Audi A3 leasen

De Audi A3 is één van de eerste grote successen van het Duitse bedrijf. Het markeerde ook het begin van de terugkeer naar iets kleinere auto's. Het eerste model had een lengte van 4,1 meter. Inmiddels is de auto gegroeid en heeft deze nu een lengte van 4,4 meter. Ontdek hier wat de voordelen zijn van een Audi A3 leasen en wat de alternatieven zijn.

Ontdek hier jouw Audi A3.

De Audi A3 is sportief en modern

De meest recente versie van de Audi A3 werd in 2020 uitgebracht. Het aanbod om deze Audi A3 te leasen is groot. De ontwerper heeft zich laten inspireren op de modellen van Lamborghini. Dat zie je terug in het strakke en speelse design. De lampen in de auto hebben een zeer moderne uitstraling en de achterkant is strak.

De auto is gebouwd op hetzelfde platform als de nieuwste versies van de Volkswagen Golf, de Seat Leon en Skoda Octavia. Het voordeel daarvan is dat de Audi A3 dezelfde betrouwbaarheid biedt als de andere modellen. Ook is de wegligging van het model hierdoor strak. Zelfs bij hoge snelheid in de bocht heb je alle controle die je nodig hebt.

Sportief is de Audi A3 ook. Standaard is een nieuw model voorzien van een 110 pk motor. Daarmee trek je in 10,6 seconden op van 0 naar 100 kilometer per uur. Een sportieve versie heeft een 150 pk motor. Daarmee trek je in 8,7 seconden op naar die snelheid. Of je kiest voor een hybride model. Wanneer je deze Audi A3 least, heb je een 204 pk motor en trek je in 7,6 seconden op van stilstand naar 100 kilometer per uur. Met deze hybride motor verlaag je ook je verbruik.

Zo herken je de Audi A3

De Audi A3 is een sportieve en gestroomlijnde auto. De auto heeft aan de voorkant een grote grille waar het logo trots op prijkt. De lampen aan de voorkant hebben een speels karakter, wat heel goed bij de stijl van de auto past. Verder is de auto aan de zijkanten gestroomlijnd en loopt de achterkant strak af, waardoor je niet met een grote achterkant zit waar je mee tegen een paaltje aanrijdt.

3 redenen waarom een Audi A3 voor jou geschikt is

Wil je nog een zetje in de rug om een Audi A3 te leasen? Dit zijn een paar van de belangrijkste voordelen van de auto.

Kracht zonder de hoofdprijs te betalen

De Audi A3 is een goed alternatief op de instapmodellen van BMW en Mercedes. Met dit model haal je zo een krachtige auto in huis zonder dat je gelijk het meest hoge bedrag neer hoeft te leggen. De motor is iets minder krachtig, maar alsnog trek je snel op en haal je topsnelheden boven de 200 kilometer per uur.

Design is top

Een Audi wordt gezien als een mooie auto en zeker de nieuwste Audi A3 is een plaatje. Je ziet echt dat de ontwerper heeft gekeken naar de schoonheid van een Lamborghini. De auto is een stuk slanker en voelt aerodynamischer. En aan de binnenkant is het moderne en sobere design behouden. Dat geeft de auto een zeer professionele uitstraling.

Betrouwbaar

Bij een Audi worden hoogwaardige materialen gebruikt. Door een Audi A3 te leasen haal je zo dan ook een betrouwbare auto in huis. De Duitse degelijkheid straalt er echt vanaf. De onderhoudskosten zijn laag en de kans op een defect is met een auto als deze zeer klein.

3 alternatieven voor de Audi A3

Natuurlijk zijn er ook andere auto’s dan een Audi A3 om te leasen. Dit zijn drie van de alternatieven die we hebben.

Mercedes-Benz A-Klasse

Een goed alternatief is de Mercedes-Benz A-Klasse. Dit is de instapklasse voor Mercedes-Benz. De auto is qua lengte net iets kleiner dan 4,3 meter. Hij is wel iets krachtiger in vergelijking met de Audi A3. Je begint met een 136 pk motor, die kan oplopen tot 306 pk.

BMW 1-Serie

De BMW 1-Serie is net als de Mercedes-Benz A-Klasse een mooi Duits alternatief op de Audi A3. Met de auto begin je met een 109 pk motor. Het verschil is dat deze flink oploopt en uiteindelijk is het mogelijk om voor een motor te gaan met een vermogen van 306 pk. Dus als je echt snel wilt optrekken, is dat een goed alternatief.

Ontdek hier meer over de BMW 1-Serie.

Mazda3

Uit Japan is de Mazda3 een goed alternatief. De nieuwste hatchback versie van de auto heeft een lengte van 4,4 meter. Er is ook een sedan beschikbaar met een lengte van 4,6 meter. De prijs van de Mazda3 is laag, terwijl je standaard wel een 122 pk motor krijgt. Het krachtigste model heeft een 186 pk motor. Bijkomend voordeel van de Mazda3 is dat hij zuinig rijdt. In de praktijk heb je een verbruik van 1 op 16.

Ontdek jouw Audi A3

Klaar om een Audi A3 te leasen? In onze voorraad vind je honderden modellen om uit te kiezen. Heb je de juiste gevonden? Vraag dan gelijk een offerte aan. Binnen 24 uur komen we dan bij je terug en helpen we je op weg. Heb je nog verdere vragen? Neem dan direct contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ook kun je een andere Audi leasen. Zo is de Audi A4 een slag groter.

Onze klanten geven ons een
4.6
van de 5 sterren op

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de leaseovereenkomst tussentijds opzeggen?

  Het is mogelijk om je leaseovereenkomst tussentijds op te zeggen. Bij financial lease betaal je dan de resterende maanden van je contract inclusief de verschuldigde rente. Bij shortlease kun je na de eerste maand met een opzegtermijn van een dag de lease opzeggen. Bij operational lease kun je een beëindigingsvoorstel opvragen.

 • Welke kosten maak ik zelf?

  Naast het maandbedrag betaal je bij financial lease voor je verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatiekosten. Wil je enkel een vast bedrag per maand betalen? Dan is operational lease een goed alternatief.

 • Wat is het voordeel van financial lease?

  Met financial lease ben je gelijk de eigenaar van de auto zonder dat je een groot aankoopbedrag betaalt. Daarmee profiteer je van verschillende aftrekposten en behoud je de financiële vrijheid om je bedrijf verder te laten groeien.

 • Wat houdt het slottermijn in?

  Een slottermijn is een laatste termijn die je dient te voldoen aan het einde van de looptijd van het lease- of financieringscontract. Het opnemen van een slottermijn in het leasecontract betekent dat je maandlasten lager uit zullen vallen. Voor het opnemen van het slottermijn betaal je binnen het maandbedrag namelijk wel rente, maar geen aflossing.

 • Kan ik als startend ondernemer of zzp'er ook leasen via DTC Lease?

  Voor het aanvragen van een Equipment Lease hebben wij alleen een KVK-nummer in combinatie met onderpand nodig. Afhankelijk van je onderneming en de investering zal de bank het voorstel afgeven. Je bent dus niet verplicht om cijfers te hebben of eigen middelen in te zetten.

 • Toon meer

Hulp nodig?

We staan voor je klaar

employee