbedrag tot € 50.000). Rijd je in een auto die meer dan 0 gram CO₂-uitstoot? Dan betaal je 22% bijtelling.

  • Staat de rente vast?

    Ja, zowel de rente als de overeengekomen maandlasten staan gedurende de gehele looptijd van je financieringsperiode vast. Hierdoor weet je elke maand precies waar je aan toe bent. Deze rente wordt door de bank vastgesteld en zul je in de volledige looptijd terugbetalen.

  • Ben ik eigenaar van de auto?

    Vanaf het moment dat je de leaseovereenkomst hebt getekend, ben je economisch eigenaar van de auto. De factuur van de auto komt op jouw naam en het kenteken wordt ook direct aan jou toegewezen. De financieringsmaatschappij blijft gedurende de looptijd juridisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto het onderpand is van de opgestelde overeenkomst.

  • Hoe kan ik mijn schadevrije jaren opvragen?

    Dit kan zowel telefonisch als per e-mail, maar je kunt de betreffende schadevrije jaren ook terugvinden op het polisblad.

  • Kan ik gedurende mijn contract van object wisselen?

    Een objectwissel moet altijd beoordeeld worden door de bank, hierbij gelden 2 voorwaarden. Het nieuwe object mag niet ouder zijn dan het reeds gefinancierde object. En de waarde van het nieuwe object moet gelijk of meer waard zijn dan het huidige object (jij betaalt het verschil bij). Anders dient er een nieuw contract aangegaan te worden. Het huidige contract wordt ingelost (hier tegenover staat de inruiler).

  • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

Neem contact op
employee